סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:05
המסחר בוול סטריט ננעל הערב במגמה מעורבת. נאסד"ק צנח ב-2.4% ו-S&P 500 ירד ב-0.5%. דאו ג'ונס קפץ ב-1%, כאשר במהלך המסחר אף נגע בשיא חדש.
הנפט מאבד 2.15%. מחירו עומד על 64.67 דולר.
מניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות בנאסד"ק. אפל איבדה 4.2%, טסלה ירדה ב-5.8%, אלפאבית נפלה ב-4.3% ונטפליקס ירדה ב-4.5%.
מניית גיימסטופ זינקה ב-41.2%. מניית דיסני קפצה ב-6.3%, אמריקן איירליינס הוסיפה 5% ויונייטד איירלינס טיפסה ב-7%.
22:25
המסחר בוול סטריט מתנהל גם בשעה זו במגמה מעורבת, והירידות במדדים אף העמיקו. נאסד"ק צונח ב-2% בהובלת מניות הטכנולוגיה, S&P 500 עבר לירידות והוא יורד ב-0.1%. עם זאת, דאו ג'ונס מזנק ב-1.3%.
הנפט מאבד 2.1%. כעת מחירו עומד על 64.7 דולר.
מניית גיימסטופ מזנקת ב-40.7%. אפל מאבדת 3.7% וטסלה יורדת ב-5.6%.
21:00
המסחר בוול סטריט מתנהל במגמה מעורבת. נאסד"ק צונח ב-1.4%, אך דאו ג'ונס קופץ ב-1.5% ו-S&P 500 עולה ב-0.3%.
מחיר הנפט יורד ב-1.8%. מחיר חבית עומד על 64.9 דולר.
יונייטד איירלינס עולה ב-5.6% ומניית אמריקן איירלינס עולה ב-3.8%. דיסני מוסיפה 4.2% לאחר שקליפורניה הודיעה על הקלה בהגבלות הקורונה, מה שיאפשר לפתח את פארק השעשועים דיסנילנד באפריל. מניית גיימסטופ קופצת ב-27%.
19:00
מניות הטכנולוגיה הגדולות מכבידות על מדד הנאסד"ק שמאבד 0.9% מערכו. מניית התעופה יונייטד איירלינס מזנקת ב-6%. גיימסטוק מזנקת בכ-40% לרמה של 190 דולר.
בורסות אירופה ננעלו בעליות חדות בהובלת מניות הבנקים והתעופה. מדד דאקס הגרמני זינק ב-3.3%, הפוטסי הבריטי עלה ב-1.3% וקאק הצרפתי התחזק ב-2.08%.
17:30
עליות בוול סטריט על רקע אישור חבילת התמריצים של ביידן בסנאט. שרת האוצר, ג'נט ילן, דחתה את החשש כי החבילה של 1.9 טריליון דולר עלולה לגרום לבעיית אינפלציה על רקע העלייה בתשואות הארוכות. "אני באמת לא חושבת שזה יקרה", אמרה ילן.
מדד דאו ג'ונס קופץ ב-1.3%, מדד S&P 500 עולה ב-0.9% והנאסד"ק מטפס ב-0.6%.
הסנאט אישר בסוף השבוע האחרון את תוכנית התמריצים הפיסקלית של ביידן לאחר פשרה בעיקר בנוגע לזכאות עבור סיוע לחסרי העבודה. "מדובר בהישג פוליטי מרשים של ביידן, בנושא שהיה ונותר במחלוקת בין המפלגה הדמוקרטית לרפובליקנית. במהלך מסע הבחירות ביידן הדגיש שהוא מעוניין להעביר במהירות, כבר בתחילת הקדנציה שלו, תוכנית פיסקלית מרחיבה שתדאג להאריך את תוקף הסיוע למובטלים, ותפעל בדרכים נוספות להנעת מנועי הצמיחה של הכלכלה האמריקנית. הרפובליקנים, ובראשם דונלד טראמפ, סברו שניתן להסתפק בתכנית צנועה יותר. זאת, מתוך חשש לעלייה חדה באינפלציה ובחוב הציבורי. עתה, עיקר מאמצי הנשיא יופנו להעברת תוכנית אחרת, המיועדת להגדיל את ההשקעות בתשתית", כך כתבו כלכלני בנק פועלים בסקירתם השבועית.
16:30
שבוע המסחר בוול סטריט נפתח במגמה מעורבת על רקע התיקון שנרשם בשוקי המניות בשלושת השבועות האחרונים, לצד עליית תשואות האג"ח הממשלתיות. הדאו ג'ונס עולה ב-0.3%, ומנגד הנאסד"ק מאבד 0.6%. מחיר הנפט ממשיך לרכז עניין בצל התקפות טילים על מתקניה של ארמקו בסעודיה אתמול.
