בנק ההשקעות ג'פריס (Jefferies) מתחיל לסקר את מניית בזק בהמלצת 'קנייה' ובמחיר יעד של 5.2 שקלים - פרמיה של 44% על מחיר המניה בשוק. האנליסטים של ג'פריס מעריכים כי יש כיום רוח גבית לתמרוץ פריסת סיבים והפחתת הגבלות תחרותיות, וסבורים כי המאזן של בזק חזק והיא תחזור לחלק דיבידנדים ב-2022.
קבוצת התקשורת בזק נסחרת בבורסה לפי שווי של כ-10 מיליארד שקל. בעלת המניות הגדולה בחברה היא בי קומיוניקיישנס שנמצאת בשליטת קרן סרצ'לייט ואיש העסקים דוד פורר. יו"ר בזק הנכנס הוא גיל שרון. האנליסטים בג'פריס, ג'רי דליס, אלכס קלדוול ואולריך ראת', מזכירים מה שהם מגדירים "אתחול (ריסט) רגולטורי", וכותבים כי "המדיניות החדשה של הממשלה היא שהרגולציה הלכה רחוק מדי לקידום תחרות. האתחול בא לידי ביטוי בהחלטות הנוגעות לרישוי הדור החמישי ומחירי השוק הסיטונאי".
להערכתם, "מתווה שיאפשר פריסת סיבים ארצית - מתקרב. הוא ישחרר את בזק מההתחייבות המכבידה של פריסה אוניברסלית ויכפה מחירי רצפה קמעונאיים על המתחרות שקונות גישה (כדי להבטיח את ההחזר על ההשקעה של בזק)".
להערכת האנליסטים, פרויקט הסיבים יוכל להחזיר את הצמיחה, כאשר ברגע שהמתווה יאושר, בזק תתחייב לפריסה של 80% ממשקי הבית תוך 5 שנים ותחל בפריסה באופן מיידי. החברה כבר פרסה סיבים ליותר מ-60% ממשקי הבית ב-2013-2016 והפוקוס המיידי שלה יהיה על חיבור האזורים האלה לשירות. "בזק תהנה מהיכולת להציע גישה לסיבים לשוק הביתי, לראשונה, ובכך תמחק את החיסרון התחרותי שלה", הם מציינים.
בג'פריס מזכירים את הפחתת המינוף של בזק ל-2.3 בסוף הרבעון השני (לעומת 2.5 שנה קודם לכן) ומעריכים שעד סוף 2021 המינוף ירד ל-1.9, כשפרויקט אלפא (החברות הבנות פלאפון, בזק בינלאומי ו-yes) מקזז למעשה את הפגיעה בתזרים המזומנים החופשי בשל הגידול בהוצאות ההוניות על פריסת הסיבים.
"נכון להיום, בזק אינה רשאית לחלק דיבידנד משום שרווח הנקי הכולל שלה ב-8 הרבעונים האחרונים היה שלילי. זה כבר לא יהיה המקרה החל מהרבעון השני של 2021. בתרחיש הבסיס שלנו, בזק תחזור לחלק דיבידנד החל מהרבעון השני של 2022, בסך 19 אגורות למניה בשנת 2022, והחלוקה תעלה ל-26 אגורות למניה עד 2025".
תרחיש הבסיס שלהם כולל חלק מהתועלת הצפויה בשוק הסיבים, אך אינו כולל שיפור בשוק הסלולר או שינוי בתמחור בשוק הטלוויזיה. בין ההערכות בתרחיש זה הם כוללים כאמור השקת רשת סיבים, שמירה על נתח השוק בתשתית האינטרנט, המשך ההפרדה המבנית והמשך שחיקה ב-ARPU (הכנסה חודשית ממוצעת ממנוי) בשוק הסלולר שתקוזז בגידול במספר המנויים. על בסיס הערכות אלה, הם סבורים כי הצמיחה של בזק מוערכת כיום בחסר בשוק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.