הבורסה בת"א הודיעה השבוע על השקת תת ענף בתחום הקנאביס, תחת ענף הביומד. בענף יכללו 11 חברות, ששווין הכולל עומד היום על 1.8 מיליון שקל, ושווי אחזקות הציבור בהן עומד על 700 מיליון שקל.
הבורסה מסרה כי החליטה לכלול את הקנאביס תחת מדד הביומד משוק שגם בעולם הקנאביס נחשב לתת ענף של סקטור הבריאות. לעומת זאת, חברות שיעסקו רק בשיווק ומכירה של קנאביס, ולא בגידול, מו"פ או יצור, לא יכללו בתת הענף. הבורסה מגדירה את תת הענף מתוך היענות לבקשת פעילי שוק ההון, המעוניינת להשיק קרנות נאמנות מתמחות בחברות קנאביס. בהמשך הבורסה מתכננת להשיק מדד על תת ענף הקנאביס.
להלן רשימת החברות שיכללו בענף הביומד, בתת ענף הקנאביס: אינטליקנה, אינטרקיור, טוגדר, יוניבו, מדיוי, פארמוקן, פנאקסיה ישראל, קאנומד, קנאשור, שיח מדיקל ותיקון עולם-קנביט. כרגע המדד אינו כולל את עמיר שיווק, חברה חקלאית שהינה הבעלים של חברת הקנאביס המובילה BOL אך יש לה גם מגוון פעילויות נוספות; את נקסטייג', אשר עוסקת בפעילות מו"פ בתחום הקנאביס; את קאנזון, העוסקת בעיקר בשיווק של קנאביס בעולם שלא בהכרח למטרות רפואיות, ואת וונטייז אשר התקשרה עם חברת קנאביס לפנאי בארה"ב.
ירון ברגר, מנכ"ל בישראל של חברת הקנאביס הישראלית IMC, הנסחרת בקנדה לפי שווי של כ-206 מיליון דולר אמריקאי, מספר כי IMC החליטה להצטרף לפיילוט ברגע האחרון. "חבל שמשרד הבריאות לא דיברו איתנו קודם", הוא אומר, "אבל החלטנו כן להשתתף כדי להקל על החולים. אנחנו לא ממש צריכים את הפיילוט כדי לפעול באירופה כי אנחנו כבר משווקים את המוצרים שלנו ממפעל שלנו באירופה לגרמניה, אבל אנחנו בהחלט מחכים לייצוא מישראל. אנחנו עושים את העיבוד של המוצרים בפנאקסיה, והזנים שלנו כבר רשומים באירופה כך שהשוק פתוח בפנינו יחסית, אם כי אף פעם אין לדעת מה בדיוק יהיו הדרישות הבירוקרטיות ודרישות התקינה".
ירון פן, מנכ"ל חברת הקנאביס הורטיקה, המפתחת מוצרי קנאביס ייחודיים ועדיין אינה בשלב המסחרי, אומר כי: "לצערי אני כבר לא חושב שלקנאביס הישראלי יש הרבה מה לחפש בחו"ל, אלא רק למוצרי קנאביס ייחודיים. אנחנו רואים את המחירים בעולם יורדים, הפער בין מחירי המכירה בארץ לעומת אירופה כבר לא גדול כפי שהיה, ולעומת זאת מחירי היצור בארץ גבוהים. אני לא חושב שנותר אוצר בקצה הקשת-בענן עבור חברות הקנאביס הישראליות, בעיקר לא עבור אלה שמתרכזות בחקלאות בלבד.
"אני חושב שהמגדלים הסכימו לתוכנית של משרד הבריאות, בעיקר כי הם נתקעו עם מלאים של מוצרים פחות מבוקשים, מוצרים שהם לא עתירי THC ולא עתירי CBD, אלא משהו באמצע. המוצרים הללו הם לא באמת פחות איכותיים, אבל הם לא מה שהשוק התרגל לבקש".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.