מניית חברת האינטרנט הישראלית Wix נמצאת בשיא של כ-273 דולר, המשקף לחברה שווי שוק של כמעט 14.2 מיליארד דולר ומהווה תשואה של 123% מתחילת השנה. Wix, שמאפשרת ללקוחות להקים ולנהל אתרי אינטרנט, נהנתה מהמגמה של מעבר של עסקים קטנים לפעילות אונליין, על רקע סגירת העסקים הפיזיים בעת הסגרים שהוטלו במדינות רבות בשל מגפת הקורונה. על הרקע הזה חוותה החברה גידול חד במספר המשתמשים שלה, והיא דיווחה על 3.2 מיליון משתמשים חדשים שהצטרפו בחודש אפריל לבדו.
העלייה המתמשכת במניית Wix בתקופה האחרונה הפכה את Wix לחברה השנייה בגודלה בין החברות הישראליות בוול סטריט, ורק השווי של צ'ק פוינט גדול יותר (15.2 מיליארד דולר); בשבוע שעבר עקפה Wix את שווי השוק של חברת התרופות טבע, ונכון להיום היא משקיפה מלמעלה על טבע ששווייה כ-12.7 מיליארד דולר, נייס שנסחרת בשווי 11.7 מיליארד דולר ואמדוקס שהשווי שלה עומד על 8 מיליארד דולר.
בין הנהנים מהזינוקים במניה, מלבד בעלי המניות, נמצאים העובדים והמנהלים בחברה המחזיקים באופציות. בסוף 2019, עובדי ומנהלי Wix החזיקו בכ-5.3 מיליון אופציות שניתנות למימוש ונמצאות "בתוך הכסף", במחיר ממוצע של כ-20.2 דולר למניה בלבד. ההטבה המגולמת באופציות הללו בסוף 2019 עמדה על כ-540 מיליון דולר, בעוד שכיום ההטבה המגולמת בהן מגיעה ליותר מ-1.3 מיליארד דולר.
בסך הכול עובדי ומנהלי Wix החזיקו בסוף 2019 ב-7.4 מיליון אופציות (כולל אופציות שאינן ניתנות למימוש) במחיר מימוש ממוצע של כ-37.5 דולר, כשההטבה המגולמת באופציות הייתה כ-632 מיליון דולר בסוף השנה, וזינקה ל-1.75 מיליארד דולר כעת.
אגב, לפני שנתיים Wix גייסה 443 מיליון דולר בהנפקת איגרות חוב להמרה בריבית 0%. המניה נסחרה אז במחיר נמוך משמעותי מהנוכחי ושיעור ההמרה נקבע על 142.63 דולר, שהיה פרמיה של 35% על מניית Wix אז, אך נמוך ב-47.7% מהמחיר הנוכחי. מועד הפירעון הסופי של האג"ח הוא יולי 2023, אך למחזיקים יש אפשרות להמיר את האג"ח למניות במחיר הנוכחי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.