מגפת הקורונה גרמה למיליוני אמריקאים להפוך את בתיהם למשרדים וכיתות לימוד. היא גם הביאה רבים לשנות את הרגליהם כדי לרסן את חשבונות האינטרנט שלהם.
שיה דאן, אנליסט שמעבד נתונים בחברת טארגט שעובד מביתו במינאפוליס מאז מרץ, אמר שהוא מעולם לא חשב בעבר על צריכת האינטרנט של משק הבית שלו. זה השתנה בתחילת יולי, כשהוא קיבל הודעה מספקית הפס הרחב שלו, קומקסט, לפיו הוא משתמש ביותר מדי נתונים וישלם קנס של 50 דולר אם ימשיך לחרוג מהתקרה שלו.
דאן אמר שהוא צופה כעת בשימוש שלו באינטרנט בקביעות כדי להימנע מתשלום קנס דומה על שימוש-יתר, בייחוד בסוף כל חודש. "גם בלי הורדה של משחקי אקס-בוקס שוויתרנו עליהם, אני עדיין מקבל מסרים שאני קרוב לתקרת השימוש", הוא אמר.
זמן הסטרימינג עלה בתקופת המגפה
הזמן שהצרכנים מקדישים לסטרימינג של טלוויזיה, משחקי וידאו ושימוש בזום או פלטפורמות דומות עלה משמעותית מתחילת המגפה, ומדובר על פעילויות שזוללות כמויות גדולות של נתונים.
הנוהל של הגבלת השימוש באינטרנט ללקוחות וגבייה מיוחדת ממשתמשים כבדים מקובל בספקיות אינטרנט רבות בארה"ב. ההכנסות מכך מקזזות חלקית את אובדן ההכנסות מלקוחות שנוטשים את שירותי הכבלים והלוויין לטובת אופציות אינטרנטיות. משתמשים שצורכים עוד נתונים מקבלים הצעות לשדרוג המנוי שלהם.
הגבלת הנתונים עוזרת גם לשמור על מחירי חבילות יציבים על ידי העברת העלויות הנוספות למשתמשים הכבדים, אמר מארק טרודו, מנכ"ל חברת הפס הרחב OpenVault, שלה יותר ממיליון מנויים בארה"ב. "כך דמי המנוי לא עולים לרוב המנויים כל שנה", הוא אמר.
כאשר המגפה אילצה את האמריקאים להסתגר בבתיהם במרץ, כמה ספקיות כמו קומסקסט ו-AT&T השעו זמנית את דמי שימוש-היתר לכמה לקוחות. אחר כך, ספקיות כמו קומקסט וקוס קומיוניקיישנס החזירו את הגבלות השימוש. מיליוני מנויי ה-DSL של AT&T - הטכנולוגיה של שיגור איתותי האינטרנט דרך קווי טלפון מנחושת - עומדת היום בפני מגבלות רבות, ואילו תקרות השימוש למנויי הסיבים האופטיים של החברה הוסרו עד תום השנה.
צ'רטר קומיוניקיישנס מנועה היום מהגבלת השימוש באינטרנט שלה לפי ההסכם עם ועדת התקשורת הפדרלית (FCC) כשהיא קנתה את כבלי טיים וורנר. צ'רטר ביקשה בקיץ מהוועדה לבטל מוקדם יותר את המגבלות, כדי להתחיל בגביית דמי שימוש יתר במאי 2021.
דרך להקל על הלחץ על הרשת
גארת קיילס, תושב ג'קסונוויל, פלוידה, עבר לאחרונה מקומקסט ל- AT&T, מפני שאין לה תקרת שימוש באזור שלו והיא הייתה האופציה הזולה ביותר. החבילה היקרה ביותר של AT&T למהירות פס של 1 גי'גהבייט מציעה שימוש ללא הגבלת נתונים. לפני המגפה, קיילס, בן 34, שעובד בפיתוח תוכנה ונסע לעיתים קרובות לעבודה, לא חשב מעולם על השימוש שלו באינטרנט בבית. במקום להעלות את השימוש בקומקסט תמורת עוד 30 דולר בחודש, הוא בחר ב- AT&T.
