הרפורמה החדשה של משרד התקשורת בפריסת תשתיות תקשורת מעוררת התעניינות רבה בקרב יזמים המזהים פוטנציאל, בייחוד בחברה הערבית. עשרות חברות, נציגים של רשויות מקומיות וגורמים מסחריים השתתפו בכנס שערך המשרד ביום חמישי האחרון בזום, בהשתתפות שר התקשורת יועז הנדל.
במסגרת הרפורמה המשרד שואף להגדיל את התחרות ולהאיץ את פרישת התשתיות באזורים בהם הכדאיות הכלכלית אינה משמעותית כמו זו שבערים גדולות ובבניינים רבי קומות. המדיניות החדשה מאפשרת תשתית פס רחב גם באמצעות רישיון מיוחד, ולא רק באמצעות רישיון כללי כפי שהיה נהוג בעבר. במסגרת הרישיון המיוחד, בהתאם למדיניות החדשה, יינתנו השירותים לעד 8,000 משקי בית ו- 800 מנויים עסקיים. כמו כן, תינתן הקלה באגרות ותוקטן הערבות הבנקאית.
כיום הדרישות לקבלת רישיון אחוד מותאמות להיקף פעילות רחב ולמגוון גדול של שירותים. הדבר יוצר חסם כניסה משמעותי לספקי שירותי תקשורת קטנים ובינוניים המבקשים להתחיל את פעילותם באופן מצומצם. התיקון המוצע יאפשר למבקש הרישיון להציג הון עצמי של מיליון שקל וערבות בנקאית של 100,000 שקל שתינתן בעד הרישיון.
רבים מהמשתתפים בכנס היו נציגי חברות שפועלות כיום בצורה לא חוקית, ומשרד התקשורת נותן להן הזדמנות להסדיר את פעילותן. בנוסף השתתפו חברות חדשות שמתכוונות לפרוס סיבים אופטיים ביישובי הפריפריה ובמיוחד בחברה הערבית שסובלת מקשיים גדולים בשירותי האינטרנט. ברבים מהיישובים הקטנים עדיין גולשים ברשתות ישנות מאד עם מהירויות של עד 10 מגה, וכ-20-30 מגה בערים הגדולות.
אחת החברת שהשתתפו בכנס היא חברת נורקום שנוסדה לאחרונה על ידי בילאל ג'בילי ושי דוידור. החברה הגישה לאחרונה שתי בקשות לרישיונות ספק אינטרנט (ISP) וניסוי שיווקי, באמצעות עו"ד דב אברמוביץ, לפריסת סיבים אופטיים בעשרה יישובים בחברה הערבית כפיילוט. המנכ"ל ג'בילי אמר ל"גלובס" שמגפת הקורונה העלתה לסדר היום הציבורי את חשיבות האינטרנט המהיר בכלל אך בחברה הערבית במיוחד בשל תשתיות תקשורת חסרות. מהירויות אינטרנט של 5-10 מגה אינן מאפשרות קיום שיחות תקינות ליותר ממשתמש אחד ומלוות בהרבה ניתוקים ומקשות על הלמידה מרחוק בבתי הספר. גם סטודנטים ערביים שהחלו את שנת הלימודים בשבוע שעבר מדווחים על בעיות דומות.
לדברי ג'בילי, ראשי רשויות מגלים עניין רב בשיקום תשתיות התקשורת. עוד הוסיף כי חלקם אף התחייבו לאפשר שימוש בתשתיות ציבוריות קיימות כדי להוזיל עלויות ולהפעיל את השירות בהקדם האפשרי.
סמנכ"ל הטכנולוגיה דוידור הוסיף שהחברה חתמה על מספר הסכמים משמעותי עם רשויות מקומיות להקמת תשתיות תקשורת מבוססות סיבים אופטיים. עוד הוסיף החברה נמצאת בשלבים אחרונים לבחירת חברות מתמחות להקמת הרשת בכמה יישובים בחברה הערבית.
השניים ציינו כי החברה נמצאת בסבב גיוס ממשקיעים גדולים מהארץ ומחו"ל שהביעו התעניינות במיזם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.