חברת הולמס פלייס גייסה היום באמצעות הנפקת מניות ודילול בעלי מניות קיימים סך של כ-36.4 מיליון שקל. נכון לנעילת המסחר הערב עמד שווי השוק של חברת מכוני הכושר על 247 מיליון שקל, לאחר שאיבדה מתחילת השנה כ-30% מערכה. זאת בשל מצבה המאתגר של החברה שמכוני הכושר שלה כבר סגורים כמה חודשים בשל סגר הקורונה.
החברה זכתה לביקושי יתר ערים, כאשר "מחיר הסגירה לחבילה שכללה 200 מניות ו-100 אופציות נסגר על 680 שקל לעומת מחיר מינימום של 600 שקל, 13% מעל למחיר המינימום ומעל למחיר הסגירה שעמד על 3.2 שקל למניה", כדברי הודעת החברה. מנכ"לית הרשת היא קרן שתוי.
מאז פרוץ המשבר, החברה התמודדה עם שלוש תקופות בהן פעילותה נסגרה בעקבות החלטות הממשלה בניסיון למנוע את התפשטות וירוס הקורונה: בין מרץ לתחילת מאי (40% מתקופת הרבעון השני), לתקופה של שבועיים באמצע יולי, ולתקופה נוספת שהחלה ב-18 בספטמבר וטרם הסתיימה.
במהלך הרבעון השלישי המועדונים של הולמס פלייס היו סגורים למשך כ-31 ימים המהווים כשליש (34%) מתקופת הרבעון. על הרקע הזה ההכנסות של הולמס פלייס ברבעון השלישי של נחתכו ב-45% לעומת התקופה המקבילה אשתקד לסך של 60 מיליון שקל, מה שמשקף אובדן של כ-50 מיליון שקל. להערכת הולמס פלייס, היא איבדה הכנסות של כ-57 מיליון שקל כתוצאה מהשפעת הקורונה.
לפיכך, הולמס פלייס עברה להפסד רבעוני של כ-21 מיליון שקל ברבעון השלישי השנה, לעומת רווח של כ-3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2019. את תשעת החודשים הראשונים של 2020 היא חותמת ירידה בהכנסות של 38% לסך של כ-196 מיליון שקל. בשורה התחתונה רושמת הולמס פלייס הפסד של כ-38 מיליון לעומת רווח של כ-15 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב-2019.
קבוצת הולמס פלייס מפעילה 51 מועדוני בריאות וכושר בפריסה ארצית, אשר בהם מנויים כ-134 אלף איש.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.