חברת הטכנולוגיה סייברוואן מתקדמת לכיוון וול סטריט. החברה צפויה לבחור בקרוב בנק השקעות שילווה אותה להנפקה או למיזוג עם חברת SPAC, כך שבסיום התהליך מנייתה תיסחר במקביל בנאסד"ק ובת"א. השווי המינימלי המבוקש במיזוג ל-SPAC הוא 120 מיליון דולר - כך שאם התהליך יסתיים בהצלחה צפויה הצפת ערך משמעותית, משום שכיום שווי השוק של סייברוואן בתל אביב עומד על 221 מיליון שקל (כ-68 מיליון דולר), וזאת לאחר עלייה של 69% במחיר המניה מאז שהונפקה לראשונה לפני כשנה.
סייברוואן, המנוהלת על-ידי אורי גלבוע, פיתחה ומשווקת טכנולוגיה שנועדה למנוע היסח דעת מהטלפון הסלולרי בזמן נהיגה. לפני כחודשיים הודיעה החברה שקיבלה פניות ממספר גורמי השקעות אמריקאים לגבי השקעה במניותיה ורישום מניותיה לנאסד"ק. היא ציינה אז כי הדירקטוריון החליט להקים ועדה שתבחן את היבטי ההנפקה או הרישום למסחר בארה"ב.
כעת מדווחת החברה כי ועדת הדירקטוריון הגישה את מסקנותיה והדירקטוריון הסמיך את הנהלת החברה לבחור בנק מלווה מתוך ארבעה בנקים שהביעו רצון לשמש כחתמים. הוחלט לבחון שני אפיקים: רישום כפול עם גיוס הון מובטח בחיתום מלא, או מיזוג לחברת SPAC.
חברות SPAC הן חברות שמגייסות כסף מהציבור מבלי שיש להן פעילות קיימת, במטרה למזג לתוכן חברה פעילה תוך פרק זמן מוגבל. בשנה האחרונה חברות SPAC רבות גייסו כסף וכיום הן מחפשות יעדים לרכישה, גם בשוק הישראלי. עד כה דווח על מספר מיזוגים של חברות טכנולוגיה מישראל לחברות SPAC, אך אם סייברוואן תתמזג ל-SPAC זו תהיה החברה הציבורית הראשונה שעושה זאת, משום שהאחרות היו חברות פרטיות.
הפניות שהגיעו התניעו את התהליך
כאמור, לפי הדיווח מיזוג ל-SPAC (אם יוחלט על אפיק זה) ייעשה רק בשווי חברה של לפחות 120 מיליון דולר. עד כה, ככל הידוע, לא היו שיחות קונקרטיות עם נציגי חברות SPAC.
ההערכות הן שסייברוואן לא תכננה להגיע לוול סטריט בשלב זה, אלא מאוחר יותר; כרגע אין לה צורך בגיוס הון. אולם הפניות שהגיעו לחברה התניעו את התהליך. נראה שיש שתי סיבות מרכזיות לרישום של מניות סייברוואן למסחר בוול סטריט - הראשונה היא כאמור הצפת הערך שהרישום עשוי להביא והציפייה שהשוק בארה"ב יתמחר את החברה בשווי גבוה יותר. השנייה היא שברמה העסקית, בחברה מתייחסים לשוק הישראלי כאל "שוק בטא" והתכנון הוא להתרחב בשוקי ארה"ב, אירופה והמזרח, כך שמסחר בנאסד"ק יגדיל את החשיפה של החברה גם ברמה העסקית.
סייברוואן רשמה ב-2020 הכנסות של 316 אלף דולר, צמיחה של 272% לעומת 2019, ולאחרונה היא החלה לדווח על עסקאות מסחריות ראשונות ולא רק על פיילוטים. ההפסד הכולל ב-2020 היה 13.6 מיליון שקל, עלייה מ-9.4 מיליון שקל ב-2019
מיטק בעקבות ננו דיימנשן
חברת טכנולוגיה צעירה אחרת, מיטק (Meat-Tech 3D), כבר הונפקה לאחרונה בנאסד"ק (במקביל למסחר בת"א), וכעת הודיעה על כוונתה להימחק ממסחר בבורסת ת"א.
מיטק, חלוצת טרנד חברות הפוד-טק בבורסת ת"א, הפכה לציבורית בסוף 2019 בעקבות מיזוג עם השלד הבורסאי אופקטרא נדל"ן. בנאסד"ק עומד שווי השוק שלה על 97 מיליון דולר, לאחר שמחיר המניה שלה ירד ב-24% מאז ההנפקה שבוצעה בחודש מרץ, שבה גייסה 25 מיליון דולר. מניית מיטק תימחק ממסחר בת"א באוגוסט הקרוב.
מיטק מפתחת טכנולוגיה לייצור בשר מתורבת, כלומר תאי בשר שמתרבים במעבדה, ללא צורך בגידול ושחיטה של בעל חיים ממשי, וכן לייצור נתחי בשר באמצעות הדפסת תלת-ממד.
יזם ומנכ"ל החברה הוא שרון פימה, שהיה מיזמי חברת מדפסות התלת-ממד ננו דיימנשן - שהפכה לסנסציה בנאסד"ק עקב סדרת גיוסי ענק של מניות שהכניסו לקופתה סכום כולל של כמעט 1.5 מיליארד דולר בחודשים האחרונים (למרות שפעילותה בוסרית והפסדית) ונסחרת. כיום בשווי של 1.7 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.