קבוצת הראל רוכשת כ-40% מבית עורק ברמת גן בתמורה לכ-100 מיליון שקל - סכום שמשקף לבניין שווי של כרבע מיליארד שקל. ל"גלובס" נודע כי הראל, שאת השקעותיה בתחום הנדל"ן והאשראי הלא סחיר מנהל איציק טאוויל, רוכשת כמחצית מההחזקות בבניין של חברת אורום, ה"פמילי אופיס" של המיליארדר מוריס קאהן, שהחזיקה לפני העסקה עם הראל בכ-80% מהזכויות הבניין. יתרת הזכויות, כ-20%, נמצאות בידי גורם שלישי בבעלות של קבוצת משקיעים פרטיים.
קאהן היה בעבר בעלי קבוצת עורק, שהקימה, בין השאר, את החברות אמדוקס, ערוצי זהב, קווי זהב, דפי זהב וחברת הביטוח הישיר AIG ישראל, ושאת החזקותיה ידעה לממש במחירי שיא במהלך העשור הקודם.
בית עורק, הכולל שטח של 16 אלף מ"ר, נמצא בשדרות אבא הלל שברמת גן, בסמוך לאזור העסקים של בורסת היהלומים וקרוב לנתיבי איילון ולתחנת רכבת ישראל. בסמוך למתחם נבנית בימים אלה תחנת הרכבת הקלה, שבה יעבור הקו האדום.
גורמים בסביבת העסקה מציינים כי "הנכס מושכר כיום בתפוסה של 98% לשלושה שוכרים לטווח ארוך, ובעיקר לשוכר עוגן אחד - משרד עורכי הדין מיתר, לשעבר שותפיו של קאהן בקבוצת עורק".
להראל ולחברת אורום שיתופי פעולה נוספים בעסקאות שנעשו באחרונה. הפמילי אופיס של משפחת קאהן עוסקת בהשקעות ריאליות וסחירות בתחומי הנדל"ן, תשתיות, תעשייה ועוד.
קבוצת הראל מובילה את השוק המוסדי בהיקף השקעותיה הישירות במיזמי נדל"ן, בישראל ובחו"ל, וזאת כחלק מתפיסה שלפיה פורטפוליו נדל"ן מגוון את תיק ההשקעות ויוצר עוגן תזרימי, שהשווי שלו אינו תנודתי כמו שוק ההון, ושרובו ממומן מכספי העמיתים והמבוטחים בקבוצה.
"יכולות וסינרגיה במערכים הלא סחירים"
היקף תיק הנדל"ן להשקעה של הראל עומד על כ-15 מיליארד שקל, כששני שלישים ממנו בנכסים בחו"ל ושליש נכסים בישראל. הראל היא הגוף המוסדי הישראלי עם פעילות הנדל"ן להשקעה הגדולה בשוק המקומי.
איציק טאוויל, מנהל אגף הנדל"ן והאשראי בקבוצת הראל ביטוח ופיננסים, אישר את הדיווח על העסקה, וציין: "אנו שמחים על שיתוף הפעולה המתמשך עם אורום בהשקעות הלא סחירות, תחילה באשראי וכעת בנדל"ן, המצביע על יכולות וסינרגיה במערכים הלא סחירים". לדבריו, "רכישה זו הינה חלק משרשרת עסקאות שמבצע מערך הנדל"ן של הראל לאורך השנים האחרונות. עבור הראל מדובר באפיק השקעות גדל, לצד שותפים מובילים, הנובע מהשאיפה להגביר את הנוכחות באפיקי השקעה בעלי תשואה יציבה יחסית, ריאלית ושאינה קשורה ישירות ומיידית למדדי שוקי ההון. ההשקעה בנדל"ן ישיר תורמת לפיזור ההשקעות. השקעה זאת של הראל, מצטרפת לתיק נכסי נדל"ן איכותי ומגוון שמטרתו להעניק לחסכון הארוך טווח עוגן תשואתי ויציב".
נכון לסוף 2019 ניהלה הראל נכסים בהיקף כולל של כ-283 מיליארד שקל, שהצטמקו ברבעון הראשון לכ-258 מיליארד שקל, בצל הירידות בשווקים בעקבות משבר הקורונה. עם זאת, לאחר תום הרבעון הראשון ועד לאחרונה חלה התאוששות בשוקי ההון, כך שנכון לתחילת יוני כבר ניהלה הראל נכסים בהיקף כולל של כ-275 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.