מנכ"ל אינטל העולמית בוב סוואן עוזב את תפקידו החל מה-15 בפברואר. מנכ"ל VMWare פט גלסינגר צפוי לתפוס את מקומו. כך מפרסמת חברת אינטל, לאחר שהדיווח פורסם לראשונה ב-"CNBC". מניית אינטל מזנקת ב-9% בוול סטריט.
החברה ליוותה את ההודעה על מינוי המנכ"ל החדש, בשתי הכרזות חשובות לקראת פרסום הדוחות הכספיים ב-21 בינואר. כך, באינטל כתבו כי "היקף ההכנסות ברבעון הרביעי של 2020 שידווח ב-21 בינואר צפוי לעלות על התחזיות הקודמות שפורסמו". בנוסף, "התקדמנו משמעותית בתחום הייצור ב-7 ננומטר ונכריז על כך בדוחות הרבעוניים הקרובים".
בהודעת אינטל נמסר בשם המנכ"ל המיועד גלסינגר: "אני נרגש להצטרף מחדש לאינטל ולהוביל אותה קדימה בזמנים חשובים אלה לחברה, התעשייה והאומה שלנו. כמי שהחל את הקריירה שלו באינטל והתחנך לרגלי אנדרו גרוב, רוברט נויס וגורדון מור, זו זכות וכבוד לחזור ולמלא את מקומם... אני מאמין שלאינטל יש פוטנציאל משמעותי להמשיך ולעצב מחדש את עתיד הטכנולוגיה ומחכה בכיליון עיניים לעבוד עם הצוות הגלובלי המוכשר ביותר על מנת להאיץ את החדשנות וליצור ערך ללקוחותיה ולבעלי המניות".
במכתב פתוח לעובדים לרגל המינוי, כתב גלסינגר כי "הייתי בן 18 כשהצטרפתי לאינטל, בוגר טרי של המכון הטכנולוגי לינקולן. אני מצפה בכיליון עיניים לעבוד עם כולכם ולהמשיך לעצב את עתיד הטכנולוגיה. הטרנספורמציה מחברת מעבדי CPU לחברת מולטי-ארכיטקטורת XPU מרגשת וההזדמנות שיש לנו כיצרנית סמיקונדקטור גדולה משהייתה אי פעם. בקרוב אחלוק עוד באשר לחזון והאסטרטגיה שלי לגבי אינטל".
גורם באינטל ישראל מסר כי "מינוי המנכ"ל החדש מאוד טוב לחברה בכלל ולישראל בפרט. מנכ"ל מוערך ומצטיין בארה"ב, שביקר בישראל פעמים רבות, עבד כאן על פרויקטים רבים, ויש לו הערכה עצומה לאינטל ישראל".
הוביל שינויים מבניים מרחקי לכת
סוואן, ששימש סמנכ"ל הכספים של החברה טרם מינוי למנכ"ל זמני, מונה רשמית לתפקיד מנכ"ל אינטל בינואר 2019.
הידיעה על הפרישה מגיעה על רקע כישלונות חוזרים ונשנים של החברה - עיכובים במעבר לייצור בארכיטקטורת 10 ו-7 ננומטר, ועל רקע תחרות קשה מצד אנבידיה, ששווי השוק שלה עבר באחרונה את זה של אינטל, ומצד המתחרה הוותיקה AMD.
ביולי 2020 נפלה מניית אינטל בחדות לאחר שבשיחת אנליסטים אמר סוואן כי החברה שוקלת להעביר חלק מפעילות הייצור לגורם צד שלישי. "בעולם מושלם סדר העדיפויות שלנו היה ממוקד במוצרים מובילים שמיוצרים באמצעות ההליכים שלנו, כך שיכולנו ליהנות מיתרונות היותנו מפעל ייצור, אולם המיקוד שלנו הוא על מוצרים מובילים. לכן, ככל שמדובר על הצורך לבחון טכנולוגיית ייצור של גורם אחר, ואנו מתייחסים לכך כתוכנית מגירה, נהיה מוכנים לעשות זאת", אמר אז סוואן.
זמו קצר לאחר מכן הוביל סוואן, מנכ"ל אינטל הראשון שאינו מהנדס, שינויים מבניים מרחיקי לכת בצמרת הארגון כשהדיח את מספר 2 בחברה, מורטי רנדושינטלה, שעמד בראש קבוצת הטכנולוגיה TSCG ופיצל אותה לחמישה צוותים שראשיהם מדווחים ישירות למנכ"ל.
ביוני 2019, בעת ביקורו בישראל, אמר סוואן ל"גלובס", "השקענו בישראל 40 מיליארד דולר לאורך השנים - במחקר ופיתוח, במפעל, במובילאיי ובאינטל קפיטל ונמשיך להשקיע". סוואן הגיע לישראל לרגל השקת מרכז סטארט-אפים חדש בשם Ignite בניהולו של צחי וייספלד. במפגש עם עיתונאים אמר אז סוואן, "אנו פועלים בישראל 45 שנה והשקענו בתקופה זו 40 מיליארד דולר, כולל במחקר ופיתוח, ייצור, במובילאיי ובקרן אינטל קפיטל שלה כידוע יש יכולת השקעה משמעותית, היא חלק חשוב מהחברה והיא תמשיך להשקיע
אינטל עמדה בפני אתגרים לא פשוטים בשנים האחרונות. החברה פספסה את מהפכת הסמארטפונים, ביצעה השקעות כושלות כמו רכישת חברת אבטחת המידע ומפתחת האנטי וירוס מקאפי, התמהמה שוב ושוב בהשקת השבבים בארכיטקטורת 10 ננומטר.לאחר שהפסידה את רכישת מלאנוקס לאנבידיה, גם הודיעה על נטישת סגמנט המודמים הסלולרים בדור החמישי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.