שבעה חודשים בלבד לאחר שגייסה 77 מיליון דולר, חברת הסייבר קאטו נטוורקס גייסה 130 מיליון דולר נוספים, הפעם לפי שווי של מיליארד דולר (לפני הכסף). קאטו נוסדה לפני חמש שנים על ידי נשיא החברה וסמנכ"ל התפעול שלה גור שץ ועל ידי המנכ"ל שלמה קרמר, ממייסדי צ'ק פוינט ומייסד חברת האבטחה אימפרבה, שהשתתף גם כמשקיע בסבב הגיוס. בחברה סירבו לחשוף בכמה עלה שווי החברה בחודשים האחרונים.
מי שהובילה את סבב הגיוס היא זרוע הצמיחה של קרן לייטספיד, שגם הובילה את שני סבבי הגיוס הקודמים של החברה. בסבב גם השתתפה משקיעה חדשה - קואטו - לצד המשקיעים הקיימים, גריילוק, Singtel Innov8, ואקרו קפיטל (אספקט ונצ'רס).
בחברה לא הסכימו לחשוף את היקף ההכנסות שלה, אך ציינו כי הצמיחה השנה הגיעה לרמה של 100%. קאטו מעסיקה 270 עובדים, לעומת 200 בעת הגיוס באפריל השנה, 170 מהם בישראל. עד סוף 2021 היא שואפת לגדול ל-385 עובדים.
פיתוח של רשת ארגונית בענן
קאטו מפתחת רשת ארגונית בענן עצמו, מתוך ראייה הוליסטית שרואה את הרשת הארגונית כמכלול המרכיבים שמחוברים היום אל ארגון - מהעובדים דרך הבית או המשרד, המכשירים השונים בהם הם עושים שימוש ועד העננים הציבוריים. קאטו מגדירה את עצמה כחברת SASE, שם שהעניקה בשנה שעברה חברת המחקר גרטנר לתפיסה חדשה זו של אבטחת סייבר - Secure access service edge.
אם בעבר קאטו הייתה צריכה לחבר בין משרדים וסניפים שונים של אותה חברה, היום היא צריכה לחבר גם את כל עובדי החברה שעובדים מביתם. לשאלת "גלובס", קרמר השיב כי החברה לא נדרשה לערוך שינויים במוצר בעקבות משבר הקורונה.
למעשה קאטו מחליפה את הרשת הארגונית שמספקות חברות טלקום, אך מכיוון שהיא בונה את הרשת מחדש, היא גם מסוגלת לאבטח אותה בצורה טובה יותר, דבר שהופך אותה לחברת תקשורת וסייבר. הדרך של קאטו לעשות זאת עוברת ב-60 מרכזי נתונים שהחברה הקימה ברחבי העולם.
"אנחנו מחברים את המשתמש לנקודה הכי קרובה אליו ומשם נוצרת רשת פרטית מאובטחת. האתגר זה להיות הכי קרוב לכל מקום. עולם חוות השרתים עבר שינוי מאוד גדול שנים האחרונות, אז זה לא יוצא יקר, ואנחנו מאמינים שיתרון לגודל יאפשר לנו לעשות את זה בצורה זולה", אומר שץ בשיחה עם גלובס. "אפשר לחשוב על AWS (שירותי הענן של אמזון), לדוגמה, כאל קניון, ואנחנו רשת הרכבות שעוזרת לך להגיע לקניון".
שץ מספר כי "הקורונה נתנה לחברה דרייב מאוד גדול, גם בכמות העסקאות וגם בגודלן. למעשה הקורונה הוכיחה שחברות צריכות לחשוב על איך הן מפוזרות, ואנחנו רואים שדברים שדיברנו עליהן בשנים האחרונות קורים במציאות".
"הגיוס יאפשר מרווח נשימה"
בחברה מציינים כי הגיוס הנוכחי נדרש על מנת להרחיב את את פעילות הפיתוח, המכירות והשיווק שלה, וכן כדי לבסס את יכולות השירות והיקף הפיתוח, המכירות והשיווק של החברה וכדי לבסס את יכולות השירות והפריצה לשוק (go-to-market) שלה. כיום יש בקופת המזומנים של החברה 240 מיליון דולר, מתוך 330 מיליון דולר שגייסה החברה במהלך השנים.
