סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
המסחר בניו יורק ננעל בירידות חדות בסיכומו של יום תנודתי בצל דבריו של נציג הפד קפלן, ובצל העלייה במספר הנדבקים בנגיף הקורונה, שגררה הלילה הגבלות בקליפורניה. מושל קליפורניה, גווין ניוסם, הורה לסגור את כל העסקים שפועלים בתוך חללים סגרים בשל הזינוק בנדבקים בקורונה במדינה. האיסור כולל, בין השאר, מסעדות, בארים, בתי קולנוע ומוזיאונים. עסקים שיוכלו להעביר את הפעילות שלהם לאוויר הפתוח יוכלו להמשיך לפעול. הצו של המושל נכנס לתוקף באופן מיידי. ניוסם ציין כי אתמול מספר הנדבקים החדשים עלה ב-8,358. בנוסף, שיעור הבדיקות החיוביות מסך כל הבדיקות במדינה זינק ל-7.4%.
לאחר שהמדדים עלו בעד 2% במהלך המסחר, מדד הנאסד"ק נסוג ביותר מ-2% משיא כל הזמנים, מדד S&P 500 איבד 0.9%.
המניות פייסבוק , אמזון.קום , נטפליקס אלפאבית ומיקרוסופט כולן ירדו בסופו של יום לאחר שמוקדם יותר הובילו את העליות.
טסלה איבדה 3% מערכה לאחר זינוק של 15% מוקדם יותר. כעת החברה נסחרת לפי שווי שוק של 277 מיליארד דולר.
22:15
הנפט איבד 1.5% לרמה של 40 דולר לחבית כאשר הברית של מפיקות הנפט, בראשות סעודיה, דוחפת את אופ"ק ובעלות בריתו להגדיל את תפוקת הנפט מאוגוסט, לפי מקורות בקרטל, וזאת על רקע הסימנים שהביקוש חוזר לרמות רגילות אחרי הסרת הסגרים של הקורונה. מדינות מפתח באופ"ק ובעלת הברית רוסיה אמורות להיוועד בחודש הבא כדי לדון בקצב התפוקה הנוכחי. באפריל הסכימו יצואניות הנפט על קיצוץ התפוקה הכוללת של 23 מדינות ברית המפיקות ב־9.7 מיליון חביות ביום, לאחר קריסת הביקוש העולמי לנפט בשל השקורונה.
21:30
התמתנו העליות בוול סטריט על רקע דבריו של נשיא הפד של דאלאס, רוברט קפלן, כי התמיכה בשווקים תרד ככל שהכלכלה תציג שיפור. "מכשירי המימון שהפד השיק במהלך החודשים האחרונים היו חשובים ונחוצים לשמירה על תפקוד השוק. עם זאת, הם לא ישארו עד אינסוף", אמר קפלן. לדבריו, חלק מהפעולות הללו היו נחוצות והוא מאמין שהשוק צריך לחזור למצב שלא כולל כל התערבות מצד הפד.
העליות החדות שנרשמו במניית טסלה מוקדם יותר, בגובה של 15%, התמתנו והמניה עולה כעת כ-2% בלבד. אמזון ואפל עברו לטריטוריה האדומה לאחר שזינקו מוקדם יותר בעד 4%.
19:45
המסחר בוול סטריט מתנהל בעליות חדות כאשר המשקיעים שואבים אופטימיות לגבי מציאת חיסון לנגיף הקורונה, ועל רקע פתיחה חיובית של עונת הדו"חות. נטפליקס, אפל ואמזון עולות ביותר מ-3.5% ודוחפות את מדד הנאסד"ק ב-1.7% - לראשונה מעל רמת ה-11,000 נקודות.
טסלה מזנקת לשיא מעל לשווי חברה של 320 מיליארד דולר. (טסלה התנתקה מהמציאות ושווה פי 6 ממרצדס, מה זה אומר על השוק החשמלי? - לכתבה)
ענקית הטכנולוגיה אפל מזנקת ב-4% על רקע העלאת מחיר יעד למניה מצד שני גופי השקעות, בהם מורגן סטנלי שצופה כי מחיר המניה יגיע ל-419 דולר ב-12 החודשים הקרובים, וזאת לעומת מחיר יעד קודם של 340 דולרים.
