אקזיט חלקי לחברה הביטחונית אלביט מערכות בחברה הבת שלה, סייברביט. החברה דיווחה היום כי קרן הפרייבט אקוויטי Charlesbank Capital Partners תשקיע 70 מיליון דולר בסייברביט, מתוכם 22 מיליון דולר הושקעו בחברה עצמה ו-48 מיליון דולר שולמו לאלביט עבור חלק מההחזקות שלה בחברה. סייברביט עוסקת בתחום המערכות לאימון צוותי אבטחת סייבר ומנוהלת על-ידי עדי דר.
כניסת הקרן להשקעה הופכת את אלביט מערכות לבעלת מניות מיעוט בסייברביט. עד לפני שנתיים, אלביט החזיקה ב-100% ממניות סייברביט, אך אז הכניסה להשקעה את קרן קלארידג' שהשקיעה 30 מיליון דולר בסייברביט, ולפי הודעת אלביט, קלארידג' השתתפה גם היא בסבב ההשקעה הנוכחי.
אלביט אינה מוסרת פרטים על היקף ההשקעה ולפי איזה שווי הוא בוצע - הסכום נע בין 100-200 מיליון דולר, ולדברי סמנכ"ל הכספים יוסי גספר, לאחר ההשקעה יישארו עדיין בידי אלביט "עשרות אחוזים" ממניות סייברביט, אך היא תהיה בעמדת מיעוט.
"ל-Charlesbank יש קשרים טובים בעולם הסייבר, ותהיה להם תרומה גדולה להתפתחות של סייברביט, מעבר להשקעה הכספית", אמר גספר. "למשקיע היה חשוב להחזיק בהחזקת רוב כדי שיוכל להשפיע יותר על המהלכים העסקיים, ולנו, מכיוון שזה התחום האזרחי, לא היה כל כך קריטי להמשיך ולהיות בעמדת רוב, אז היה מפגש אינטרסים טוב".
גם לאחר ההשקעה יהיו לאלביט שני נציגים בדירקטוריון סייברביט. המשקיעה החדשה תצרף לדירקטוריון שלושה נציגים מטעמה. Charlesbank ממוקמת בבוסטון ולפי נתוניה היא מנהלת נכסים בהיקף של מעל 6 מיליארד דולר, ומשקיעה בדרך כלל בחברות בשווי 150 מיליון דולר עד 1.5 מיליארד דולר.
רק הפעילות האזרחית נותרה בסייברביט
אלביט הקימה את סייברביט ב-2015 לאחר שזיהתה את תחום הסייבר כמנוע צמיחה אפשרי עבורה. זמן קצר לאחר מכן היא רכשה מחברת נייס את חטיבת המודיעין והסייבר שלה, בעסקה שהייתה עשויה להגיע עד 158 מיליון דולר בכפוף לעמידה בתנאים מסוימים. בסך הכול שילמה אז אלביט כ-112 מיליון דולר, ובעקבות מחלוקת בין החברות נייס שילמה במסגרת הסכם פשרה סכום מסוים לאלביט.
במסגרת שינוי ארגוני שביצעה אלביט, היא העבירה את הפעילות הביטחונית של סייברביט לחטיבת היבשה והתקשו"ב, והפעילות האזרחית נותרה בסייברביט, ולדברי גספר רוב הפעילות שמקורה ברכישה מנייס נמצאת היום בחטיבת התקשו"ב, ורק חלק זניח ממנה בסייברביט. "אין הרבה חברות שעוסקת בתחום של מאמני סייבר", הוא אומר. "לסייברביט יש מוצרים מאוד ייחודיים. כולם מכירים בתחום הסייבר את התוכנות וההגנות, אבל בסוף צריך גם לאמן את אנשי ה-IT של הארגונים, וזה תהליך די מורכב".
סייברביט רווחית?
גספר: "סייברביט לא רווחית, אבל היא צומחת בקצב משמעותי. אנחנו מעריכים שהיא תהיה רווחית במהלך התקופה הקרובה".
לאלביט יש היסטוריה של ספין-אופים, חברות שנוצרו מהטכנולוגיה שלה אך פנו לשווקים אזרחיים, שאת חלקן היא מכרה לאורך השנים.
המהלך הוא חלק בדרך לאקזיט מלא מסייברביט?
"יש בזה ממד של אקזיט, כי מכרנו מניות וכמובן רשמנו הכנסה יפה ורווח בהתאם, אבל אנחנו ממשיכים להיות חלק מהחברה, עם החזקה של כמה עשרות אחוזים ונציגות בדירקטוריון, ומקווים שנהנה יותר מהחזקה זו בעתיד".
מנכ"ל אלביט, בצלאל (בוצי) מכליס, מסר כי "הכנת המרכיב האנושי למתקפות סייבר הינה אחד האתגרים האקוטיים בתחום אבטחת הסייבר. ההשקעה של Charlesbank מהווה הכרה במובילות השוק של סייברביט, ואני בטוח שהשקעה זו תאפשר לסייברביט לממש את מלוא פוטנציאל הצמיחה שלה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.