לא כל חברי מועצת התאגיד שלא נבחרו לקדנציה נוספת קיבלו בשלוות נפש את החלטת וועדת האיתור שלא להמשיך את כהונתם: חברת המועצה לשעבר אורנה דויטש פנתה בתלונה למבקר המדינה על האופן שבו מונו חברי המועצה החדשה.
דויטש טוענת כי על פי חוק אמורים היו להיבחר כל 12 החברים כמקשה אחת, ושמן הראוי שוועדת האיתור הייתה פותחת את ההתמודדות על 12 המקומות לכלל הציבור ולא בוחרת מראש חלק ניכר מבין החברים מתוך חברי המועצה הקיימים. טענה נוספת נודעת לשוויון המגדרי: דויטש טוענת כי החוק דורש שלפחות מחצית מחברי המועצה תהיינה נשים. טענה נוספת שלה קשורה להיעדר משפטן/נית בחברי המועצה שנבחרו עד עתה - מה שמונע קיומה של ועדת ביקורת.
בעקבות התלונה החל מבקר המדיה בבדיקה. התלונה הועברה למשרד התקשורת ולוועדת האיתור של תאגיד השידור בראשותו של השופט בדימוס אילן שיף, וקיבלו מענה ארוך ומסודר לרבות מסמכים רבים שתיעדו את קבלת ההחלטות .
נזכיר כי ועדת האיתור בראשותו של שיף החלה את דרכה כשמועצת התאגיד הייתה רחוקה מסיום דרכה. וועדת האיתור החלה לפעול בין היתר משום שמועצת התאגיד כיהנה בהרכב חסר: תשעה מתוך 12 החברים הנדרשים בה על פי חוק, זאת לאחר ששלושה חברים עזבו כל אחד מסיבותיו הוא.
לאחר מספר חודשי פעילות גיבשה הוועדה רשימה של שלושה חברי מועצה מומלצים והעבירה אותם כנדרש לאישורו של שר התקשורת דאז דודי אמסלם. אולם באופן תמוהה תהליך אישורם נדחה שוב ושוב. במקביל החל להתקרב מועד פקיעת המינויי של שאר חברי המועצה, וועדת שיף החלה בהליך האיתור לקראת מינוי מועצה חדשה.
על מנת לשמור על רצף ארגוני ולאחר התייעצות עם גורמים נוספים הוחלט לאפשר בשלב ראשון לחברי המועצה המכהנים להתמודד על המשך לקדנציה נוספת ורק לאחר שיוחלט מי מהם ממשיך ומי לא, ימשיכו בתהליך עם מועמדים מחוץ לתאגיד. התהליך כלל פגישה עם כל חברי המועצה ועם גורמים המלווים אותה לרבות המנכ"ל, מבקרת הפנים ואחרים. בסוף התהליך הוחלט להשאיר חמישה חברי מועצה מכהנים - לרבות היו"ר גיל עומר ומינוי שלושה חברי מועצה חדשים שנבחרו.
פרט לעומר אמורים היו להתמנות למועצה החדשה דלית שטאובר; דוד אלכסנדר; חמיס אבולעפיה ואהובה פיינמסר שכיהנו כחברים במועצה הקודמת ואליהם אמורים להצטרף כחברים חדשים מנחם בן ששון, דורית ענבר ומיכל רפאלי כדורי. אולם גם הפעם אישור המינויים התעכב באופן תמוהה, ובסופו של דבר פקע המינוי של חברי המועצה הנותרים, ומאז חודש יוני תאגיד השידור הציבורי פועל ללא גורם מפקח. רק עם כניסתו של שר התקשורת יועז הנדל לתפקיד אושרה סוף סוף הרשימה והועברה לוועדת גילאור שגם בה חלו עיכובים ארוכים מאוד באישור המינויים. למעשה רק לאחר איום של עמותת "הצלחה" בפנייה לבג"ץ נכנס אישור המינויים לסדר יומה של הוועדה, שצפויה לדון בכך ביום שלישי הקרוב.
בינתיים התכוונו בוועדת שיף להמשיך בהליך איתור שלושת חברי המועצה הנותרים אולם שוב הגיעו עיכובים בלתי צפויים: בעת משבר הקורונה והסגר הראשון הוציאו במשרד התקשורת לחל"ת את הצוות המשפטי שמלווה את הוועדה כך שבפועל לא ניתן היה להמשיך. עם תום הסגר חזר הצוות לתפקד באופן מלא, וכעת נמצא הליך הבחירה בחברי מועצה הנותרים- בין היתר משפטן/נית ואיש כספים בשלבים מתקדמים.
משרד מבקר המדינה נמסר: "משרד מבקר המדינה לא נוהג לדווח על תוצאות בירור פניות. כלל הפניות למשרד מבקר המדינה משמשות כתשומה לביקורת בעת גיבוש תכנית העבודה השנתית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.