פפסיקו סיכמה את הרבעון השני של 2020 עם רווח של 1.32 דולרים למניה על הכנסות של 15.95 מיליארד דולר - מעל לתחזיות שצפו רווח של 1.25 דולרים למניה על הכנסות של 15.37 מיליארד דולר.
מנייתה של מפתחת התרופה לקורונה מודרנה מזנקת ב-10% לאחר שבית ההשקעות ג'פריס החל לסקר את המניה בהמלצת 'קנייה'.
19:00
מניות הטכנולוגיה הגדולות מובילות את העליות בוול סטריט, שפוסחות על דיווחים מדאיגים לגבי התפשטות הקורונה בארה"ב, לאחר שיא יומי במספר הנדבקים.
עונת הדוחות לרבעון השני נפתחה כאשר במוקד יעמדו הבנקים שידווחו מחר וביום חמישי, ונטפליקס שצפויה לדווח על תוצאותיה בליל חמישי לאחר המסחר כאשר הצפי הוא כי הסגר שנכפה כתוצאה מהקורונה יטיב עם החברה שהוסיפה לערכה כ-70% בשנה החולפת. ברבעון הראשון של השנה נרשמה תוספת של 15.7 מיליון מנויים ברחבי העולם יותר - הרבה מעבר לתחזיות. נטפליקס צופה תוספת של 7.5 מיליון מנויים במהלך רבעון שני.
בורסות אירופה ננעלו בעליות נאות בדומה לסנטימנט החיובי בניו יורק. הדאקס הגרמני זינק ב-1.3%, הקאק הצרפתי עלה ב-1.7% ומדד הפוטסי הבריטי הוסיף 1.3% לערכו.
18:00
מנייתה של יצרנית הרכבים החשמליים טסלה מזנקת בכ-15% במסחר כעת בוול סטריט, מה שמקנה לחברה של אילון מאסק שווי שוק של 326 מיליארד דולר, ובכך החברה הופכת לעשירית בגודלה בארה"ב מבחינת שווי שוק. מה שמתדלק את העליות מיוחס לדיווחים הערב כי החברה בדרך למדד S&P 500. לאחרונה עדכנה טסלה, שצפויה לפרסם דוחות ב-22 ליולי, כי היא תמסור 90 אלף רכבים ברבעון השני, מעל לתחזיות של השוק ל-70 אלף רכבים. סך מכירות הרכב של טסלה בארה"ב עמד ב-2019 על 195 אלף רכבים. לשם השוואה, פורד מכרה 2.28 מיליון רכבים, טויוטה 2.1 מיליון רכבים ושברולט מכרה 1.9 מיליון רכבים.
אמזון נסחרת גם היא בשיא כל הזמנים ומוסיפה עוד 3.5% לערכה הערב.
פייזר קופצת ב-4.7% בהמשך לדיווח על תוצאת טובות בניסוי ראשוני בתרופה לטיפול בקורונה.
16:30
שבוע המסחר בוול סטריט נפתח בעליות שערים על אף העלייה במספר הנדבקים בקורונה בארה"ב. רק אתמול נרשם שיא יומי במספר הנדבקים בארה"ב כאשר בפלורידה לבדה נדבקו 15,299 בני אדם - העלייה היומית החדה ביותר מבין כל המדינות בארה"ב, שרושמת 60,000 הידבקויות בכל אחד משלושת הימים החולפים.
מדד הנאסד"ק מזנק ב-1.2%, הדאו ג'ונס עולה ב-0.9% מדד S&P 500 מוסיף 0.7% לערכו.
מניית טסלה מזנקת בעוד 11% ונסחרת במחיר של 1,726 דולר.
מניות הטכנולוגיה ממשיכות לבלוט בעליות. אפל ואמזון קופצות בכ-3% כ"א, מיקרוסופט מטפסת ב-1%, מנייתה של פייסבוק עולה ב-1.4%.
מניית למונייד הישראלית מזנקת בכ-10% נוספים.
14:05
יום המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח במגמה חיובית, לקראת פתיחת עונת הדוחות לרבעון השני בהמשך השבוע.
