המלחמה על עתיד שוק המלט בישראל נמשכת. עורכי דין מטעמה של חברת נשר פנו לעו"ד דודו ויניצקי, יו"ר הוועדה המייעצת להיטלי סחר במשרד הכלכלה ודרשו ממנו לקבל לידיהם את דוח ההמלצות שלה שלא להעלות את היטל ההיצף על המלט. זאת בעקבות החלטת הוועדה להמליץ לשר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ, להותיר את ההיטל בשיעורו כיום - 0.25%.
במכתב שכתבו עורכי הדין דוני טולידאנו ודן סלע ממשרד ארדניסט, בן נתן, טולידאנו ושות' נכתב כי לחברה נודע רק מפי התקשורת על החלטת הוועדה המייעצת לדחות את המלצת הממונה על היטלי סחר במשר הכלכלה, דני טל, להעלות את ההיטל לרמות של 30%.
"לפי ממצאי הממונה על היטלי סחר, הייבוא בהיצף מתקיים מאז 2016 , והוא גרם ומוסיף לגרום נזק משמעותי לתעשייה המקומית", כתבו עורכי הדין של נשר. "חקירת ההיצף החלה כבר בשנת 2017 . במסגרת החקירה הראשונה, הממונה על היטלי סחר קבע כי מתקיימים כל התנאים להטלת היטל היצף. הוועדה המייעצת קיבלה ב- 2018 את ממצאי הממונה וקבעה כי מתקיים ייבוא בהיצף וכי ההיצף הוא שגורם נזק לתעשייה המקומית - אך המליצה להימנע מלהטיל היטל היצף, וזאת 'משיקולים כלל משקיים'; במסגרת הליך הבחינה מחדש היו ממצאיו של הממונה על היטלי סחר חמורים לאין ערוך. הם הצביעו על פגיעה קשה ביותר בענף היצרני המקומי. מפעל מלט הרטוב - שהיה המתחרה היחיד של נשר בייצור ושנוצר מכוח החלטות ממשלה כדי לעודד את התחרות בשוק המלט - נאלץ לסגור את שעריו ולהפוך ליבואן. נשר סגרה מפעל אחד (מפעל חיפה), צמצמה את הפעילות במפעלה ברמלה ואף השביתה למספר שבועות את אחד משני הכבשנים שלה, ועדיין סובלת מהפסדים המסכנים את המשך קיומה כיצרן המלט האחרון במדינת ישראל. אם מדינת ישראל החליטה לוותר על היכולת לייצר מלט בישראל, מן הראוי שהדבר ייעשה באופן שקוף וגלוי, תוך התייחסות להחלטות ממשלה קודמות שקבעו כי המשק הישראלי חייב להתבסס על ייצור מקומי".
את המלצת הוועדה, מכנים עורכי הדין "תמוהה, ועומדת בסתירה ברורה לנתונים שהציג הממונה על היטלי הסחר ולעמדה שקבעה הוועדה רק ב-2018", וכתבו עליה, שהיא הפוכה ב-180 מעלות להחלטה הקודמת. עוד מאשימים עורכי הדין כי כבר במהלך ישיבת השימוע של הוועדה המייעצת התקבל רושם ברור כי חלק מהחברים גיבשו מראש את עמדתם בעניין.
הם דורשים מיו"ר הוועדה להמציא לחברה את החלטת הוועדה, מסמכים שהוגשו בפניה ופרוטוקולים תרשומות ומצגות שהוצגו לה במהלך דיוניה בנושא.
מחברת סימנט נמסר: "מאז נודע על החלטת הועדה המקצועית לדחות, זו הפעם השנייה, את המלצות הממונה להטיל מס מונופולים של עשרות אחוזים על הציבור, מנסה נשר להלך אימים על משרד הכלכלה. הגורם היחיד שמסתיר וטוען להפסדי ענק, כשהוא מרוויח, בניסיון נואש לשמור על המונופול מתחרות היא חברת נשר. בדיון בפני הוועדה יצאה האמת לאור וכולם כולל הוועדה, ראו והבינו שאיש אינו משתלט על השוק, להיפך - נשר היא היצרן הגדול ביותר פי ארבע לפחות מאלה שבאים אחריה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.