איש העסקים מאיר גורביץ, הגיש אמש (ג') למזכירות אל על בקשה להיתר החזקה, המהווה תנאי מקדים לרכישת מניות של חברת התעופה אל על. הבקשה הועברה ע"י החברה לרשות החברות הממשלתיות.
גורביץ (65) הוא איש עסקים ישראלי-בריטי, ובעל פעילות עסקית חובקת עולם. בשנים האחרונות הוא מתגורר בארצות הברית והשקעותיו מתמקדות בעיקר בנדל"ן מניב.
בארץ הוא בעל השליטה בחברה ציבורית בשם ארזים העוסקת בנדל"ן באנגליה. מקורביו אומרים כי בשנים האחרונות לגורביץ אין מעורבות בחברה והיא החברה הפומבית היחידה שיש ברשותו. ארזים נפגעה קשות במשבר הכלכלי של 2008, והגיע לחוב שתפח למיליארד שקל "החוב הזה ירד ל-180 מיליון שקל בלי שום מחיקה או תספורת, ואפשר ללמוד מזה עליו ועל היכולת הכלכלית שלו", אמר מקורב והוסיף כי "הפעילות בישראל היא החלק הקטן והפומבי, כל היתר מפוזר באירופה ובארה"ב". לשאלה מדוע הוא מעוניין לרכוש את אל על במצבה הנוכחי השיב כי "גורביץ מאמין שאחרי הסכמי העבודה שנחתמו עם העובדים החברה מוגדרת על ידו כ"מעניינת". ברור לו שהחברה לא תניב לו רווחיות בשנים הקרובות בעיקר כל עוד היא תשלם החזרים על הלוואה".
גורביץ לא העביר הצעת מחיר אולם פנה כאמור לרשות החברות לקבל היתר. עוד אמר המקורב כי בכוונתו להתמודד על החברה גם בזמן הנפקה שאמורה להתקיים בסוף אוגוסט.
הרוכש הפוטנציאלי מחזיק ברישיון טייס ואף נהג להטיס לעתים קרובות את מטוס המנהלים שרכשה ארזים. הוא נולד בקריית אתא ועזב לאנגליה בגיל 15. בגיל 20 עבר ללונדון כשבכיסו 500 ליש"ט, הלוואה מחבר. הוא החל לסחור בחומרי בניין. ב-1986 הוא רכש מבנק לוידס 73 נכסים תמורת 50 מיליון דולר בלבד בתמיכת ידידו דאז מוטי זיסר (בנק הפועלים). אז גם השתלט על השלד הבורסאי ארזים תמורת כמה מיליוני שקלים בודדים ומאוחר יותר יצק לתוך החברה הציבורית את פעילות הנדל"ן הפרטית שלו בבריטניה. בשיאה הגיעה חברת הנדל"ן לשווי של 1.1 מיליארד שקל והיא נסחרה במדד 100 בבורסת ת"א. משבר 2008 היכה בחברה והסדר חוב מול החייבים יצא לפועל רק בשנת 2012. כיום לחברה יש גרעון של 180 מיליון שקל.
את גורביץ' מגדירים בשוק ההון כ"דמות יוצאת דופן, סרבן ראיונות שאינו מחובר לקהילת העסקים המקומית". הוא חובש כיפה שחורה ומקורב לחוגים חרדיים.
ב-2007 דורג גורביץ' כיעיל מבין ראשי החברות הנכללות במדד ת"א 100 בשקלול של עלות שכר, תשואת המניה ושווי החברה. סגנו באותה שנה היה לא אחר מלב לבייב.
המתמודד שכבר קיבל היתר מרשות החברות לרכוש את השליטה באל על הוא אלי רוזנברג (27), בנו של איש העסקים קנת' רוזנברג המתגורר בארה"ב והעוסק בתחום הטיפולים הרפואיים. אחרי תכתובת עוקצנית בין רוזנברג ובין אל על באמצעות באי כוחם אמורים הצדדים להיפגש לבקשתו בשבוע הבא - רוזנברג והדירקטוריון. הצעתו עומדת על היקף של 260 מיליון שקל לרכישת 45% מהחברה. בתוך כך מתקדמת אל על להנפקה המיועדת לסוף אוגוסט בהיקף של 150 מיליון דולר כחלק מתוכנית הסיוע המדינית, אחרי ההנפקה שהמדינה התחייבה לרכוש במידה והציבור לא ירכוש, מתוכננת אל על לקבל הלוואה של 250 מיליון דולר בערבות מדינה של 75%.
גורביץ מיוצג בארץ ע"י עו"ד רונן ציטבר ממשרד ציטבר גלאור ושות' ומשרד יחסי הציבור דבי תקשורת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.