אינטרקיור: תופסת תאוצה לקראת יצוא
חברת קנדוק (בבעלות מלאה של החברה הבורסאית אינטרקיור), אשר הצהירה על עצמה מתחילת דרכה בבורסה בתל אביב כי היא מכוונת יצוא, עושה בימים האלה כמה צעדים משמעותיים בכיוון זה. ביום חמישי הודיעה החברה על תחילת השתילה במתקן הדרומי החדש שלה, מתקן גדול משמעותית מן המתקן הצפוני של החברה. קנדוק מקווה לקבל רישיון סופי למתקן החדש באוגוסט, אחרי שמשרד הבריאות יבחן את התוצרת כמקובל. אינטרקיור מעריכה כי בחציון השני של השנה קנדוק כבר תוכל להביא לשוק מוצרים שגודלו במתקן זה.
בעקבות ההודעה עלתה מניית החברה מיום חמישי ועד הבוקר 1% ומתחילת השנה 7% ושווי החברה עומד היום על 474 מיליון שקל.
האתר הדרומי של קנדוק חולש על שטח של 170 דונם ועל פי הערכת החברה, בשיא אפשר יהיה להפיק ממנו 88 טון קנאביס. בשלב הראשון ניתן רישיון להפקה של 7-10 טון בשטח של 30 דונם. לדברי החברה, מדובר במתקן הגדול ביותר במערך הגידול של אינטרקיור, הכולל את המתקן העצמאי בצפון, שיתופי פעולה עם ארבעה מגדלים ישראלים ושלושה מתקני גידול בחו"ל, מהם אחד באיחוד האירופאי.
ביום חמישי הודיעה אינטרקיור כי קנדוק חתמה על הסכמים ליצור ושיווק של קנאביס בבריטניה. קנדוק תקים חברה בבעלות משותפת עם מפיץ בריטי שכבר פועל בשוק הקנאביס הבריטי (אשר מבוסס בינתיים בעיקר על מוצרי CBD , אך גם קנאביס רפואי לסוגיו אושר במדינה ב-2018). קנדוק תחזיק 51% בחברה ותהיה אחראית על גידול המוצרים, בארץ או במתקניה בחו"ל. השותף הבריטי יהיה אחראי על ההפצה. מבחינת בלעדיות, קנדוק לא תשווק מוצריה בבריטניה דרך כל מפיץ אחר, ואילו החברה הבריטית לא תתקשר עם גורמים אחרים מישראל (אם כי תוכל להפיץ מוצרים של כל גורם לא ישראלי, כפי שהיא עושה כבר היום).
על פי דו"חות אינטרקיור לסוף השנה, היא רשמה הכנסות של 8.9 מיליון שקל ב-2019, והפסד נקי של 2.9 מיליון שקל. לאינטרקיור 27 מיליון שקל בקופת המזומנים, ובמהלך 2019 היא השתמשה ב-11.5 מיליון שקל לפעילותה השוטפת.
פנאקסיה: נסיקה בהכנסות ברבעון; ההכנה לאירופה שוחקת את הרווחיות
פנאקסיה פרסמה אתמול את הדו"ח שלה לרבעון הראשון של שנת 2020. ברבעון רשמה הכנסות של 12.1 מיליון שקל, צמיחה של מעל 300% בהכנסות. העליה נבעה בעיקר מכך שעל פי חוקי אסדרת הקנאביס החדשה, שנכנסה לתוקף השנה, על כל מגדל להעביר את סחורתו דרך מפעל כדי לשווק אותה בישראל (ובהמשך גם לחו"ל). בשנה שעברה, פנאקסיה הייתה אחד משני מפעלים בלבד המספקים שירות זה לחברות אחרות, לצד מפעל בזלת. (גם לחברת BOL יש מפעל, אך הוא מייצר את הסחורה שלה).
ברבעון הראשון של השנה, תקופת הדו"ח הנוכחי, כבר היו פעילים מפעלים נוספים, למשל המפעל של חברת יוניבו, ובכל זאת פנאקסיה הצליחה לצמוח בהכנסות. מעניין יהיה לראות את ההשפעה של עליה בתחרות בגזרת במפעלים ברבעונים הבאים, עם התווספות מפעלים כמו קנאשור, מפעל תיקון עולם בציפורית ועוד.
