ממשלות מדינות אירופה מאמצות מחדש הגבלות על החיים הציבוריים בניסיון להאט את מגפת הקורונה, אך בשלב זה הלימודים נמשכים, רוב מקומות העבודה פתוחים וחלק מהן מבטיחות לתושבים להימנע "בכל מחיר" מסגר שני. ההגבלות הנוכחיות, שכוללות בעיקר סגירת פאבים, ברים ומסעדות, עוצרים ליליים והגבלות התקהלות, מיושמות בעקבות הזינוק שנרשם בכל מערב אירופה במספר חולי הקורונה, שכבר עקף את השיעורים שנרשמו במרץ האחרון, אך עם מספר קורבנות נמוך בהרבה.
המצטרפת החדשה לקבוצת המדינות שבהן מאיים להכות "הגל השני" של הקורונה היא איטליה. ביום שבת דיווחו הרשויות באיטליה על יותר מ-5,000 מקרי קורונה חדשים, השיעור הגבוה ביותר מאז אפריל. 29 מקרי מוות חדשים מקורונה נרשמו במדינה ביממה. מוקדי ההתפרצויות הפעם הם גם בדרום המדינה, שחמקה מהגל הראשון, כמו גם בלומברדיה, המחוז הצפוני שנפגע קשות בגל הראשון. ממשלת איטליה הודיעה על השבת חובת לבישת מסכה באזורים פתוחים, והקנס על אי-ציות צפוי לזנק ל-1,000 אירו. הממשלה האיטלקית מתכננת להחריף השבוע את ההגבלות, כך שיאסרו על התקהלויות ברחוב (במיוחד סביב מסעדות וברים) וכן יגבילו את מספר הנוכחים המורשים להתכנס בחלל סגור למסיבות פרטיות.
בשלב זה, ספרד וצרפת מובילות את היבשת במספר המקרים לנפש בגל הנוכחי. שלשום אובחנו בצרפת 27 אלף מקרי קורונה חדשים ביממה אחת. עד כה, המספרים הגבוהים של החולים לא היתרגמו למספר גבוה של חולים קשה. כ-1,456 בני אדם שהו בטיפול נמרץ בצרפת בסוף השבוע, לעומת יותר מ-7,000 בשיא המחלה במרץ-אפריל. בתגובה למספרים העולם, סגרה הממשלה את הברים וחלק מבתי הקפה בפריז ובמרסיי לתקופה של שבוע עד שבועיים, והגבילה משמעותית את התפוסה והפעילות במסעדות. היא הפצירה בתושבים להימנע מפגישות חברתיות בלתי נחוצות. סקר שפורסם אתמול מצא כי מחצית מהאחיות בצרפת מפגינות סימני "שחיקה מקצועית חריפה", בגלל המאמץ הממושך.
גרמניה: סערה גדולה נוצרה בעקבות הגבלות על לינה במלונות
בספרד, "הגל השני" של הקורונה הפך למרכזו של עימות פוליטי. אחרי שהממשל השמרני העומד בראשות מחוז מדריד עתר לבית המשפט הגבוה נגד חלקים מהסגר שהוטל על הבירה, הממשלה הסוציאל-דמוקרטית הכריזה על "מצב חירום" כדי ליישם אותו בכל זאת. בתגובה, הבטיח בימים האחרונים מנהיג מפלגת הימין הקיצוני "ווקס" לעתור לבית המשפט העליון נגד "מצב החירום". בין הצעדים שאמורים להיות מיושמים בשטח: מניעת יציאה מהבתים לארבעה מיליון מתושבי מדריד ולתושבי ערים אחרות, למעט לצרכים חיוניים, סגירת המסעדות ב-23:00 (שעה מוקדמת יחסית בספרד), סגירת הפארקים לציבור ומניעת התקהלויות של יותר משישה בני אדם. מה שמדאיג את הרשויות בספרד הוא מספר המתים הגבוה יחסית ליתר אירופה - קרוב ל-550 בני אדם מתו מקורונה בשבוע שעבר. חובת לבישת מסיכה הוטלה על כל תושבי ספרד, גם באזורים פתוחים.
בבריטניה, לאחר שורה של שינויי-מסלול שבלבלו את הציבור, צפויה הממשלה להכריז על "עוצר מדרגה 3" בכמה ערים ואזורים בצפון המדינה. עוצר זה כולל את סגירת כל הפאבים והברים, חדרי הכושר, חדרי הקזינו וחנויות הימורים באזור, והגבלה על פעילות מסעדות. הלימודים בבתי הספר, בגנים ובאוניברסיטאות יימשכו כרגיל. ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון הפציר במי שיכול לעבוד מביתו לעשות זאת. ביום שבת דווח על 14 אלף מקרי קורונה חדשים ביממה בבריטניה. סקוטלנד הכריזה על מדיניות עצמאית ומחמירה יותר, והגבילה את מכירת האלכוהול ופעילות הפאבים לשעה שש בערב לכל המאוחר.
בגרמניה הזהירו הרשויות מ"זינוק אקספוננציאלי" במספר הנדבקים, אחרי שביום שבת דווח על 4,500 מקרי קורונה חדשים. ממשלת גרמניה השיקה תוכנית מקיפה לסיוע לערים ולמוקדים שבהם יש תחלואה גבוהה, הכוללים שליחת כוחות צבא ומומחים של מכון רוברט קוך לסיוע לדכא את ההתפרצות. סגר לילי (בין 23:00 ל-06:00) הוטל בברלין, וכן בערים נוספות שהצטרפו לשורת הערים שבהן שיעור התחלואה גבוה מ-50 מקרים ל-100 אלף תושבים בשבוע. סערה גדולה נוצרה במדינה כתוצאה מההגבלות על לינה במלונות למי שגרים באזורי תחלואה גבוהים יחסית (כמו ברלין), הנדרשים כעת להציג בדיקת קורונה שלילית ועדכנית ל-48 השעות האחרונות אם ברצונם לשהות במדינות מחוז אחרות. תקנה זו גרמה לרבים לבטל את חופשת הסתיו שלהם, שאמורה להתקיים בימים אלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.