"הגענו לכאן בטנדר, כמו איזה שני חאפרים, בלי כסף, ופתאום קיבלנו בית חוה של ארבעה חדרים, הכל משולם, זה היה פיצוץ", נזכרת יעל אוזן תדהר איך היא ובעלה שחר הגיעו לסוואזילנד (היום אסווטיני) בשנת 1997. כמה חודשים קודם הם נסעו לירח דבש באפריקה, ומתישהו בזיממבואה, כשנגמר להם הכסף, שחר קיבל הצעת עבודה בממלכה קטנה שבקושי שמעו עליה.
הם החליטו לזרום עם ההרפתקה, שהפכה לחיים שלמים עם שלושה ילדים - אור (19), טל (16) ויותם (11), שלומדים בבתי ספר בינלאומיים ומכירים את כל הנחלים, ההרים והשבילים הנסתרים של המדינה האפריקאית הזעירה.
מימין: יותם, טל ואור, על החוף במוזמביק / צילום: תמונה פרטית
יעל מנהלת בשנים האחרונות ארגון ללא מטרות רווח שמסייע לנערות ונערים מרקעים קשים ללמוד, לרכוש כישורי חיים ומקצועות מתגמלים, ובאופן כללי לבנות חיים טובים יותר. מדובר במדינה ש-20% מתושביה סובלים מרעב כרוני וששיעור נשאי נגיף ה-HIV בה הוא מהגבוהים בעולם.
יעל עם הנערה נליסיוו ואמה, בביקור בית שמטרתו להסביר על תוכנית הלימודים / צילום: תמונה פרטית
הארגון נקרא Nhloso Likusasa Le'lichakazile או בעברית "לעבר עתיד מזהיר", ובכל סוף שנה יעל והתלמידים בוחרים הר כלשהו בסוואזילנד ומטפסים אליו, כדי לחגוג את ההישג של סיום השנה.
יעל והתלמידים כובשים את פסגת הר אניונינה בסיום שנת הלימודים / צילום: תמונה פרטית
האזינו לסיפור המלא בפודקאסט "דברים שרואים משם" בספוטיפיי, באפל פודקאסטס, בגוגל פודקאסטס או או באפליקציית הפודקאסטים האהובה עליכם בהעתקת כתובת ה-RSS.
כל המשפחה בטיול בדרום אפריקה. מימין: שחר, טל, יותם, אור ויעל / צילום: תמונה פרטית
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.