שניידר אלקטריק, תאגיד גלובלי שמרכזו בצרפת, ומתמחה בעולמות ניהול האנרגיה והאוטומציה, הודיע על השקת תוכנית חדשנות בישראל בשיתוף פעולה עם פלטפורמת החדשנות SOSA שתפעיל ותנהל את התוכנית ממרכז החברה בתל אביב.
המיזם החדש מגיע בהמשך לכמה מהלכים משמעותיים שביצעה החברה בישראל מאז 2018. ביוני 2018 הודיעה החברה על מהלך השקעה של כ-25 מיליון דולר ב-12 סטארט-אפים, במסגרתו הושקעו כשני מיליון דולר בחברות בשלבי סיד, וסכומים גדולים יותר בחברות בשלבים בשלים יותר.
עמנואל לגאריג, מנהל החדשנות הראשי של שניידר אלקטריק, במהלך ביקור בישראל בתחילת השנה הנוכחית (קודם להגבלות התנועה שהביאה הקורונה);יחד עם פיליפ ברמי, מנכ"ל שניידר אלקטריק ישראל; ודורון קרופמן, מנהל פעילות החדשנות בישראל בשניידר אלקטריק / צילום: יעקב אברומביץ
פורטפוליו ההשקעות של שניידר אלקטריק בישראל כולל השקעה של כ-10 מיליון דולר בקרן גרוב ונצ'רס של המשקיע דב מורן שבוצעה בתחילת 2020 בהיקף של כ-10 מיליון דולרים. השקעה נוספת שביצעה שניידר אלקטריק היא בחברת הסייבר הישראלית קלארוטי (Claroty), שפיתחה פלטפורמה לאבטחת תשתיות מחשוב בחברות תעשייתיות.
במסגרת השלב הראשון של התכנית יפרסמו שניידר אלקטריק ו-SOSA קול קורא ליזמים וסטארט-אפים להציע את מועמדותם להשתתפות. התוכנית, שתימשך כשלושה חודשים, תאתר עד שישה סטארט-אפים צעירים בשלבי ארלי סטייג' המפתחים פתרונות חדשניים בעולמות התעשייה 4.0 : מפעל חכם, דיגיטיזציה בתעשייה, אנליטיקה תעשייתית, התייעלות אנרגטית, טכנולוגיות לניהול שרשראות האספקה ועוד.
סטארט-אפים ויזמים שישתתפו בתוכנית יהיו זכאים למענק בשווי 25 אלף דולר משניידר אלקטריק, הדרכה ומנטורינג עסקי וטכנולוגי מהמומחים של שניידר אלקטריק ו- SOSA , וגישה לרשתות הקשרים שלהן - כולל משקיעים פוטנציאליים ולקוחות. את הפעילות בישראל מול הסטארטאפים מטעם שניידר מוביל דורון קרופמן, שבמסגרת תפקידו מקדם שיתופי פעולה מקומיים עם סטארט-אפים וקרנות הון סיכון ישראליות.
פועלת ביותר ממאה מדינות, פעילה בישראל מאז 1999
התוכנית החדשה בתל אביב היא חלק מתוכנית החדשנות העולמית של שניידר אלקטריק שיצאה לדרך ב-2018. תכנית חדשנות זו כוללת את קרן הון הסיכון Schneider Electric Ventures המנהלת תקציב השקעות בהיקף 500 מיליון אירו. עוד כוללת תכנית החדשנות העולמית של שניידר אלקטריק שתי זרועות נוספות המתמחות בפעילויות אינקובציה ושיתופי פעולה.
דורון קרופמן, מנהל פעילות החדשנות בישראל בשניידר אלקטריק / צילום: שי שקולניק
שניידר אלקטריק פועלת ביותר ממאה מדינות והכנסותיה ב-2019 עמדו של 27.2 מיליארד יורו. שווי השוק של החברה, הנסחרת בבורסה בפריז, עומד על כ-55 מיליארד אירו. החברה, המעסיקה כ-135 אלף עובדים, פעילה בישראל משנת 1999, כסניף מקומי של שניידר אלקטריק העולמית. בסניף הישראלי, המנוהל על ידי פיליפ ברמי, עובדים כ-120 איש והוא מעורב בפרויקטים לאומיים, דוגמת הקמתו של מערך האנרגיה בנמל התעופה רמון שבנגב, ופרוייקטי תשתיות נוספים.
SOSA היא חברת חדשנות העובדת עם תאגידים בינלאומיים, ממשלות וערים על תוכניות חדשנות פתוחה במגוון ורטיקלים. בעזרת קשריה באקוסיסטם, צוות אנליסטים מומחים, ופלטפורמה מבוססת דאטה, SOSA מאתרת טכנולוגיות חדשניות ומקדמת שיתופי פעולה, הטמעות והשקעות בין תאגידים גדולים וסטארטאפים. בין לקוחותיה של SOSA נמנים: חברת HP, מבטח המשנה SWISS RE , הבנק הקנדי RBC, חברת הביטוח הראל, איגוד התעשיינים של ברזיל, ממשלת אוסטרליה ועוד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.