בבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה היום (ה') תביעה בסכום של כ-27.6 מיליון שקל נגד משה חוגג, בעלי מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים, ונגד קבוצת Singulariteam שהוא עומד בראשה וכמה שותפים בה לשעבר: עדי שלג, שהיה עד המדינה בהליך הפלילי נגד נוחי דנקנר בפרשת הרצת מניות אי.די.בי, ירון שלם, שהיה סמנכ"ל בסינגולריטים וכיום נמנה עם הנהלת חברת הבלוקצ'יין Saga , וכן עידו שדה מן, מייסד ויו"ר סאגה.
התביעה הוגשה על ידי כמה משקיעים יפניים, שטוענים כי נפלו קורבן לעוקץ מצד חוגג ושותפיו. התובעים, ססאקי טצויה (Sasaki Tetsuya), האטורי סאטושי (Hattori Satoshi) וחברת Beta CO. Ltd מיפן, מיוצגים על ידי עורכי הדין אבי וינרוט ואריק מגידיש ממשרד פרופ' אבי וינרוט ושות'.
לטענת התובעים, חוגג ושותפיו גייסו מיליוני דולרים בתחילת 2018 להשקעה במיזם להקמת בורסה למסחר במטבעות קריפטוגרפיים בשם Zodiac, והציגו את עצמם כשותפים במיזם זה עם Bittrex, חברה שהחזיקה באותה תקופה באחת מבורסות הקריפטו הגדולות בעולם. בפועל, לטענת התובעים, המצג הזה היה שקרי.
על פי כתב התביעה, כשנתיים לאחר שהשקיעו התובעים במיזם זודיאק 8.2 מיליון דולר במטבעות קריפטו, והמיזם לא הצליח, לדבריהם, התברר להם כי ביטרקס מעולם לא היתה שותפה בהקמת המיזם. כמו כן, טוענים התובעים כי בעוד שחוגג ושותפיו הציגו למשקיעים כאילו כספם ישמש לפיתוח המיזם, הרי שבפועל הם שילשלו את הכספים לכיסיהם, וכל שנעשה במסגרת המיזם הוא הקמת אתר אינטרנט ללא כל פעילות.
התובעים טוענים כי חוגג ושותפיו הוציאו מהם במרמה כ-8 מיליון דולר על בסיס מצגי השווא אודות הקמת בורסת הקריפטו זודיאק, ומלבדם ישנם עוד משקיעים רבים שהשקיעו במצטבר עשרות מיליוני דולרים אצל חוגג ושותפיו באותו מיזם. לטענתם, כספים אלה לא הושקעו בפועל במיזם, אלא מצאו את דרכם לכיסם של חוגג ושותפיו במעשה "עוקץ" מתוחכם.
בתגובה להגשת התביעה נמסר היום ל"גלובס" מחברת סינגולריטים בראשות חוגג: "התביעה לא הומצאה לידנו, חלקים ממנה הומצאו לנו מן התקשורת. כל הטענות משוללות כל יסוד. שוב אנחנו עדים לשיטת פעולה ודפוס סדרתי לניצול הליכי משפט והפעלת לחץ תקשורתי. אין כל עילה והצדקה להגשת התביעה, מדובר בעוד הליך סרק חסר כל ביסוס".
"גייסו למעלה מ-50 מיליון דולר"
מיזם Zodiac , שהוקם ב-2017, גייס בתחילת 2018 עשרות מיליוני דולרים ממשקיעים לצורך הקמת בורסת קריפטו ופיתוח המטבע הדיגיטלי ZDC . על פי דיווחים שפורסמו באותה עת בתקשורת, היקף הגיוס של זודיאק הסתכם ב-33 מיליון דולר. ואולם, בתביעה שהוגשה היום על ידי המשקיעים היפניים ססאקי, האטורי וחברת בטא, נטען כי גויסו למיזם יותר מ-50 מיליון דולר.
