בורסות עולם | סיקור שוטף

אופטימיות בוול סטריט: הדאו עלה ב-0.9% לשיא, הנאסד"ק סגר בירוק

התשואות על האג"ח האמריקאיות ירדו זה היום החמישי ברציפות, וזאת לקראת דוח התעסוקה שיפורסם מחר • אנגלה מרקל מתנגדת להצעת ביידן לבטל את הגנת הפטנט על החיסונים • מספר דרישות האבטלה השבועיות ירד לראשונה מפרוץ המגפה מתחת לחצי מיליון

הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי
הבורסה בניו יורק - וול סטריט / צילום: תמר מצפי

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים 

 

23:00

יום המסחר בבורסות וול סטריט ננעל בעליות כאשר המדדים הגבירו את העליות לקראת הנעילה. הדאו ג'ונס טיפס ב-0.9% לשיא, מדד S&P 500 עלה ב-0.8% וגם הנאסד"ק צמצם ירידות של 0.8% שנרשמו מוקדם יותר וננעל בטריטורה הירוקה.

התשואות על האג"ח האמריקאיות ירדו זה היום החמישי ברציפות, לקראת דוח התעסוקה שיפורסם מחר.

נגיד הבנק הבריטי אמר כי האינפלציה תהיה קופצנית השנה, אך לא מדובר במשהו שעלול לצאת משליטה. זאת בהמך להחלטת הבנק לצמם את היקף הרכישות אג"ח החודשיות.

21:22

האת'ריום ממשיך לטפס וכרגע נסחר סביב הרמה של 3,500 דולר - פי 5 מתחילת השנה. בכך שווי השוק של המטבע חוצה את רף ה-400 מיליארד דולר.

20:30

המדדים המובילים בוול סטריט נוטים למגמה החיובית. מדד דאו ג'ונס רושם שיא כל הזמנים.

הזהב מתאושש וחוזר לרמה של 1,800 דולר לאונקייה לאחר הירידות שנרשמו בשבועות האחרונים.

19:19

מתמתנות הירידות במניותיהן של מפתחות חיסוני הקורונה על רקע התנגדותה של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, להצעת ביידן לבטל את הגנת הפטנט על החיסונים. גם ללא הגנת הפטנט, הקושי התפעולי והמחסור בחומרי גלם ואתגרי שינוע מרחיקים את הפיתוח של החיסונים המתחרים עלידי חברות אחרות. מודרנה יורדת כעת בכ-2.8% בנוסף לדוחות שפרסמה מוקדם יותר, פייזר מאבדת 1.7%.

18:29

המסחר בניו יורק מתנהל במגמה מעורבת כאשר הדאו ג'ונס עולה ב-0.3% בעוד הנאסד"ק יורד ב-0.2% ומדד הראסל מאבד 1%.

בקרב הישראליות בוול סטריט אחרי הדוחות, אורמת מרכזת עניין. ירון פרידמן, מנהל דסק מניות ביחידת המחקר של בנק הפועלים בתגובה לדוחות אורמת טכנולוגיות : "למרות התוצאות החלשות, לא רק שהנהלת אורמת לא הפחיתה את תחזיותיה לשנה הקרובה, אלא שהיא אף העלתה במעט את תחזית ההכנסות ממגזר אגירת האנרגיה. אנו סבורים, כי גם אם תירשם תגובה שלילית לדוחות, מדובר בתגובה זמנית. במבט קדימה, אנו סבורים כי התוצאות העתידיות הצפויות לחברה, לצד תמחור המניה (שאיבדה כשליש מערכה בחודשים האחרונים), יוצרים הזדמנות השקעה אטרקטיבית במניה. לאור זאת, המלצתנו למניה, שהועלתה בשלהי אפריל, נותרת על "תשואת יתר" בסיכון בינוני ובמחיר יעד של 86 דולר".

באירופה המסחר ננעל ביציבות. הדאקס הגרמני ללא שינוי, הפוטסי הבריטי עלה ב-0.3% אחרי שהבנק המרכזי צמצם את רכישות האג"ח, הקאק הצרפתי עלה ב-0.3%.

17:26

נובה  הישראלית דיווחה על רווח נקי (על בסיס Non-GAAP) בסך 20.5 מיליון דולר, או 70 סנט למניה בדילול מלא - עלייה של 37% למניה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשורה העליונה החברה רשמה שיא בהכנסותברבעון בסך של 84.1 מיליון דולר, עלייה של 38% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. 

16:30

המסחר בוול סטריט נפתח בירידות קלות על רקע המשך עונת הדוחות הכספיים. הדאו ג'ונס נסוג מהשיא שנרשם אתמול.

דרישות האבטלה השבועיות בארה"ב ירדו מתחת לחצי מיליון לראשונה מאז פרוץ מגפת הקורונה. מספר דרישות האבטלה השבועיות ירד ל-498 אלף, לעומת הצפי של ה'דאו ג'ונס' ל-527 אלף דרישות.

