כלכלת דרום אפריקה התכווצה בקצב שנתי של 51% ברבעון השני השנה, הנסיגה הרבעונית העמוקה ביותר ב-100 שנים לפחות, ואחת העמוקות ביותר מבין הכלכלות הגדולות במגיפת הקורונה.
דרום אפריקה, המדינה המפותחת ביותר באפריקה, הטילה סגר קפדני בסוף מרץ, כולל סגירת רוב העסקים ואיסור על מכירת אלכוהול וסיגריות לצד פריטים נוספים שהוגדרו לא חיוניים.
הגבלות האטו את התפשטות הקורונה במדינה, אך קצב ההידבקות עלה אחרי שחלקים רחבים בכלכלה הורשו להיפתח מחדש ביולי. נכון לשלשום בלילה (ב'), המדינה של 60 מיליוני תושבים רשמה 639,362 מקרי קורונה - המניין השביעי בגודלו בעולם - ו-15,004 מקרי מוות.
נתוני צמיחה או נסיגה השנתיים מניחים שהכלכלה תתרחב או תתכווץ באותו קצב בכל ארבעת רבעוני השנה. בהשוואה לרבעון השני ב-2019, הכלכלה התכווצה ב-17.6%, לפי לשכת הסטטיסטיקה - פחות מ-23.8% שנרשמו בכלכלה המקבילה ההודית, אך יותר מ-11% שנרשמו בברזיל ו-9.5% בטורקיה.
באותו רבעון, התוצר של ארה"ב וגרמניה ירד בכ-10%, של איטליה ב-12% ושל ספרד ב-19%.
פרסום הנתונים אתמול (ג') הדגים את ההשפעה ההרסנית שהייתה לסגר על מגזרים שונים בכלכלה: מגזר הייצור התכווץ בקצב שנתי של 74.9%, האחסון והתקשורת ב-67.9% והמסחר, ההסעדה והאירוח ב-67.6%. המגזר החקלאי, כולל יערנות ודייג, היה היחיד שרשם צמיחה חיובית באפריל-יוני, ב-15.1%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.