הולנד תטיל עוצר לילי מתשע בלילה ועד ארבע וחצי בבוקר, בפעם הראשונה מאז מלחמת העולם השנייה, בניסיון להיאבק בהתפשטות מגפת הקורונה. הממשלה העמידה את הנושא להצבעת הפרלמנט, שתמך בהטלת עוצר לילי הקיים כבר בצרפת, בחלקים מגרמניה ובמדינות אירופיות אחרות. העוצר יוטל מיום שבת הקרוב.
הממשלה ההולנדית התפטרה בסוף השבוע האחרון בעקבות שערוריית התעמרות במקבלי קצבאות ילדים, ולכן הנושא עמד להכרעת הפרלמנט. הבחירות צפויות להתקיים במרץ. לפי ההחלטה, מי שיעברו על העוצר וייצאו מביתם ללא אישור או סיבה הכרחית יהיו צפויים לקנס כספי של 95 אירו לפחות.
למעשה, מספר המקרים במדינה דווקא נמצא בירידה בשבועות האחרונים, אחרי הגבלות משמעותיות ועוצר שהוכרזו בדצמבר, וכללו את השעיית הלימודים וסגירת החנויות הלא-הכרחיות. אולם, הממשלה בחרה להחריף את ההגבלות בגלל החשש ממוטציות מדבקות של הנגיף. במקביל, המדינה תבטל החל משבת את כל הטיסות מבריטניה, דרום אפריקה ומדינות דרום אמריקה, בשל החשש לייבוא מוגבר של המוטציות, שלפי החשש הן מדבקות יותר.
"אלה הם צעדים חמורים מאוד", אמר ראש הממשלה מארק רוטה, "אך אנו נמצאים בצומת דרכים. הווריאנט הבריטי אינו מותיר לנו ברירה".
בגרמניה הבהירה הקאנצלרית אנגלה מרקל במסיבת עיתונאים ממושכת שהתקיימה היום כי עוצר אינו פתרון יעיל בגרמניה, בגלל השונות הרבה במספרי המקרים במקומות שונים במדינה. "יש מקומות בהם יש פחות מ-50 מקרים (ל-100 אלף תושבים על פני שבוע) ויש מקומות עם יותר מ-200 מקרים", אמרה והסבירה כי מדינות המחוז חלוקות ביניהן בנוגע לאימוץ הצעד. היא ציינה כי כמה מהן, כולל בוואריה וסקסוניה, כבר מטילות עוצר לילי על אזורים מסוימים בהם ההתפרצויות הן משמעותיות.
בתגובה לביקורת הרבה הנשמעת בסוגיית החיסון, שיבחה מרקל את העבודה של חברת ביונטק הגרמנית, ואמרה כי מדובר בחברת סטארט-אפ בלבד "שהיה לה את החזון לחבור לענקית תרופות כמו פייזר", כדי לייצר כמויות גדולות של החיסון. היא אמרה כי אינה מתחייבת שעד הקיץ יהיו חיסונים לכל התושבים, כפי שהבטיחו שריה, משום שהדבר אינו נמצא באחריות הממשלה, אך כי ברלין עושה כל מה שביכולתה על מנת לאפשר זאת, כולל לזרז את הליכי הייצור במפעל חדש של החברה בעיר מארבורג.
גרמניה הכריעה השבוע לחייב לבישת מסכות רפואיות (מסיכות כירורגיות או FFP2 ומעלה) בתחבורה ציבוריות ובחנויות, בנימוק שמסכות בד מאולתרות וצעיפים אינם יעילים נגד המוטציה הבריטית ואחרות, שלפי החשד הן מדבקות יותר. הצעד הביא לביקורת על כך שהממשלה אינה מספקת את המוצרים הללו לשכבות החלשות או לזקנים. עלות מסיכת 2FFP בבתי המרקחת נעה בין חמישה לעשרה אירו לאחת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.