גיל בנימיני, סמנכ"ל הכספים של החברה, מסביר את העלייה בהכנסות: "שוק הקנאביס הישראלי תחיל להתייצב מבחינה רגולטורית. אי הוודאות הרגולטורית הייתה הדבר העיקרי שמנע מן השוק לצמוח יותר ב-2019".
על ההכנסות הצומחות במהירות, רשמה החברה רווח גולמי של 411 אלף שקל בלבד, הפסד תפעולי רבעוני של 9.2 מיליון שקל והפסד נקי של 9.4 מיליון שקל. מדובר בגידול משמעותי בהפסד התפעולי, בשל עליה בהוצאות הנהלה וכלליות. זאת, למרות שלפנאקסיה אין "מנהלים סלבז", אלא היא מנוהלת על ידי אותו הצוות שניהל אותה גם ברבעון הקודם.
"הפעילות שלנו כולה מכוונת לחו"ל", אומר בנימיני. "חלק גדול מן המשאבים שלנו מושקעים בהיערכות ליציאה לאירופה. אנחנו קצת ב- Overkill (עשיית יתר) עבור השוק הישראלי המוגבל, אבל מי שלא יעשה כך כבר עכשיו, לא ימכור בסופו של דבר באירופה".
לדברי אסי רוטברט, מנהל עסקי ראשי ודירקטור בחברה: "במרבית המדינות באירופה צריך קודם כל לרשום את המוצר ורק אז לקבל היתר לייבא אותו ואז לקבל היתר ישראלי ליצא אותו. לשם אתחול התהליך צריך לאסוף מידע ולהגיש אותו לגוף הרושם באירופה, וזה התהליך שאנחנו נמצאים בעיצומו ויש לו עלויות".
בנימיני: "צריך להבין שברוב מדינות אירופה אליהן אנחנו מכוונים ואליהם מכוון רוב השוק שלנו, אין דבר כזה 'מרשם לקנאביס' ואפילו לא להרכב מסויים של קנאביס, אלא הרופא נותן מרשם למוצר קנאביס ספציפי, ולא הרופא ולא החולה יכולים להחליף אותו. כלומר, אנחנו נערכים לא רק לשיווק לצרכן אלא גם לרופא, ומשקיעים בהצגה של נתונים מן השטח לגבי יעילות המוצרים לטיפול בבעיות השונות". לדברי בנימיני, אין כבר מחסור משמעותי בקנאביס בישראל, בעיקר במוצרים מעובדים בהם מתמחה פנאקסיה, ולכן אין סיבה שמשרד הבריאות הישראלי יעצור את היצוא, לכשיוגשו הבקשות.
בקופת החברה 17.5 מיליון שקל. מתחילת השנה ועד הבוקר ירדה מניית פנאקסיה 3% למחיר המגלם לחברה שווי של 322 מיליון שקל.
הנפקת אג"ח בטוגדר
חברת גידול הקנאביס טוגדר , אחת החברות שלא היו בין החלוצות הוותיקות של שוק הקנאביס בישראל ונכנסת בימים אלה לראשונה לפעילות מסחרית של ממש, ביצעה ביום חמישי הנפקה של אג"ח להמרה בהיקף של 13 מיליון שקל. ההנפקה נסגרה בביקושי יתר. לאחרונה דיווחה טוגדר על יבוא של קנאביס רפואי מהמפעל שלה באוגנדה להפצה בישראל. בעקבות ההודעה ירדה מניית החברה 4% והחברה נסחרת היום לפי שווי של 161 מיליון שקל.
אינטליקנה נכנסת לשוק
חברת גידול הקנאביס אינטליקנה הודיעה על קבלת אישור מיחידת הקנאביס הרפואי במשרד הבריאות, עבור חוות הגידול וחוות הריבוי שלה. כלומר, אינטלקנה תוכל להתחיל לשווק מוצרים מסחריים לבתי המרקחת. מתחילת השנה עלתה מניית אינטליקנה 30% והחברה נסחרת לפי שווי של 93 מיליון שקל.
יש לציין כי אצל חברות אחרות שנכנסו לשוק בשנה האחרונה, היה פער משמעותי בין יום אישור המוצר לשיווק מסחרי לבין היום בו הופיעו המוצרים על המדפים, ולמעשה אף אחת מן המגדלות החדשות שאינן מקבוצת החלוצים שפעלו בשוק החל מלפני עשור, עדיין לא הביאה מוצרים שגידלה בישראל למדפי בתי המרקחת באופן רציף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.