פייפאל מטפסת לאחר הדוחות. החברה עקפה את תחזית הרווח ודיווחה על עלייה של 31% בהכנסות ברבעון החולף לעומת זה אשתקד.

מנייתה של אטסי מאבדת כ-10% לאחר שהחברה הזהירה מירידה בקצב ההכנסות לאחר התפוגגות אפקט הקורונה שתרם להיקף הרכישות ברשת.

12:30

המסחר באירופה יציב: Stoxx 600 עלה ב-0.2%, כאשר הבנקים וחברות הרכב מושכים אותו למעלה.  DAX רשם ירידה קלה של -0.1%;  FTSE רשם ירידה קלה של 0.02% ו-CAC ירידה קלה של 0.09%

10:15

המסחר בבורסות אירופה נפתח בעליות קלות של מדדי המניות המובילים. גם במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט נרשמות עליות קלות.

08:15

בבורסות אסיה נרשמת היום מגמה מעורבת. מדד הניקיי בטוקיו בולט בעלייה של 1.8%. במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט ניכרת יציבות.

הביטקוין מתייצב ברמה של כ-57,300 דולר לאחר עלייה חדה אתמול. הנפט מסוג ברנט רושם עלייה קלה ל-69.1 דולר לחבית.

סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי המתמחה בבנקאות פרטית, לומברד אודייר (Lombard Odier) אמר הבוקר: "100 הימים הראשונים של ביידן בבית הלבן הפתיעו גם את המתנגדים לו וגם את התומכים בו, בעקבות התוכניות האמביציוזיות שלו לבנייה מחדש של הכלכלה האמריקאית. הקומבינציה של הזעזוע הכלכלי שיצר נגיף הקורונה, חוב זול ומדיניות צנע כושלת בעבר היוו קטליזטור לתוכניות השקעה בתשתיות ורווחה חברתית בשיעור הגדול ביותר מזה דורות".

מונייה מסביר כי ההתאמות המוגבלות והצנע הכלכלי שהונהגו בעקבות המשבר הכלכלי ב-2008/09 הובילו להתאוששות חלשה ולהחרפת אי השוויון. הנשיא ביידן וחלק גדול מהצוות הנוכחי שלו שירתו עם הנשיא אובמה בבית הלבן באותה תקופה ומעוניינים באופן מובהק להימנע מחזרה על אותה הטעות. "כעת נראה שהנשיא מעדיף ליטול את הסיכון של יותר מדי התאמות לצורך האתחול מחדש של הכלכלה האמריקאית ולא את הסיכון של מעט מדי התאמות", אומר מונייה.

"התנאי המקדים להתאוששות כלכלית הוא התגברות על המגיפה ובהקשר זה הממשל האמריקאי הגיעו לשיעורי חיסון של 30.9% מהאוכלוסייה, כשהחיסון זמין לבני 16 ומעלה. זה שם את ארה"ב בעמדה טובה יותר מבריטניה, האיחוד האירופי ויתר המדינות המפותחות", אומר מונייה. "הכל מוכן להתאוששות חזקה", הוא מוסיף.

לגבי ההשפעות על השווקים הוא כותב כי "אם בתחילת השנה הקונצנזוס היה על צמיחה של 4% בתוצר הן עבור האיחוד האירופי והן עבור ארה"ב, כעת אנו מצפים לצמיחה של 6% בארה"ב השוואה ל-4.3% באיחוד ו-9% בסין. השיפור בתחזית מושפע גם מהעלייה בתשואות האג"ח של ארה"ב שכמעט והכפילו עצמן ברבעון הראשון השנה. האינפלציה בטווח הקצר תשמור על אג"ח ממשלתי תחת לחץ ובעקבות זאת אנחנו מגדילים את תחזית התשואה שלנו לסוף השנה הנוכחית, עבור אג"ח ארה"ב ל-10 שנים לשיעור של 2%".

מבחינת הדולר, מונייה מציין כי שיעורי הריבית ברחבי העולם ישפיעו יותר מהתשואות בארה"ב "באופן ספציפי, שיפור בצמיחה הגלובלית ובסחר יתרמו לעלייה בתשואות ויחלישו את הדולר".

"בשווקי המניות הפוקוס עובר מההשפעות הפיסקליות לרגולציה ולמיסוי. עלייה במיסוי החברות עלולה לחתוך את הרווח הצפוי למניה ב-2022, אשר אנו צופים שיגדל ב-14% ב-2022, ביחס לשנה הנוכחית. אנו צופים כי מניות הטכנולוגיה, הבריאות ומוצרי הצריכה יחוו את ההשפעה הגדולה ביותר. באופן כללי אנו נותרים בהמלצה מתונה של משקל יתר לשוק המניות האמריקאי וצופים רמות של 4,500 נקודות ל-S&P 500 בסוף השנה, כשחברות עם שווי שוק נמוך יותר וחברות שפועלות ליישום כלכלת אפס פליטות (נט זירו) ירוויחו מהמדיניות תומכת הצמיחה של הממשל האמריקאי".