סולאראדג' מצטרפת לגל הנפקות האג"ח של חברות הטכנולוגיה

חברת האנרגיה הסולארית גייסה 550 מיליון דולר באג"ח להמרה בריבית 0% • קדמו לה עם גיוסי חוב גדולים: Wix, אמדוקס ונייס

חברת הטכנולוגיה סולאראדג' מצטרפת לטרנד גיוסי איגרות החוב להמרה של חברות טכנולוגיה בולטות. החברה גייסה 550 מיליון דולר בהנפקת אג"ח להמרה. לרוכשים בהנפקה ניתנה אפשרות לרכוש אג"ח בעוד 82.5 מיליון דולר.

הריבית שנקבעה היא 0%. למעשה, בריבית 0%, איגרות החוב להמרה מהוות מעין אופציה להמרה עתידית למניות, הכוללת גם הגנה על הדאונסייד - משום שאם מחיר המניה לא יעקוף את מחיר ההמרה, מחזיקי האג"ח יקבלו את החזר החוב במועד הפירעון. מחיר ההמרה נקבע על 277.8 דולר, כ-50% מעל מחיר המניה הנוכחי, 185.2 דולר.

סולאראדג' , המנוהלת על ידי צבי לנדו, מספקת מערכות טכנולוגיות שמיועדות לניטור ואופטימיזציה של אנרגיה סולארית. בסוף הרבעון השני של 2020 היו לחברה מזומנים והשקעות בסך כ-590 מיליון דולר, לאחר שייצרה במהלך המחצית הראשונה של השנה תזרים של כ-167 מיליון דולר מפעילות שוטפת. 

בשנים שלפני משבר הקורונה, השתמשה סולאראדג' במזומנים שלה לביצוע כמה רכישות שהרחיבו את פעילותה לתחומים משיקים: החברה הדרום-קוריאנית Kokam, העוסקת בייצור סוללות ופתרונות לאגירת אנרגיה, נרכשה ב-105 מיליון דולר; SMRE האיטלקית, המספקת פתרונות לתעשיית הרכב החשמלי, נרכשה ב-140 מיליון דולר; ופעילותה של גמאטרוניק הישראלית, הפועלת בשוק מערכות האל-פסק (UPS), נרכשה ב-41 מיליון שקל.

הנפקות-אגח-בולטות-מהתקופה-האחרונה-של-חברות-ישראליות-בוול-סטריט
 הנפקות-אגח-בולטות-מהתקופה-האחרונה-של-חברות-ישראליות-בוול-סטריט

בחודשים האחרונים בוצעו לא מעט הנפקות אג"ח וגם אג"ח להמרה על ידי חברות טכנולוגיה בוול סטריט, על רקע התנאים המיטיבים בשוק, שכוללים ריביות נמוכות (בין השאר, שוק האג"ח זכה לתמרוץ מצעדי הפדרל ריזרב על רקע מגפת הקורונה). כך לדוגמה, חברת Five9 גייסה במאי 650 מיליון דולר באג"ח להמרה בריבית 0.5%, וחברת Silicon Labs גייסה 500 מיליון דולר בריבית 0.625%.

"מגייסים כשאפשר, לא כשצריך"

גם החברות הישראליות לקחו חלק בגיוסי האג"ח בחודשים האחרונים. בין השאר, אמדוקס, ספקית פתרונות IT לחברות טלקום, גייסה 650 מיליון דולר, כשהנפיקה אג"ח המיועדות לפירעון ב-2030, בריבית שנתית של 2.538%. חברת Wix, המספקת פתרון להקמה וניהול של אתרי אינטרנט, גייסה 500 מיליון דולר בהנפקת אג"ח להמרה המיועדות לפירעון ב-2025 ונושאות ריבית של 0% (שנתיים לאחר שביצעה מהלך דומה); וחברת נייס, העוסקת בתחום הפתרונות הטכנולוגיים לניהול קשרי לקוחות וסיכונים, הודיעה באחרונה על גיוס  אג"ח של 400 מיליון דולר, גם הן בריבית של 0% ולפירעון ב-2025.

חברות הטכנולוגיה הישראליות שנסחרות בוול סטריט נהנו בחודשים האחרונים, בדומה לכלל מניות הטכנולוגיה, ממומנטום חיובי במחירי המניות שלהן. חלק מהן בחרו לגייס כסף באמצעות הנפקת מניות, בהתאם לקלישאה שלפיה "מגייסים כשאפשר, לא כשצריך".

בין החברות שניתן לציין בהקשר זה נמצאות פייבר, שפיתחה זירת מסחר אונליין לחיבור בין פרילנסרים ללקוחות, עם גיוס של 120 מיליון דולר במאי; אודיוקודס, מתחום פתרונות התקשורת לארגונים, שגייסה ביוני 91 מיליון דולר; ובאחרונה גם קורנית דיגיטל, יצרנית מערכות דפוס דיגיטליות לתעשיית הטקסטיל, שהשלימה בשבוע שעבר גיוס של 135 מיליון דולר.