הנפט נחלש וחוזה מסוג ברנט רושם ירידה של 1.7% לרמה של 42.5 דולר לחבית. ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של בנק לאומי , מעריך בסקירת הנפט השבועית כי "הביקוש לנפט צפוי להישאר נמוך יחסית בעת הקרובה, זאת למרות שהביקוש למוצרי נפט החל לעלות מרמת השפל. להערכת סוכנות האנרגיה הבינלאומית (IEA ) הביקוש העולמי לנפט, גם לאחר שיתאושש, צפוי להישאר נמוך במהלך השנה לעומת הרמה שהייתה לפני התפרצות וירוס הקורונה. כמו כן, ב- IEA מעריכים כי הביקוש לדלק בארה"ב צפוי להיות נמוך בקיץ הנוכחי בכ-5%-10% מהרמה שהייתה ב-2019 והביקוש לדלק מטוסים צפוי להמשיך להיות נמוך במחצית השנייה של 2020 בעשרות אחוזים מהרגיל. בנוסף, ב- EIA צופים שמלאי הנפט הגלובלי יתכווץ במחצית השנייה של 2020 וההתכווצות במלאי צפויה להימשך גם ב-2021, מה שצפוי להמשיך להפחית את הלחץ על מקומות אחסון הנפט".
12:35
נמשכת המגמה החיובית באירופה ומדדי המניות המובילים מתקדמים ב-0.4%-0.9%. בניו יורק צפוי שבוע המסחר להיפתח בעליות של 0.5%-0.6% במדדי המניות.
במסחר המוקדם נרשמות עליות של 1%-3% במניות נטפליקס , אפל , אמזון וטסלה . כולן עלו לשיאים חדשים במהלך הימים האחרונים.
נטפליקס צפויה לפרסם דוחות רבעוניים בהמשך השבוע.
11:00
שבוע המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית, כשהמשקיעים מעדיפים להתמקד בהמשך חזרת הכלכלה לפעילות ולא בעלייה במספר חולי הקורונה בעולם.
מניית NELES מזנקת ב-35% לאחר שהחברה השבדית אלפא לאוול פרסמה הצעת רכש במזומן לחברה.
07:15
שבוע המסחר העולמי נפתח עם עליות שערים בבורסות המרכזיות של מזרח אסיה. מדדי המניות באסיה רושמים היום עליות של 0.8%-1.8%, ובמסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות עליות קלות.
הזהב ממשיך לטפס ומחיר האונקיה עולה ב-0.3% ל-1,807 דולר. הנפט נחלש בכ-0.7% וחוזה ברנט עומד על כ-43 דולר לחבית.
עונת הדוחות לרבעון השני של השנה בוול סטריט צפויה להיפתח השבוע עם פרסום תוצאת הבנקים. סיטיגרופ, וולס פארגו וג'י.פי מורגן צפויים לפרסם דוחות ביום שלישי, כאשר מורגן סטנלי ובנק אוף אמריקה, ידווחו ביום חמישי הקרוב. עיני המשקיעים נשואות לתוצאות באם יהיו מעל או מתחת לתחזיות, כאשר השפעת הקורונה אמורה להיות מורגשת היטב, אם כי המשקיעים ייתנו את תשומת הלב בעיקר לתחזיות שהחברות יפרסמו להמשך בצל חוסר הוודאות כתוצאה מהשלכות הקורונה.
ארי ואלד, האסטרטג הטכני של אופנהיימר, מציין בסקירה שפרסם כי מהלך העליות בשוק המניות ממשיך להתאפיין בהשתתפות נמוכה של מניות רבות, במיוחד בקרב מניות חברות קטנות, מניות "ערך" ומניות באירופה. המצב אופייני בדרך כלל בשלב הראשון של התאוששות השווקים לאחר השפל, ואינו פוסל, להערכת ואלד, את המגמה החיובית הכללית. יחד עם זאת, הוא מציין את החשיבות הגבוהה לסלקטיביות בתהליך ההשקעה בשוק המניות, תוך דגש ל אפיקי המומנטום .
מבחינת האלוקציה בארה"ב, ממשיך ארי ואלד להמליץ על סקטור הטכנולוגיה על כל גווניו ועל סקטור הבריאות, כנגד זהירות מסקטורי האנרגיה, הסחורות, התשתיות והנדל"ן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.