בית החולים איכילוב הודיע על הקמה של מרכז משותף לחקר הקנאביס בתוך מתחם בית החולים יחד עם חברת הקנאביס הבורסאית תיקון עולם-קנביט, ובשיתוף קרן המחקר איכילוב טק. מטרת המרכז היא להעמיק במחקר שיאפשר להתאמה של צמחי קנאביס עם הרכבים שונים של חומרים פעילות למחלות או בעיות בריאותיות ספציפיות.
היום כל שינוי בזן או בפרוטוקול הגידול של צמח הקנאביס משנה גם את הרכב החומרים הפעילים שבו, אולם צמחי קנאביס רפואי יכולים לגדול במתקנים מקורים בהם התנאים תמיד אחידים והצמחים כמעט זהים זה לזה. ההשקעה בבקרה צמודה כל כך תהיה משתלמת אם אכן יהיה ניתן להראות הבדל בין הצמחים, באופן שהרכב מסויים יעיל במיוחד במחלות מסוימות על פני הרכבים אחרים. גם הרופאים הרושמים קנאביס, מצפים להבין בדיוק מהו החומר הפעיל שמשפיע על המטופל, ולתת מינון מדוייק שלו בכל מרשם, כפי שהם עושים כשהם רושמים תרופות. ההערכה היא כי הגעה לנוסחאות חומרים פעילים כאלה, תגדיל את מספר הרופאים שמרגישים בנוח לרשום קנאביס רפואי.
ישראל חזקה מאוד בחקר הקנאביס ומרכיביו, ומכוני מחקר להרכב הקנאביס קיימים באוניברסיטה העברית, בטכניון, בבית החולים רמב"ם ובמספר מוסדות אקדמיים נוספים. אולם, זהו המכון היחיד שהוקם בשותפות עם חברת גידול קנאביס פעילות ונסחרת.
שיתוף-הפעולה נחתם לתקופה של חמש שנים עם אופציה להארכה. הוגדר כי תיקון עולם-קנביט תערוך שישה מחקרים קליניים בשותפות תפעולית ומימונית של מרכז המחקר במסגרת הפעילות המשותפת. שלושה מהם יבוצעו במהלך חמש השנים הקרובות והיתר בחמש השנים שלאחריהן. תיקון עולם-קנביט תקבל גישה לידע ולמומחיות הרפואית של רופאי בית החולים. כמו כן, הקרן תבחן את האפשרות לפתח כלים אנליטיים לזיהוי רמות של חומרים פעילים מצמח הקנאביס בדם ובצמחים, תספק מחקר פרה-קליני אחד או שניים במהלך תקופת ההסכם, תפרסם פרסומים אקדמיים משותפים, וכן תקיים שיתוף-פעולה אחד או שניים תוך שימוש בבנק הביולוגי בבית החולים.
תיקון עולם-קנביט תספק זני קנאביס ללא עלות עבור מחקרי החברה שיערכו במרכז המחקר ותספק זני קנאביס בעלות מופחתת לצורך מחקרים קליניים ופרה-קליניים שייערכו במרכז המחקר שלא במסגרת השותפות. כל אלה לצד שיתוף בידע, ייעוץ דוחות נתונים הנדרשים לשם ביצועם.
מנהל המכון לטיפול בכאב במרכז הרפואי תל אביב: "שיתוף-פעולה אסטרטגי מהפכני ממדרגה ראשונה"
לדברי פרופ’ אלי שפרכר, סמנכ"ל מו"פ במרכז הרפואי איכילוב ת"א: "המרכז ימשוך חוקרים מהארץ ומהעולם לקידום חקר מנגנון הפעולה של הקנאביס הרפואי, פיתוח על בסיס הבנה זו של פתרונות טיפוליים חדשים מבוססי קנאביס, והנגשת תוצרי המחקר לחולים שלנו במסגרת ניסויים קליניים. במקביל, קיימת חשיבות לא פחותה לנושאים נוספים לרבות, חינוך והכשרת הקהילה ובניית מסגרת רגולטורית לניסויים בקנאביס אשר תקל על התקדמות המחקר".
בנוסף מדגיש פרופ’ שפרכר כי המרכז יקדם גם שיתופי-פעולה עם התעשייה בארץ ובחו"ל במטרה לתרגם את ההישגים מדעיים בתחום הקנביס והקנבינואידים למוצרים זמינים לציבור.
פרופ רוני גמזו, מנהל המרכז הרפואי איכילוב, אמר כי: "בית החולים איכילוב רואה את עצמו כחלק ממאמץ המחקר והפיתוח של תכשירים המבוססים על קניבנואידים וכל הנגזרות של צמח הקנביס. ההכנסות העתידיות מפעילות המרכז יושקעו בבניית תשתיות מתקדמות, רכישת טכנולוגיות, הוספת מיטות, כוח אדם ותקנים למען החולים בישראל".
ד"ר סילביו בריל, מנהל המכון לטיפול בכאב במרכז הרפואי תל אביב, אמר כי "זהו שיתוף-פעולה אסטרטגי מהפכני ממדרגה ראשונה, אשר יביא למטופלינו פתרונות חדשניים ויעילים. ריכוז טובי המוחות בתוך מיזם אחד ישפר את הטיפול ויקצר משמעותית את זמני המחקר. אנו מניחים אבן פינה לקונספט חדש, שיעזור משמעותית למטופלים שלנו. כרופא וחוקר שמטפל בקנאביס מזה שנים רבות, אני מאמין כי אין כל הבדל בין קנאביס ותרופות אחרות, הגיע הזמן לפיתוח של רפואת קנאביס מותאמת למטופל ומחלתו".
אבינועם ספיר, מנכ"ל תיקון עולם-קנביט, אמר: "תיקון עולם- קנביט הינה חברה אשר מוצריה מתבססים על מחקר, ניסויים קליניים וכ-15 שנות ניסיון בטיפול באמצעות קנאביס רפואי במגוון מחלות. אנו מאמינים כי שיתוף-פעולה מחקרי זה, יוביל לבשורה מחקרית, ויוביל לפיתוח מוצרים חדשניים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.