"אנחנו לא יכולים לעמוד בחוסר העקביות ולא מסוגלים להתמודד עם ההתנהלות התזזיתית של הממשלה" - כך אומר מנכ"ל רשת ישרוטל, ליאור רביב, לגלובס לנוכח החשש כי הממשלה תחזור בה מההחלטה לאפשר לבתי מלון לפתוח את חדרי האוכל והשטחים הציבוריים בבתי מלון ביום ראשון, 7 במרץ.
הקרב על חדרי האוכל התעורר אחרי שמשרד הבריאות, כך לפי המלונאים, מבקש לדחות את המועד הזה, מבחינת המלונאים בתזמון שיסב להם הפסדים של מיליונים אחרי שהם נערכו לפתיחה על-פי המועד שנמסר להם מראש ואחרי שהם קיבלו אלפי הזמנות. פתיחת בתי המלון היא על-פי התו הירוק, כלומר למציגי תעודת מתחסן/מחלים ובכפוף להצגת בדיקות קורונה עד גיל 16.
"בזמן שבממשלה מתלבטים, אנחנו כבר גייסנו עובדים, הזמנו אוכל ונערכנו לפתיחה", אומר רביב "עכשיו מה נגיד לאלפי האורחים שאמורים להגיע למלונות ביום ראשון שמכרנו להם חדרים ואמרנו שחדרי האוכל ייפתחו כי הממשלה אמרה ועכשיו היא התחרטה? מכרנו חדרים על סמך המתווה שהממשלה הציגה לנו לפתיחה ב-7 במרץ. יש לנו אלפי הזמנות, ואם יהיה שינוי במתווה אנשים יבקשו לדחות או לבטל - מאיפה נחזיר כסף?
"לא נוכל להמשיל להיות הילדים הטובים שעל כל דבר אומרים תודה אנחנו נמשיך בקו שתוכנן מראש ונפתח את חדרי האוכל כמתוכנן. היה עדיף שהממשלה תגיד לנו שהיא סוגרת אותנו לשנה, שתיתן לנו פיצוי ונסגור את הכול אבל הדרך שבה יום אחד פותחים ולאחר מכן סוגרים ושוב פותחים, הזיגזג הזה הוא בלתי אפשרי והוא עולה לנו עשרות מיליונים. אנחנו לא יכולים לעמוד בחוסר העקביות ולא מסוגלים להתמודד עם ההתנהלות התזזיתית הזו. אין פה החלטה שמחזיקה מעמד יותר משבוע. עסקים לא יכולים להתמודד עם מצב דינמי כזה".
מנכ"ל ישרוטל-ליאור רביב/ צילום: אריאל בסור
"למכור חדר במלון בלי חדר אוכל זה מוצר עקר"
עד כה, רשת ישרוטל פתחה 15 ממלונותיה על בסיס אירוח בלבד: "אנחנו עובדים בתפוסה נמוכה כדי שתאפשר לנו התארגנות לקראת יום ראשון שבו אנחנו אמורים לפתוח את חדרי האוכל ולהיות בתפוסה טובה", אומר רביב "למכור חדר במלון בלי חדר אוכל זה מוצר עקר. עכשיו אנחנו מקבלים רמזים שכל ההתארגנות שלנו תלך לפח. יוצאים מנקודת הנחה שענף המלונאות הוא ממילא ענף מוכה אז אפשר להמשיך לחבוט בו. הגענו להסכמה מול משרד הבריאות שחדרי האוכל יאכלסו 50% מהקיבולת שלהם, ונשמור על מרחק של 2 מטרים בין השולחנות בהגשה, ובבופה המנות ארוזות מראש, כאשר ממילא המלונות יפעלו כתו ירוק כלומר למחוסנים ומחלימים - אנחנו מבקשים שיתנו לנו לעבוד ולא לאיים עלינו שהילדים יצאו למסיבות בפורים ועכשיו סוגרים אותנו".
"לסגת אחורה מהמתווה זו לא אופציה מבחינתנו", אומרת מנכ"לית רשת פתאל, אביה מגן. "הממשלה הכתיבה מתווה לפיו ב 7 במרץ יפתחו חדרי האוכל והשטחים הציבורים. לולא מקבלי ההחלטות היו קובעים תאריך יעד לפתיחת חדרי אוכל, לא היינו נערכים ופותחים את בתי המלון מלכתחילה. הממשלה חייבת לקבל אחריות על החלטותיה ולהבין שאין דרך חזרה. אי-הוודאות הזו עולה לנו מיליונים, אלפי העובדים שקיבלו מכתבים המבשרים על חזרתם לעבודה, מאות הספקים שעמלים על הזמנת טונות של סחורה במיליוני שקלים ואלפי האורחים שכבר ביצעו הזמנות לחופשה בידיעה שב-7 למרץ נפתחים חדרי אוכל".
"מרגע שהחלו הפרסומים על כוונת משרד הבריאות לדחות את הפעימה השלישית, החלו להתקבל אלפי ביטולים"
לאור החשש של המלונאים שיגר נשיא התאחדות המלונות, אמיר חייק, פנייה דחופה לשר הבריאות: "אני מבקש להביא בפניך את השלכותיה הכלכליות הקשות של אי-הוודאות הקיימת כרגע בקרב מקבלי ההחלטות ובציבור בכל הקשור לפתיחת חדרי האוכל בבתי המלון ברחבי הארץ. בימים אלה, נערכים בתי המלון ברחבי הארץ לפתיחת חדרי האוכל לאורחי המלון (מתחסנים, או מחלימים או נבדקים מתחת לגיל 16) תחת הקפדה של כללי התו הירוק. הערכות המלונות כוללת בעיקר גיוס עובדים והזמנת מזון בהיקפים נרחבים ובכלל זה לליל הסדר.
"אלא שמרגע שהחלו הפרסומים על כוונת משרד הבריאות לדחות את הפעימה השלישית והוטל ספק באשר לפסח, החלו להתקבל אלפי ביטולים של הזמנות בבתי המלון. במציאות כזו, מנהלי המלונות נמצאים בסיטואציה בלתי אפשרית המונעת את היערכותם לקראת פסח מחשש לנזק כלכלי עצום. נזק כזה עלול להגיע לעשרות רבות של מיליונים לענף שעדיין מדמם לאחר השנה הקשה בתולדותיו. אין שום סיבה, למנוע את פתיחת חדרי האוכל בבתי המלון בכפוף לתו הירוק במועד.
"כפי הידוע לך, אורחי המלונות מחוסנים, מחלימים או נבדקים מתחת לגיל 16. הישיבה סביב השולחנות בחדרי האוכל היא של קפסולות של אנשים הלנים באותו החדר ובאולמות גדולים המאפשרים מרחק בין שולחנות וריחוק בין אנשים. החשש הוא שללא חדרי האוכל, מלונות רבים לא יפתחו, לקראת החג, לאחר שנה שלמה שבה היו סגורים, כיון והגשת מזון לחדרים אינה מעשית ונטולת הגיון בהקשר של אירוח המשפחות בחג הפסח. הזיגזג בהחלטות הממשלה אינו עולה בקנה אחד עם יכולת ההישרדות של ענף המלונאות. עבור הענף, הימים האלה הם ימים מכריעים ואיננו יכולים עוד לדחות את קבלת ההחלטה בקשר לפסח".
ממשרד הבריאות לא נמסרה תגובה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.