החוזים על הקרוד (WTI) למסירה באפריל מאבדים 0.9% לרמה של 66 דולר לחבית.
העלייה בתשואות האג"ח הממשלתיות והעלייה בציפיות האינפלציה בארה"ב, ממשיכים להיות הגורם הדומיננטי בהשפעתו על השווקים. עם הירידה בתחלואה מהקורונה, והמשך תהליך ההתחסנות, הציפייה לצמיחה מהירה מהמשבר לצד אישור תוכנית ההרחבה הפיסקלית של הממשל בהיקף של 1.9 טריליון דולר, הריביות בארה"ב נדחקו מעלה.
כך, התשואה לפדיון על האג"ח הממשלתי ל-10 שנים טיפסה מ-1.45% בתחילת השבוע, לרמה של 1.585% בשעה זו. העלייה בתשואות פוגעת, לפחות בטווח הקצר, במדדי המניות. מדד הנאסד"ק ומדד מניות השווקים המתעוררים השלימו ירידה של 8% ו-7% בהתאמה מרמות השיא באמצע פברואר.
מושלת הפד, ליאל בריינארד, אמרה כי העלייה הנוכחית בתשואות האג"ח הממשלתי "תפסה את עיניה" וכי היא מודאגת מהקשחת התנאים הפיננסיים שהדבר יוצר. רון אייכל, הכלכלן הראשי של קולמקס, אמר בהקשר זה כי "בעקבות הערותיה של בריינארד, גברה התקווה כי יו"ר הפד ג'רום פאוול יתווה יוזמות חדשות לשמירת הריביות ברמות נמוכות. בפאנל שאורגן על ידי הוול סטריט ג'ורנל שעסק בשוק העבודה והתקיים ביום חמישי, פאוול לא הציע התחייבויות חדשה להמשך רכישת נכסים או פעולות אחרות, עם זאת, תוך שהוא חוזר ואומר כי קובעי המדיניות מעוניינים לראות את האינפלציה מעל ל-2%. נראה כי, שביעות רצונו של פאוול מהעמדה הנוכחית של הפד איכזבה את המשקיעים, והובילה למכירה חדה בשוקי המניות ואג"ח לאחר האירוע".
16:00
החוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט נסחרים במגמה מעורבת. החוזים על הנאסד"ק מאבדים 0.6%, ומנגד אלו על הדאו עולים ב-0.3%.
ג'נרל אלקטריק עשויה להודיע על עסקה של 30 מיליארד דולר למיזוג פעילות החכרת המטוסים שלה עם החברה האירי, כך לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל.
מניות יצרנית הרכבים החשמליים הסינית אקספנג (סימול: XPEV) עולה בכ-2% בטרום-מסחר בעקבות דיווח על הפסד של 120 מיליון דולר, 42% פחות מהרבעון המקביל לפני שנה.
14:15
מגמה חיובית באירופה בהובלת מדד הדאקס שמטפס ב-1.3%. התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים עולה ונושקת ל-1.6%.
במסחר המוקדם בוול סטריט נרשמות ירידות בולטות במניות פייבר , זום, טסלה ואפל.
12:05
מגמה מעורבת בבורסות אירופה כעת. במסחר בחוזים על מדדי המניות בוול סטריט נרשמות כעת ירידות של 0.3%-1.9%.
הנפט נסחר בעלייה קלה. ד"ר גיל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, מתייחס בסקירת הנפט השבועית להחלטה המפתיעה של מדינות OPEC לשמור על מכסות הייצור המחמירות גם בחודש אפריל, על אף עליית מחיר הנפט: "ההחלטה מרמזת על כך שהיא מתכוונת לשמור על שוק מהודק במהלך התקופה הקרובה. המשמעות של החלטה זו היא שקבוצת OPEC+ משאירה את הפחתת יצור הנפט ברמה של כ-7 מיליון חביות ביום, כ-7% מצריכת הנפט הגלובלית טרום המשבר, על אף התאוששות הביקושים לנפט. במצב זה מדובר בכניסה של OPEC למצב של עודף כושר ייצור ניכר. קבוצת OPEC+ צפויה להיפגש שוב ב-1 באפריל על מנת להחליט על צעדי הקבוצה ותגובתם להתפתחויות שיהיו בשוק בחודש מאי".
