למרות המגמה החיובית בשוק המטבעות הדיגיטליים ועליית מחיר הביטקוין בחודש האחרון, נראה כי חברת הקריפטו הישראלית INX Limited קיבלה "רגליים קרות", ככל שהתקרב מועד ההנפקה המתוכננת שלה בארה"ב. החברה, הרשומה בגיברלטר ונמצאת בשליטתו של שי דתיקה הישראלי, הגישה ביום שני האחרון לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) מסמך עדכון (טופס F-1), ובו כמה שינויים ביחס לתשקיף שאותו פרסמה במרץ האחרון לקראת הנפקה ראשונית לציבור (IPO).
INX מפתחת פלטפורמות למסחר במטבעות קריפטו ולמסחר ב-Security Tokens - מטבעות דיגיטליים הנחשבים לניירות ערך, שאותן היא מתכננת להפעיל בארה"ב. בעדכון לתשקיף ציינה החברה כי ההנפקה הראשונית של INX token - מטבע דיגיטלי מסוג סקיוריטי טוקן (STO) - שתוכננה במקור לרבעון השני של 2020, תצא לפועל עד לסוף השנה. זאת, לאחר שהחברה כבר דחתה השנה פעמיים רוד-שואו שנועד לעניין משקיעים פוטנציאליים בהנפקה המתוכננת (פעם אחת בינואר ופעם שנייה במאי האחרון). נוסף על כך, בתיקון לתשקיף הקטינה החברה ב-10% את יעד הגיוס שלה לסכום של עד 117 מיליון דולר, במקום יעד מקסימלי של 130 מיליון דולר שתוכנן על פי התשקיף מ-2 במרץ.
למרות הקטנת יעד הגיוס, אם בסופו של דבר יושג סכום היעד המקסימלי בהנפקת INX, היא תיחשב להנפקת ניירות הערך הגדולה ביותר שנעשתה עד כה בארה"ב על ידי חברת מתחום מטבעות הקריפטו. לשם השוואה, בנובמבר 2019 גייסה חברת הטכנולוגיה הסינית Canaan, שמייצרת ציוד לכריית ביטקוין, סכום של 90 מיליון דולר ב-IPO של מניותיה בנאסד"ק.
יעד המינימום: 7.5 מיליון דולר
על פי התיקון לתשקיף שהגישה השבוע INX, החברה מורידה את המחיר המירבי של המטבע שתנפיק ל-0.90 דולר, במקום מחיר של דולר אחד שקבעה בתשקיף המקורי.
ב-IPO מתכננת החברה להנפיק לציבור המשקיעים 130 מיליון מטבעות INX token, ובדרך זו לגייס סכום מקסימלי של עד 117 מיליון דולר. יעד המינימום בהנפקה נקבע על סכום של 7.5 מיליון דולר.
סכום ההשקעה המינימלי בהנפקה המתוכננת של INX הוא 1,000 דולר. רכישת מטבעות INX תתאפשר באמצעות דולרים אמריקאים או באמצעות מטבעות קריפטו, כמו ביטקוין, את'ר או המטבע הדיגיטלי "היציב" (סטייבלקוין) USDC. כפי שמציינת החברה בתשקיף, החזקה והעברה של מטבעות INX Token תיעשה באמצעות ארנקים דיגיטליים התומכים בתקן ERC-20 של את'ריום. לצורך רכישת המטבעות יידרשו המשקיעים לעבור תהליכי זיהוי לקוח (KYC) ומניעת הלבנת הון (AML), בהתאם לדרישות הרגולציה.
כל סקיוריטי טוקן של INX או חלק ממנו יזכה את המחזיקים בו להשתתף אחת לשנה (החל בשנת 2021) בחלוקה פרופורציונלית של 40% מתזרים המזומנים המצטבר של החברה מפעילויותיה, למעט תמורות במזומן מההנפקה.
המייסד השותף: דורון כהן, בעלי A-Labs
בראיון ל"גלובס" באפריל האחרון, אמר שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא INX, כי לאחר ההנפקה המתוכננת, "בשלב הראשון, יהיה אפשר לסחור ב-INX Token לא דרך פלטפורמה, אלא 'מעבר לדלפק' (Over the counter). מכירת OTC יכולה להתבצע ישירות בין משקיעים, בלי מעורבות של אף צד שלישי, בתנאי שהיא נרשמת דרך Registrar (רשם ניירות ערך), ובדרך זו העסקה מפוקחת על ידי הרגולציה".