לפי כתב התביעה, "חוגג הכיר יפני בשם אירוקאדו קוז'י (Irokado Koji). אירוקאדו היה מתווך בעסקאות במטבעות קריפטוגרפיים ומגייס עבור יזמים הון במסגרת Pre-sale. בדצמבר 2017 הגיע אירוקאדו ארצה, וחוגג שיכנע אותו לגייס משקיעים למיזם החדש שלו להנפקת מטבעות קריפטוגרפיים, Zodiac . אירוקאדו העביר את המידע של חוגג לתובעים ושלח להם את ה-Whitepaper של זודיאק. בעקבות המצגים שהיו ב-Whitepaper של זודיאק, השקיעו התובעים סך כל 8.214 מיליון דולר במטבעות קריפטוגרפיים, שהועברו בסופו של דבר, לכתובת של חוגג לצורך המיזם האמור. אירוקאדו גייס למיזם עשרות מיליוני דולרים נוספים, ובסך הכל למעלה מ-50 מיליון דולר. בפועל, מתברר כי מדובר היה בהונאה אחת גדולה".
על פי אתר זודיאק, המיזם נמצא בבעלות חברת HMC Ventures Ltd הרשומה בקפריסין. ל"גלובס" נודע כי להקמתה של חברה זו היו שותפות שלוש חברות: חברת הקסה של דניאל פלד, ממייסדי חברת הבלוקצ'יין Orbs; קבוצת סינגולריטים של חוגג; וחברה נוספת בבעלות יפנית. בחברת HMC Ventures רשומים כדירקטורים אבישי זיו וגיא אלחנני. זיו היה שותף ומנכ"ל בסינגולריטים ובחברת הבלוקצ'יין Alignment של חוגג, ואילו אלחנני היה שותף וסמנכ"ל כספים בסינגולריטים ובחברת הבלוקצ'יין סירין לאבס של חוגג.
גיוס ההון למיזם זודיאק הוזכר בנובמבר 2018 במסגרת בקשת פירוק נגד חברת invest.com של חוגג, שהוגשה בבית המשפט המחוזי תל אביב על ידי 17 בעלי מניות בחברת האופציות הבינאריות Anyoption - חברה שהתמזגה ב-2017 עם invest.com. בסופו של דבר, החליטו אותם בעלי מניות, שטענו כי חוגג הבריח נכסים מחברת invest.com לאחר מיזוגה עם Anyoption, למשוך את בקשת הפירוק לאחר שהגיעו להסדר מול חוגג.
ההשקעה בזודיאק הוזכרה גם בתביעה בסך 50 מיליון דולר שהוגשה באפריל 2019 נגד חוגג בבית משפט בקליפורניה על ידי היזם הקנדי אדם פרזו, שמכר את הדומיין לאתר invest.com ב-2014 לסינגולריטים של חוגג. ביוני 2019 נדחתה בקשת התביעה של פרזו בין היעדר סמכות שיפוט, ול"גלובס" נודע כי לפני כשבוע דחה בית המשפט גם את הערעור של פרזו על החלטה זו.
עורכי הדין מירב בר-זיק וטל שפירא מסרו מטעמם של הנתבעים עידו שדה וירון שלם כי מרשיהם "דוחים בתוקף את הניסיון לשרבב את שמם לתביעה שאין להם כל קשר אליה. בתקופות המתוארות בכתב התביעה לא נטלו מרשינו חלק פעיל בהתנהלות קרן סינגולריטים, ולפני כשנתיים אף פרשו מהקרן. למרשינו אין כל נגיעה, במישרין או בעקיפין, למיזם המתואר בתביעה, ותגובתם תימסר בבית המשפט ככל שתידרש".
*** חזקת החפות: משה חוגג, עדי שלג, ירון שלם, עידו שדה מן וחברת סינגולריטים, הנתבעים בפרשה זו, עדיין לא מסרו כתבי הגנה, ועומדת להם חזקת החפות כל עוד לא הורשעו בבית המשפט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.