לדבריו, " המשך השמירה על מכסות הייצור המחמירות של קבוצת OPEC+ , לצד המשך הקיצוץ מרצון בייצור הנפט של ערב הסעודית במיליון חביות ביום, צפויים לתמוך במחירי הנפט הגבוהים בתקופה הקרובה וגם לתמוך בהפחתה נוספת במלאי הנפט העולמי . מחירי הנפט צפויים להיות רגישים בתקופה הקרובה למידת הציות של חברי OPEC+ למכסות הייצור, בהן יתכנו חריגות מאחר ומחירי הנפט הגבוהים מעלים את הכדאיות לסטיות של חלק מחברי הקבוצה בדגש על עיראק. כמו כן, ישנה חשיבות להיקף ההפקה של נפט בארה"ב, זאת מאחר ומחירי הנפט הנוכחיים מעלים את הכדאיות להגדלת יצור הנפט באמצעות פצלי השמן. אולם, עלייה בייצור הנפט של ארה"ב לא צפויה במהלך השבועות הקרובים ובמידה ותהיה עלייה כזו היא תורגש רק בהמשך השנה. כמו כן, עלייה בייצור הנפט של ארה"ב צפויה להיתקל בקשיים מצד הממשל האמריקאי התומך בשמירה על איכות הסביבה. בנסיבות אלו השינויים בתפוקת הנפט צפויים להיות רלוונטיים יותר לטווח הבינוני ובמידה פחותה לטווח הקרוב.
להערכת בפמן, "נראה שעליית המחירים הנוכחית מתומחרות במידה הכוללת באופן ניכר את הצפי לגירעון בשוק הנפט וגם צפי לעליית הביקושים במהלך הרביע השני של השנה. ההתקדמות לקראת שיווק גלובלי מגוון וגדל של חיסונים, שניתן לשנע בקלות, ולהביא למדינות העולם המתפתח במחיר נמוך, מהווה איתות חשוב לגבי פוטנציאל עליית הביקוש לנפט גולמי בהמשך, מה שנראה כגלום כבר כיום במידת אופטימיות גבוהה "בקונצנזוס" מחירי הנפט. בהתאם לכך, החוזים העתידיים, אשר מתאפיינים כרגע באופטימיות לטווח הקצר, צופים ירידה מסוימת במחיר הנפט בטווח הבינוני והארוך".
10:30
בורסות אירופה נסחרות בעליות קלות. במסחר בחוזים על מדדי המניות בוול סטריט נרשמות כעת ירידות של 0.3%-1.7%.
בסקירה שבועית שפרסמה מחלקת המחקר של ברקליס צופים מומחי הבנק כי קצב ההתאוששות של הכלכלות השונות יהיה שונה בעקבות קצב החיסון ובעקבות מדיניות הבנקים המרכזיים. בברקליס מציינים כי בסופו של דבר ההתאוששות תגיע לכל האזורים אך למרות זאת, בדומה להתאוששות המהירה באסיה, לרבות סין וכלכלות צפון מזרח אסיה נוספות שהצליחו לשלוט בנגיף בצורה טובה יותר ביחס לכלכלות המערביות, כך נראה שכעת ארה"ב ובריטניה מובילות על פני אירופה בקצב שבו הן עשויות להסיר את המגבלות.
הריבאונד הצפוי בתמ"ג של ארה"ב ב-2021 משקף עלייה של 6.4% בתוצר ביחס ל-2020, בגוש היורו מדובר בצמיחה של 3.8% ובבריטניה מדובר בשיפור תחזית וצמיחה חזויה של 4.4%, עם גידול בקצב הצמיחה לתוך 2022. עבור הכלכלה הישראלית מנבאים בברקליס צמיחה של 4.5% ב-2021 וירידה לקצב צמיחה שנתי של 3.5% בשנה הבאה.
08:10
בורסות אסיה נסחרות היום במגמה שלילית. במסחר בחוזים על מדדי המניות בוול סטריט נרשמת כעת מגמה מעורבת.
הנפט ממשיך בעלייה. לאחר שאמש דיווחו בערב הסעודית על תקיפת מל"טים שהתמקדה בשדות הנפט שלהם, עליה ארגון מילטנטי חות'י תימני לקח אחריות, חוזה על נפט מסוג ברנט מטפס בעוד 2% למחיר של 70.7 דולר לחבית.
גם הביטקוין והזהב בעלייה. הביטקוין מטפס בכ-1.8% ונסחר סביב 50,880 דולר והזהב עולה בשיעור קל לרמה של 1,705 דולר לאונקיה.
התשואה על אג"ח ממשל אמריקאי ל-10 שנים מטפסת בשיעור קל לרמה של כ-1.585%. כלכלני בנק הפועלים מציינים בסקירתם השבועית כי השווקים מחפשים עוגן לתשואות באמירות של הבנקים המרכזיים, אך אלו מתמקדים במדיניות קצרת הטווח, ללא התחייבות קונקרטית לטווח ארוך יותר, או לשליטה בעקום התשואות כפי שחלק מהמשקיעים היו רוצים אולי לראות. "אנו מעריכים לכן שהסיכוי להמשך עלייה בתשואות הוא גבוה, כל שכן לאור מדדי המחירים הגבוהים שצפויים להתפרסם בקרוב בעולם ובישראל".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.