לדברי דתיקה, "המטרה שלשמה הוקמה INX היא להקים בעצמה פלטפורמה למסחר ב- STO (סקיוריטי טוקנס), שאינו מוגבל למשקיעים מוסדיים, אלא פתוח לכלל הציבור, כולל משקיעים קמעוניים". על פי התשקיף, החברה מעריכה כי תוכל להקים את פלטפורמת המסחר בארה"ב בתוך 12 חודשים ממועד השלמת ההנפקה.
חברת INX נוסדה בגיברלטר ב-2017 על ידי דתיקה ושותפו דורון כהן, הבעלים של חברת A-Labs ובעבר סגן נשיא חברת הטכנולוגיה אמבלייז, שאותה הוביל אלי רייפמן. השבוע נחשף ב"גלובס" כי A-Labs מייעצת לחברת ההדמיה הרפואית ננוקס לקראת הנפקתה בנאסד"ק וצפויה לגזור ממנה קופון שמן של מיליוני דולרים.
INX פועלת בארה"ב באמצעות שתי חברות בנות הרשומות במדינת דלוור, INX Digital ו-INX Services. החברה, שמעסיקה 14 עובדים (מהם 10 עובדים בישראל ו-4 עובדים בארה"ב), מציינת בתשקיף כי לאחר שפלטפורמות המסחר שלה יפעלו באופן מלא, היא צפויה להעביר את משרדיה לניו יורק.
בתשקיף ציינה INX כי היא מתכננת לפתח את פעילותה בשני שלבים. בשלב הראשון, תקים החברה את פלטפורמת המסחר INX Digital, שתשמש בורסה למטבעות קריפטו. החברה מצפה כי בשנה הבאה תאושר פעילותה ברוב מדינות ארה"ב. בשלב השני, מתכננת החברה להקים את פלטפורמת INX Securities למסחר בסקיוריטי טוקנס. על פי התשקיף, INX מתכוונת לרשום את החברה הבת INX Services כברוקר-דילר ולהפעיל את INX Securities כמערכת מסחר אלטרנטיבית (ATS) עבור סקיוריטי טוקנס. עם זאת, לפחות בהתחלה, עשויה INX Services לפעול באמצעות ATS של צד שלישי.
לפי התשקיף שפרסמה INX, מאז הקמתה ב-2017 לא ייצרה החברה כל הכנסות, ובשנת 2019 רשמה הפסד כולל בסך כ-3.7 מיליון דולר. נכון לסוף 2019, לחברה תזרים מזומנים מצטבר שלילי בסך כ-6.3 מיליון דולר.
עוד חברות קריפטו שוקלות הנפקה בארה"ב
דתיקה בן ה-51, המכהן כנשיא INX, מחזיק כיום בכ-31% ממניות החברה. במקביל, הוא מכהן כדירקטור חיצוני (דח"צ) בחברת אלטשולר שחם גמל ופנסיה, הנסחרת בבורסת תל אביב. בעבר שימש דתיקה סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת לידר שוקי הון, לאחר שמכר לה ב-2012 את השליטה בחברת המט"ח ILS Brokers שהיתה בבעלותו, תמורת 22 מיליון שקל. עוד ניהל בעבר דתיקה את חברת האופציות הבינאריות anyoption, שהוא נמנה עם מייסדיה, עד שהיא נמכרה ב-2017 לחברת invest.com של משה חוגג, בעלי קרן ההון סיכון סינגולריטים המשקיעה בחברות קריפטו, וכיום גם בעלי מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים.
לצד דתיקה, בעל השליטה ב-INX, בעלי מניות עיקריים נוספים הם יצחק רפאלי, המחזיק בכ-16% ממניות החברה, והמייסד השותף דורון כהן, המחזיק בכ-10% מהמניות. צוות ההנהלה של INX כולל מנהלים בעלי ניסיון בשוק ההון, ובהם המנהל הבכיר אלן סילברט, לשעבר סגן נשיא בבנק קפיטל וואן, והדירקטור דייוויד וילד, לשעבר סגן יו"ר נאסד"ק.
INX אינה חברת הקריפטו היחידה שעשויה להפוך בקרוב לחברה ציבורית, שמניותיה נסחרות בארה"ב. בחודש שעבר דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי חברת Coinbase האמריקאית, הנחשבת לחברת הקריפטו הגדולה בארה"ב, נערכת לקראת רישום של מניותיה למסחר באחת מבורסות וול סטריט בתחילת השנה הבאה. שווי השוק של קוינבייס הוערך ב-8 מיליארד דולר בסבב הגיוס האחרון של החברה ב-2018.
רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.