"אני לא חושב שאני משתמש האינטרנט הכבד ביותר", אמר קיילס.
בנוסף לעזרה לספקיות האינטרנט לייצר יותר הכנסות, הגבלות הנתונים הן גם דרך להקל על עומס ולחץ על רשת האינטרנט. תשתית האינטרנט החזיקה מעמד די טוב בתחילת המגפה, למרות הלחץ המשמעותי.
"חיינו בתרחיש הזה והכל היה בסדר ללא המגבלות על השימוש ברוחב הפס, מה שגורם לך לשאול למה הן נחוצות בכלל", אמר דייויד שופנס, פרופסור חבר במכללה למדעי המחשב באוניברסיטת נורתווסטרן.
הספקיות ייחסו את ביצועי האינטרנט החזקים לעבודה סביב השעון שנעשתה על הרשת, שהתאפשרה בזכות מיליארדי דולר בהשקעות נוספות. העלות הזו היא סיבה נוספת לכך שהספקיות דורשות מהמשתמשים הכבדים לשלם יותר.
בספטמבר, משקי הבית בארה"ב השתמשו בממוצע של 383.8 ג'יגהבייט של נתונים, לפי OpenVault. באוקטובר עד כה, השימוש עלה ל-413.3 ג'יגהבייט. בינואר לפני המגפה הוא היה 361 ג'יגהבייט.
קומקסט אמרה שגם עם השימוש בתקופת המגפה, 95% מלקוחותיה לא הגיעו לתקרת השימוש, שהיא העלתה לאחרונה ל-1.2 טרהבייט מ-1 טרהבייט. לכמה לקוחות של החברה, מחיר חבילת גלישה לא מוגבלת אפילו הוזל, מסרה דוברת של קומקסט.
גם קוקס העלתה את תקרת השימוש שלה ברבע ל-1.25 טרהביט בחודש, וויתרה על דמי שימוש היתר פעם הראשונה שהלקוח חורג מהתקרה הזו, מסר דובר שלה.
מנהל חטיבת הלקוחות בוורייזון, רונאן דאן, מסר שהלקוח הממוצע של תוכנית Fios שלה משתמש ביותר מ-500 ג'יגהביט בחודש בלי להעיק על תשתית הסיב ההאופטי שלה, ולכן החברה לא גובה דמי שימוש יתר.
לקוח ותיק של קוקס, דניאל וולץ מאוקלהומה, טייס מסחרי לא פעיל שפתח לאחרונה בית ספר לעסקים, אמר שבמגפה הוא שדרג לחבילת גלישה לא מוגבלת אחרי שנגע בתקרת השימוש שלו כמה פעמים, בעיקר בגלל הכיתות הווירטואליות שלו ומשחקים.
חשבון האינטרנט שלו עלה בכ-50 דולר בחודש לכ-161 דולר כתוצאה מהשדרוג, אך הוא כבר לא צריך לחשוש שהוא חורג מתקרת שימוש. גם איכות האינטרנט שלו השתפרה.
כשתקרת הגלישה של קומקסט הוחזרה ביולי, שיין ביילי, מפתח אינטרנט מג'קסונוויל, פלורידה, אמר שהוא ומשפחתו היו קרובים או חרגו מהתקרה כמה פעמים, לפני שהוא בחר לשדרג לחבילה לא מוגבלת תמורת עוד 30 דולר בחודש.
הוא ואשתו עובדים מהבית, והילדים לומדים מהבית וצופים בתוכניות בסטרימינג או משחקים במשחקים חינוכיים. הוא אומר שהתוספת של 30 דולר בחודש נתנה לו שקט נפשי. "זה זול יותר מהדלק שהייתי משלם על נסיעה לעבודה", לדבריו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.