שותפות דלק קידוחים, הנמצאת בשליטת קבוצת דלק של יצחק תשובה (מחזיקה בכ-54% מיחידות ההשתתפות), מנסה להזיז קדימה את התוכנית שלה לפיצול נכסים והנפקה בבורסה של לונדון. דלק קידוחים דיווחה לראשונה על הכוונה לבצע הנפקה בלונדון לפני שנתיים כמעט (בחודש מרץ 2019 ) והבוקר עדכנה בהודעה לבורסה כי ביום חמישי האחרון (26 בנובמבר) הודגה לרשות לניירות ערך בבריטניה ( FCA ) טיוטה ראשונה של התאגיד החדש ( NewCo ).
בשותפות, אותה מוביל המנכ"ל יוסי אבו, מדגישים, עם זאת, כי "במועד זה אין כל ודאות שהליך הפיצול יצא לפועל. הליך הפיצול על מרכיביו השונים מותנה, בין היתר, בקבלת אישורים רגולטוריים בישראל ובחו"ל ובהשגת הסכמות מסחריות ואישורים מצדדים שלישיים".
כיום מחזיקה דלק קידוחים ב-45.3% במאגר לוויתן, ובכ-30% במאגר אפרודיטה בקפריסין. במאגר תמר מחזיקה השותפות ישירות בכ-22% מהזכויות ובנתח נוסף באמצעות החזקה של כ-22% ממניות תמר פטרוליום המחזיקה ב-16.75% מהזכויות בתמר.
כאמור, במרץ אשתקד הודיעה השותפות לראשונה על כוונתה לבצע פיצול נכסים לצורך הנפקה בלונדון. אז ציינה השותפות כי היא שוקלת לפצל חלק מהנכסים העיקריים שלה - ההחזקות במאגרי הגז לוויתן ואפרודיטה בקפריסין - לתוך חברה בת שמניותיה יונפקו בבורסת לונדון. עוד ציינו אז בדלק קידוחים כי על פי המהלך הנבחן, יחולקו מניות החברה הבת החדשה בעין למחזיקי יחידות ההשתתפות של דלק קידוחים, בהתאם לחלקם היחסי.
נזכיר כי במסגרת מתווה הגז התחייבה דלק למכור את כל זכויותיה במאגר תמר עד 2021. הפיצול המתוכנן של ההחזקות בלוויתן יאפשר לדלק קידוחים להמשיך ולהחזיק בתמר . בשותפות מעריכים כי חשיפת נכסי הגז העיקריים שלה לשווקים בחו"ל תגדיל את ההשקעות בהם מצד משקיעים זרים, ותציף ערך. כמו כן, העברת הזכויות בלוויתן לידי חברה זרה אמורה לאפשר לה גמישות רבה יותר בשיתופי פעולה עם מדינות באזור בנושאים של יצוא גז .
יחידת ההשתתפות של דלק קידוחים מגיבה להודעה בעלייה של כ-6% בבורסה. שוויה של השותפות עומד על כ-6 מיליארד שקל לאחר ירידה של כ-40% מתחילת השנה. מניית קבוצת דלק קופצת בעוד 5% ומשלימה התקדמות של כ-70% בחודש האחרון, מהלך שהגדיל את שוויה בבורסה לכ-1.65 מיליארד שקל.
הגז מלוויתן הקפיץ את רווחי השותפות
הפקת הגז ממאגר לוויתן החלה בינואר השנה, מה שהקפיץ את רווחי השותפות ולמעשה מאפשר לה לנסות ולקדם כעת את ההנפקה למרות התעניינות פוחתת והולכת מצד משקיעים בחברות אנרגיה מסורתיות בשנה האחרונה (ומעבר מואץ להשקעה באנרגיות מתחדשות). דלק קידוחים סיימה את הרבעון השלישי של השנה עם רווח נקי של 103 מיליון דולר. מדובר בזינוק של 193% לעומת הרווח הנקי ברבעון השני של השנה, וצמיחה של 70% בהשוואה לרבעון המקביל ב-2019. לעלייה הובילה כאמור הפקת הגז הטבעי ממאגר לוויתן ושיווקו ללקוחות במשק הישראלי וכן יצוא שלו למדינות האזור (ירדן ומצרים).
הרווח הנקי של דלק קידוחים בתשעת החודשים הראשונים של 2020 הסתכם בכ-222 מיליון דולר, לעומת 145 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2019 ו-224 מיליון דולר בשנת 2019 כולה. בעקבות התוצאות הכריזה דלק קידוחים על חלוקת רווחים (דיבידנד) בסך 65 מיליון דולר. בעלת השליטה בחברה, קבוצת דלק, תקבל מתוך חלוקה זו סכום של כ-36 מיליון דולר (כ-120 מיליון שקל), המשקף את שיעור החזקתה בה (כ-55%).
בעקבות הפעילות המוצלחת של לוויתן נרשם שיא רבעוני גם בהיקפי מכירת הגז הטבעי. הכנסות דלק קידוחים הסתכמו ברבעון ב-282 מיליון דולר ושיקפו צמיחה של 68% לעומת הרבעון השני של 2020, שבחלקו הוטל סגר על מדינת ישראל, שפגע מהותית בפעילות המשק. בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד צמחו הכנסות השותפות ב-135% .
ברבעון השלישי מכרה דלק קידוחים כ-4.6 BCM (מיליארד מ"ק) של גז טבעי ו-320 אלף חביות קונדנסט (נוזל פחמימני הנוצר בעת הפקת גז ומשמש לייצור דלקים) ממאגרי לוויתן ותמר, לעומת מכירות של כ-2.8 BCM של גז טבעי ו-127 אלף חביות קונדנסט ברבעון המקביל. בתשעת החודשים הראשונים של 2020 עלו ההכנסות ב-99% לעומת התקופה המקבילה ל-675 מיליון דולר, למרות משבר הקורונה והשפעותיו על היקף הביקוש בחלק מחודשי השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.