עסקה ביטחונית גדולה בין התעשייה האווירית למשרד ההגנה הסלובקי. ממשלת סלובקיה אישרה את המלצת משרד ההגנה הסלובקי להצטייד ב-17 מערכות מכ"מ מתוצרת התעשייה האווירית.
היקף העסקה, נאמד בלמעלה מחצי מיליארד שקל (כ-150 מיליון אירו) והוא כולל מערכות מכ"מ מסוג MMR ומערכות נוספות. עוד כולל ההסכם, שבו שותף גם האגף ליצוא ביטחוני במשרד הביטחון (סיב"ט), העברת טכנולוגיה וידע מישראל לסלובקיה ושיתוף פעולה תעשייתי, לרבות תמיכה בתעשייה המקומית. במסגרת העסקה ייוצרו מרכיבי המכ"מים בשיתוף תעשיות ביטחוניות מקומיות בסלובקיה.
מערכות המכ"מ הישראליות יאפשרו סנכרון עם מערכות ההגנה של נאט"ו. מערכות דומות כבר שולבו בשנים האחרונות במערכות השליטה והבקרה של מדינות נוספות בברית נאט"ו. מכ"מ ה-MMR, המיוצר בחטיבת אלתא של התעשייה האווירית, מוכח מבצעית ומשולב במגוון מערכות הגנה אווירית בישראל ובעולם. המכ"מ מגלה את האיום, מסווג אותו, מחשב את נקודת הפגיעה ואת המיקום ממנו נורו טילים, מרגמות או ארטילריה, ומספק למערכת הנשק נתונים חיוניים המאפשרים נטרול של מספר איומים בו זמנית.
סמנכ"ל התעשייה האווירית ומנכ"ל אלתא, יואב תורג'מן: "אנו גאים שממשלת סלובקיה בחרה לשלב את מכם ה-MMR של התעשייה האווירית במערכות ההגנה האווירית של המדינה ומודים למשרד הביטחון על התמיכה והסיוע. ה-MMR מתבסס על טכנולוגיות מתקדמות ביותר ומשפר באופן משמעותי את אמינות התמונה האווירית והמודעות המצבית וביכולתו לטפל ביעילות במגוון רחב של מטרות. עד היום, נמכרו כ-130 מערכות באירופה, ארה"ב, קנדה ומדינות נוספות ואנו בטוחים שמדובר במערכת המכ"מ הטובה ביותר שתקדם את היכולות של חיל האוויר הסלובקי ותאפשר לו להתמודד עם מגוון האיומים האוויריים".
שר הביטחון בני גנץ, שקידם את העסקה בפגישה עם עמיתו מסלובקיה, אמר כי מדובר בהישג משמעותי, שהוא עדות למצוינות והחדשנות של התעשיות בישראל, ולהידוק היחסים ושיתוף הפעולה של משרד הביטחון עם מדינות נאט"ו: "הסכמי רכש ופיתוח טכנולוגיות, הם חלק מתפיסת הביטחון של מדינת ישראל, ולא פחות חשוב בעת הזו - חלק מהמאבק שלנו בקורונה הכלכלית, ובפיתוח החוסן הכלכלי הישראלי".
ראש סיב"ט במשרד הביטחון, תא"ל (במיל') יאיר קולס: "הבחירה של ממשלת סלובקיה במערכות המכ"מ הישראליות היא שלב משמעותי נוסף בהידוק היחסים הביטחוניים בין המדינות. הבחירה מעידה על איתנות התעשייה הביטחונית שלנו ועל היוקרה שלה בעולם. ההסכם עם סלובקיה מצטרף להסכמים משמעותיים שחתמנו בשנים האחרונות עם מדינות נוספות בברית נאט"ו, בהן יוון, צ'כיה, מונטנגרו ועוד".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.