לדברי קרמר, הגיוס "יאפשר לה מרווח נשימה פיננסי מספק לעתיד הנראה לעין, ויעניק לה אפשרות לשקול האצה של מפת הדרכים של פיתוח והשקת המוצרים".
"אנחנו נמצאים במחזור קבוע של הצגת החזון והביצועים של החברה למשקיעים, ללא קשר לתהליך גיוס ספציפי, שבו בשלב מסוים נוצר עניין הדדי בהשקעה", השיב קרמר לגלובס בתשובה לשאלה האם הגיוס היה יוזמה של החברה או כתוצאה מפנייה של המשקיעים. הוא הסביר עוד, כי הסיבה לגיוס הון זמן קצר מאוד יחסית לאחר הגיוס הקודם, באפריל, היא שהחברה "משקיעה משאבים עצומים בכיבוש שוק ה-SASE בשנים הקרובות ולשם כך עליה להבטיח שיעמדו לרשותה משאבים וגמישות מספקים כדי לבצע את ההשקעות הנדרשות".
את השווי על פיה גייסה החברה - מיליארד דולר - נימק קרמר בכך ש"המשקיעים שלנו מעריכים את המומנטום העסקי, הצמיחה וקצב הגיוס של לקוחות חדשים. הם שותפים להערכותינו באשר להזדמנויות בתחום ולדרך הייחודית שפיתחנו כדי למצות אותן. הלקוחות שלנו חוסכים טונות של כסף בכך שהם משתמשים בפלטפורמת SASE ולא בערימה של פתרונות נקודתיים".
מסר זה מתייחס לאחד הכשלים המובנים בתעשיית הסייבר, שבה חברות רבות מתמחות בהגנות על טריטוריות שונות בארגון ועל סוגים שונים של פעילויות. כתוצאה מכך, מנהלי אבטחת המידע בארגונים לעשות שימוש במספר רב של מוצרי אבטחה שונים, שכל אחד מהם נושא עלות גבוהה ואף עלול ליצור לעיתים בעיות תאימות עם מוצרים אחרים.
קאטו יוצרת תשתית חדשה לארגונים, ואם תצליח, תהפוך להיות סוג של קונסולידטור בעצמה. לשאלה האם החברה יכולה להישאר עצמאית לאורך זמן, אמר שץ: "זאת הכוונה שלנו. אנחנו רוצים לבנות חברה גדולה ועצמאית בתחום התשתיות. יש המון יכולות שניתן להיבנות מעל זה.
"אפשר לקחת את AWS כדוגמה שמזכירה את אותה גישה. AWS התחילה לבנות אחסון ומחשבים בענן, ואז בנתה מעל זה סדרת יכולות שבנויות אחת על השנייה ועובדות מאוד טוב ביחד. למעשה יש הרבה טכנולוגיות שהולכות להיעלם, כמו למשל חיבורי VPN ומוצרי אופטימיזציה של הרשת, וחלקם צריך להתאים לתשתית שלנו. אנחנו צריכים להחליט איזה מהשכבות אנחנו מפתחים בעצמנו ומתי אנחנו משתפים פעולה עם חברו אחרות".
על פי קאטו, עולם הסייבר נערך למעבר לאבטחת SASE והיא צפויה להיתקל בתחרות מצד חברות נוספות. לדברי שץ, "פאלו אלטו למשל, כן קונה את החזון ומתחילה לזוז לשם, אבל ייקח לה עוד כמה שנים".
"אנחנו באמת חושבים שיש פה הזדמנות טובה לבנות חברה גדולה שזה אומר שגם עוד שלוש שנים נהיה יותר קרובים להתחלת הדרך מאשר לסוף, כי השוק כל כך ענק וזה שינוי משמעותי בעולם. אנחנו מציגים ביצועים טובים מהצפוי כבר כמה רבעונים, ומכפילים את עצמנו גם ברמת הארגון בכל שנה. אבל השאלה היא לא כמה אנשים גייסנו, אלא כמה אמביציה קדימה יש לנו", אומר שץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.