שוק הנפקות המניות הראשוני (IPO) בת"א ממשיך להציג סימני התאוששות ממשבר הקורונה, עם השלמת גיוס של כ-270 מיליון שקל שביצעה חברת סופרגז, ימים ספורים לאחר שהושלמו הנפקותיהן הראשוניות של מניות חברת האנרגיה הירוקה דוראל ושל חברת הטכנולוגיה סייברוואן. גיוס ההון הראשוני שביצעה סופרגז משקף לה שווי של כ-1 מיליארד שקל "לפני הכסף", ומייצר לבעלת השליטה בה, חברת אלקו, הצפת ערך מהירה.
ההנפקה נעשתה באמצעות הצעה לא אחידה (Book Building) - שבמסגרתה כל גוף המעוניין לקנות מניות מגיש את הצעתו עם סכום הרכישה, דרך הנפקה הצוברת פופולריות בבורסה המקומית באחרונה, והובילו אותה אפסילון, פועלים אי.בי.אי ולאומי פרטנרס.
באלקו ציינו כי בסך הכול התקבלו בהנפקה ביקושים בהיקף של כ-420 מיליון שקל, וכי שיעור המניות שיוקצו לרוכשים בהנפקה יהוו כ-26% ממניות סופרגז.
הנפקתה של סופרגז שהושלמה כעת נעשתה כחצי שנה לאחר שחברת ההשקעות אלקו השלימה את רכישת חברת האנרגיה מידיה של ענקית הנדל"ן המניב עזריאלי תמורת כ-820 מיליון שקל בנובמבר 2019 - מחצית הסכום באמצעות הלוואות, שאת עיקרן (320 מיליון שקל) לקחה סופרגז בעצמה. כך שאפקטיבית שילמה עבורה אלקו כחצי מיליארד שקל בלבד - מחצית מהשווי בהנפקה.
את העסקה מימנה אלקו, בין היתר באמצעות הלוואה של 90 מיליון שקל מלאומי פרטנרס והפניקס, שבמסגרתה קיבלו שני הגופים המלווים אופציה להמיר את ההלוואה לכ-20% ממניות סופרגז בחלקים שווים.
סופרגז, המעסיקה כ-350 עובדים, נחשבת לאחת החברות המובילות בישראל בשיווק ומכירת גפ"מ (גז פחמימני מעובה) וגז טבעי. השימושים העיקריים בשני מוצריה הם הפעלת מבערים ודוודים בתעשייה, הפעלת תנורים במאפיות ובמסעדות, חימום מוסדות, חימום לולים בחקלאות, בישול והסקה במשקי בית וכן תדלוק כלי רכב.
טיוטת תשקיף שפרסמה סופרגז לקראת ההנפקה גילתה, כי החברה נהנתה ברבעון הראשון של השנה מצמיחה של כ-6% בהכנסות ממכירות ומשירותים, לכ-188 מיליון שקל, אחרי שנהנתה מעלייה בכמויות הגפ"מ שמכרה בתמיכת חורף קר, וכן ממחירי אנרגיה גבוהים יותר.
הרווח הגולמי הרבעוני של סופרגז טיפס בכ-11% לכ-73 מיליון שקל, והרווח התפעולי צמח ב-14% לכ-44 מיליון שקל. למרות זאת, סופרגז רשמה עלייה בהוצאות המימון והמס שלה, בין היתר בהשפעת שינויים בשערי מט"ח, כך שהרווח הנקי הרבעוני שלה נשחק ב-3% לכ-29 מיליון שקל.
מבט לאחור מגלה כי בשנת כולה 2019 הציגה החברה רווח נקי של 67.2 מיליון שקל, ב-2018 הסתכם הרווח הנקי ב-61.2 מיליון שקל ואילו ב-2017 הוא עמד על 67.8 מיליון שקל. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת שייצרה החברה בשלוש השנים הללו הסתכם במצטבר ב-357.3 מיליון שקל.
עד היום, פעילותה המרכזית של אלקו, שבשליטת האחים דניאל ומיכאל (מייקי) זלקינד, נעשתה באמצעות שלוש חברות בורסאיות - בתחום הפרויקטים למבנים ותשתיות באמצעות החברה הבת אלקטרה, בתחום מקבצי דיור בארה"ב באמצעות אלקטרה נדל"ן ובתחום יבוא ושיווק מוצרי חשמל באמצעות אלקטרה מוצרי צריכה (אמ"צ).
מניית אמ"צ נהנתה מעליות חדות על רקע הודעת החברה על קבלת התחייבות מ"לקוח אסטרטגי באירופה בתחום החימום הביתי" לרכוש ממנה מערכות חימום במשך תקופה של חמש שנים לפחות, בסכום שאותו מעריכה אמ"צ בכ-300 מיליון שקל, במסגרת הסכם התקשרות מפורט שנחתם בין הצדדים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.