שתי חברות טכנולוגיה נוספות מצטרפות לגל גיוסי ההון הראשוני (IPO) בתל אביב, והפעם על הפרק שותפות מוגבלת מתחום הסייבר - נייטיב אלפא סייברטק, בהובלת כמה אנשי צבא לשעבר, וחברת הפוד-טק פליינג ספארק, שעם המשקיעים בה נמנים שטראוס וענקית מזון תאילנדית. מדובר בשתי חברות המעוניינים לבצע גיוסים בהיקפים מצומצמים יחסית, המוערכים בכמה עשרות מיליוני שקלים כל אחת.
פליינג ספארק (Flying spark) עוסקת במחקר ופיתוח בתחום תחליפי החלבון מחרקים. החברה מפתחת שיטות ותהליכים "לייצור והפקת חלבון תחליפי איכותי המופק מזחלי זבוב הפירות אשר החברה מגדלת, וזאת במטרה לשלב את מוצריה שבפיתוח במוצרי מזון המיועדים בעיקר למאכל אדם ולהזנת בעלי חיים, וכן במוצרים נוספים, לרבות מתעשיית הקוסמטיקה". על פי ההערכות, פליינג ספארק תפעל לגייס כ-20-30 מיליון שקל, לפי שווי חברה שינוע בטווח של כ-100-120 מיליון שקל "לפני הכסף".
החברה, שאת הנפקתה מובילה ווליו בייס, נוסדה בשנת 2015 על-ידי המנכ"ל ערן גרוניך, ומלבדו, בעלת המניות הגדולה הנוספת בה היא חברת המזון והמשקאות שטראוס, באמצעות דה קיטשן (The Kitchen) החממה הטכנולוגית בתחום המזון שהיא מפעילה.
נוסף על שטראוס, בפליינג ספארק מציינים את חברת תאי יוניון (Thai Union) - "יצרנית הטונה ומוצרי פירות הים מהגדולות בעולם", כמשקיעה אסטרטגית בחברה. יו"ר פליינג ספארק הוא גילי כהן, בעבר מנהל ההשקעות הראשי באקסלנס.
גילי כהן, יו"ר פליינג ספארק / צילום: תמר מצפי
הפעילות מותנה בהצלחה לגייס כספים
כחלק משלבי התפתחותה, פליינג ספארק טרם הגיעה לשלב ייצור הכנסות, ולצד הערת "עסק חי" רואי החשבון שלה מפנים את תשומת לב המשקיעים לעובדה כי יכולתה "להמשיך ולפעול מותנה במימוש תוכניות הנהלת החברה לגיוס כספים".
עוד מסבירים רואי החשבון, כי "החברה סיימה את מרבית שלבי המחקר והפיתוח, ונמצאת בתהליך של הגדלת תפוקות הייצור ומסחור המוצר שלה. תוכנית הפיתוח של החברה ויצירת פעילות רווחית מותנות באירועים עתידיים, הכוללים בין היתר הזרמת הון למימון פעילות הפיתוח עד להשגת רווחיות". עד כה צברה החברה הפסדים של כ-6.5 מיליון שקל.
את עיקר כספי הגיוס מייעדת פליינג ספארק להקמת מפעל לגידול, עיבוד וייצור מוצריה ומימון הליכים רגולטוריים לאישורם, ועיקר היתרה להוצאות תפעוליות, שיווק ומסחור, ולהמשך פעילות המו"פ.
בדומה לחברות רבות המגיעות לבורסה, גרוניך מנצל את ההנפקה לשדרוג תנאי העסקתו, וצפוי להכפיל את שכרו החודשי, ביחס לזה המקורי אשר לו היה זכאי, מ-26 ל-50 אלף שקל.
בפליינג ספארק מסבירים, כי החברה עורכת שיתופי פעולה ופיילוטים "בשיתוף עם תאגידים גלובליים מובילים בתעשיית המזון, החקלאות הימית והקוסמטיקה", שבמסגרתם היא משלבת את מוצרי החלבון שלה במוצרי מזון המיועדים לבני אדם ולבעלי חיים.
פיילוטים אלה, לפי החברה, הם בעלי חשיבות אסטרטגית, משום שהם עשויים לאפשר לה "לייצר בסיס לקוחות ושוק רחב לצורך שילוב מוצרי החברה שבפיתוח".
נייטיב אלפא: "דגש על אבטחת סייבר"
עם השמות הבולטים והמייסדים בשותפות המו"פ נייטיב אלפא סייברטק (Native Alpha CyberTech) נמנים אלוף במיל' עמי שפרן, בעברו, בין היתר, ראש אגף התקשוב והסייבר בצה"ל, שיכהן כיו"ר, ועמנואל פוזיילוב, "בוגר היחידה הטכנולוגית של חיל המודיעין (81)", שיכהן כמנכ"ל.
נייטיב אלפא מתכננת לעסוק ולהשקיע בחברות טכנולוגיה "בתחום הסייבר בדגש על תחום אבטחת הסייבר ותחומים נוספים המשיקים לכך". במסגרת זו כבר התחייבה השותפות להשקיע בחברת סיאברה (Cyabra), העוסקת במחקר ופיתוח של מערכת בינה מלאכותית "המאפשרת זיהוי וניתוח של מהימנות המידע הזורם ברשתות החברתיות השונות" ובין היתר זיהוי מידע שקרי (פייק ניוז).
ההשקעה של נייטיב אלפא בחברה המיועדת צפויה לנוע בטווח שבין 900 אלף דולר ל-1.2 מיליון דולר תמורת כ-5%-7% ממניותיה, לפי שווי חברה של 12 מיליון דולר.
כפי שנייטיב אלפא מציינת, לאור אופי פעילות השותפות, "עלול להיווצר סיכון להשקעותיה", וכן היא עשויה להידרש לביצוע גיוסי הון וחוב "לשם מימון הוצאותיה והוצאות החברות שבהן השותפות תשקיע עד אשר אותן חברות... תייצרנה תזרים מזומנים חיובי או עד למימוש החזקותיה".
השותף המוגבל בנייטיב אלפא, בראשות פוזיילוב, לצד רוזנבלום, שמש, דור, שפרן ועוד, ייהנה מדמי ניהול חודשיים של 20 אלף דולר, תמורות מהנפקות שיתבצעו, וכן בין 20% ל-30% דמי יוזמה מהכנסות או תמורות שתקבל השותפות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.