הרשויות בבריטניה מתכוונות לאשר בימים הקרובים את השימוש בחיסון לקורונה שפיתחה חברת התרופות "אסטרהזנקה" יחד עם אוניברסיטת אוקספורד, ולהתחיל להציע אותו לציבור בשבוע הבא - כך מדווחים היום (א') כלי התקשורת בממלכה.
החיסון הוכיח יעילות ממוצעת של 70% בניסוי שלב 3, אולם יעילות גבוהה יותר (של 90%) בקבוצה קטנה שקיבלה בטעות מינון מופחת במנה הראשונה ומינון רגיל במנה השנייה, כפי שדיווחה בעבר כתבת גלובס גלי וינרב. החברה הגדירה את הטעות "גילוי משמח" ופרסמה נתונים לפיהם החיסון הצליח למנוע עשרה מקרים של תחלואה חמורה בקורונה, שכולם אירעו בקבוצת הביקורת.
בריטניה, שעד כה נפגעה בצורה החמורה ביותר ממגפת הקורונה מבחינת מספר קורבנות ומבחינה כלכלית, נמצאת במרוץ נגד השעון במטרה לחסן את האוכלוסייה מפני המגפה. רשות התרופות הבריטית (MHRA) הייתה הראשונה בעולם לאשר את החיסון של שותפות "ביונטק-פייזר", ועד כה חוסנו יותר מ-350 אלף בריטים במנה הראשונה של חיסון זה. במקביל, המדינה הזמינה עשרות מיליוני מנות מהחברה הבריטית-שבדית "אסטרהזנקה", וגם מיצרניות אחרות.
החיסון של החברה, לפי דיווח ב"סנדיי טלגרף" היום, צפוי להיות מאושר על-ידי ה-MHRA בימים הקרובים, מה שאמור לסלול את הדרך לאספקתו למרפאות, לבתי אבות ולבתי חולים ברחבי הממלכה ולהתחלת החיסון בו ביום שני, 4 בינואר 2021. הוא אינו מבוסס על טכנולוגיית רנ"א-שליח כמו החיסונים של "ביונטק-פייזר", "מודרנה" או CureVac, ואינו דורש הקפאה עמוקה כמוהם. למעשה, אפשר להשתמש בו בטמפרטורת של מקרר רגיל (2 עד 8 מעלות), והוא אמור להיות קל לשינוע. הוא גם זול הרבה יותר.
בעוד האיחוד האירופי משלם 12 אירו עבור החיסון של "ביונטק-פייזר" (היחיד שאושר לשימוש עד כה), וכ-16 אירו בעבור החיסון של "מודרנה" (הבא בתור לאישור) - החיסון של "אסטרהזנקה" עולה 1.78 אירו בלבד.
לפי הדיווח בעיתון הבריטי, הממשלה בלונדון מקווה לחסן 2 מיליון תושבים נוספים בשבועיים הקרובים בעזרת שני החיסונים של "אסטרהזנקה" ו"ביונטק-פייזר". מנכ"ל החברה הבריטית-שבדית התראיין במקביל ל"סנדיי טיימס" ואמר כי הוא סבור כי החברה "עלתה על הנוסחה המנצחת" לחיסון יעיל. הוא אמר כי התוצאות מ"הניסוי השגוי" שבו קבוצה קטנה של אנשים קיבלה מינון מופחת בזריקה הראשונה ומינון מלא בזריקה השנייה "העלו את היעילות לזו של כל השאר". הוא גם העריך כי החיסון, המבוסס על וירוס שמקורו בקופים ושאינו גורם למחלה בבני אדם, יהיה יעיל גם נגד המוטציה החדשה שמתפשטת בדרום-אנגליה ובאירופה, ושעשויה להיות מדבקת כמעט כפליים מהגרסה הנוכחית של הנגיף.
ה-MHRA מסר בתגובה לפרסומים כי הוא נמצא "בשלבים האחרונים של בחינת ניסוי שלב 3" של החברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.