משבר הקורונה בישראל פוגע קשות בתעשיית המסעדות, ומטלטל גם את הוותיקות והיוקרתיות שבהן. מסעדת טוטו של השף ירון שלו תועדה לאחרונה כשהיא סגורה, ולא באופן שבו מסעדות שעתידות להיפתח נראות, אלא כשהיא מפורקת וריקה לחלוטין. גם בית הקפה הסמוך שהפעילו בעליה נראה נטוש. בתשובה לפניית "גלובס" האם מדובר בסגירה סופית, השיב ירון שלו, שלא. שאלנו אם יש כוונה להעביר אותה מקום או לשפץ. תשובתו של שלו: "לא נכון לי כרגע להגיב. כל המסעדות סגורות כרגע".
ביוני האחרון, אחרי הסגר הראשון שהוטל על המסעדות בארץ, והרבה לפני הסגר השני, הצהיר שלו בחשבון האינסטגרם האישי כי בית הקפה שצמוד למסעדה ישוב לפעול, וכי המסעדה תיכנס לשיפוץ של מספר חודשים. בתחילת ספטמבר פרסם שלו פוסט נוסף שבו נכתב כי דרושים עובדים לבית הקפה.
מסעדת טוטו / צילום: שני מוזס, גלובס
טוטו נחשבה למסעדת יוקרה וותיקה אשר פעלה בשטח רחב ידיים, בכניסת למגדל המוזיאון בתל אביב. המסעדה הייתה אהודה גם על בכירים במשק בישראלי, ולעיתים קרובות ניתן היה להיתקל בה באנשי עסקים בכירים.
שוק המסעדות ובתי הקפה בישראל הינו אחד הענפים שנפגע באופן קשה מהשלכות התפרצות הקורונה. מאז חודש מרץ, פעילות המסעדות בארץ נסגרה לתקופה מצטברת של כשלושה חודשים, וגם כעת היא מתנהלת תחת מגבלות כבדות שמאפשרות מכירה באיסוף עצמי בלבד, ללא ישיבה במקום.
בתוך כך נציין כי מוקדם יותר השבוע התקיים דיון בוועדת ביקורת המדינה של הכנסת במצבם הקשה של המסעדות בישראל שעדיין סגורות מתוקף ההגבלות ללא כל מתווה פתיחה באופק. במהלך הדיון אמר מנכ"ל איגוד המסעדות שי ברמן כי 200 אלף איש בענף נותרו ללא עבודה, וכשני שליש מהעסקים נסגרים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.