"שר האוצר של צרפת אמר לי שאם הטכנולוגיה הישראלית תבחר בפריז זו תהיה החלטה דרמטית מבחינתם. צרפת מחויבת להתאוששות כלכלית חזקה כשהטכנולוגיה הולכת להיות מרכיב חשוב במהלך. עבורנו, פעילות בפריז יכולה להיות התחלה שתקשור אותנו לערים נוספות באירופה", כך אמר היום אראל מרגלית, חה"כ לשעבר ויו"ר קרן ההון סיכון JVP, בתום פגישתו עם שר האוצר של צרפת ברונו לה-מר.
מרגלית נפגש עם השר הצרפתי במסגרת סבב פגישות עם ראשי הממשל והמשק הצרפתי, בהם עם יועצו הכלכלי של הנשיא מקרון, עמו נועד מרגלית בארמון האליזה. קודם לכן נועד מרגלית עם שר הדיגיטל והחדשנות של צרפת, סדריק או. בפגישה דנו השניים בהקמת צוות משותף של שרים, נציגי ממשל, אנשי עסקים וראשי קרן JVP ו"מרגלית סטארט-אפ סיטי", שיגבש תוכנית חדשה לשיתוף פעולה בין ישראל לצרפת בתחומי הפינטק, סייבר, AI ופודטק.
"הצרפתים רוצים שסטארט-אפים ישראלים יראו בפריז ובצרפת ראש גשר לאירופה. עכשיו צריך להפוך את זה למשהו תכליתי ולהתלבש על זה. כשהעולם עוד בקורונה ורק יוצא מהדיכאון - זה זמן להתארגן ולעשות תוכניות", אמר מרגלית בשיחה עם גלובס בתום הפגישה.
לצד פגישות עם גורמים מדיניים, נפגש מרגלית גם עם ראשי הבנקים הגדולים של צרפת, בהם בנק רוטשילד, הבנק הבינלאומי, BNP PARIBAS , בנק CRÉDIT AGRICOLE, משקיעים ובכירים במשק הצרפתי בהם קרן החדשנות של ממשלת צרפת - BPI France, וראשי ענקית הרכב פז'ו. מרגלית דן עימם בחיזוק שיתוף הפעולה הכלכלי-אסטרטגי של שתי המדינות, ובקידום חדשנות טכנולוגית כמנוע צמיחה בתקופת הפוסט קורונה.
"סדרת תמריצים והקלות"
"שיתוף הפעולה בין צרפת לישראל הוא מהלך אסטרטגי חשוב בתהליך הפיכת פריז למוקד הטכנולוגי הבינלאומי של אירופה ובמיוחד אחרי הקורונה", אמר השר לה-מר בעקבות הפגישה. "אנחנו מתכוונים להוביל סדרת תמריצים והקלות לסטארט-אפים ישראלים שיגיעו להזניק את המשק הישראלי, ויראו בצרפת יעד מרכזי להתרחבות באירופה. המרכז הבינלאומי של 'Margalit Startup City' בניו יורק, הוא מודל מצוין להאב הבינלאומי שממשלת צרפת מעוניינת להקים בפריז שיהווה מוקד משיכה לסטארט-אפים, משקיעים, חוקרים וחברות מכל העולם".
מרגלית הסביר עוד כי המודל שהוא מציע לצרפתים מבוסס על הניסיון של האקוסיסטם הישראלי בכלל, ובפרט על בסיס המוסדות שהקימה JVP בישראל, כמו חממת הפוד-טק בצפון הארץ, ובארה"ב - סטארט-אפ סיטי בניו יורק. החזון הוא הקמת מרכז פיזי שבו חלקים שונים של האקוסיסטם הטכנולוגי יכולים להיפגש, מהאקדמיה, העולם היזמי, משקיעים, גופים פיננסים, ועוד.
לדברי מרגלית, החזון הוא להקים בצרפת "קומפלקס או בניין גדול, כמו בניו יורק. מקום שגם אוניברסיטאות יהיו קשורות אליו וגם הסטארט-אפים. שיהיה מספיק מרכזי אבל לא יותר מדי נובורישי. שיחגוג את היופי הצרפתי ושל פריז. לא קומה גדולה במגדל מבודד, אלא עם נוכחות ברחוב ובעיר. מקום שיהפוך לפיאצה לטכנולוגיות, רעיונות וחברות שרוצות לשנות את העולם".
עוד אמר מרגלית, כי "האופן שבו קושרים את הגורמים השונים לקהילה הוא אמנות. יש לנו עניין לקדם ולהביא את 25 חדי הקרן הבאים גם לארה"ב וגם אירופה. זה מקום שיכול לחבר יזמים ומאפשר להם להתחבר עם חדי קרן אחרים ולהפוך לחד קרן בעצמם. האוניברסיטאות יכולות להקים במרכז אקסלרטורים ולהפגיש בין סטודנטים מצטיינים".
מרגליצת סיפר כי נפגש עם הבנקאי אלכסנדר גאי פרנצ'סקו דה רוטשילד ועם בנקאים אחרים. "זה מעניין אותם להיות מעורבים. יש להם תחושה שישראל יכולה ליצור בפריז את אותו האפקט שישראל יצרה בניו יורק", סיפר מרגלית.
עוד לדבריו, הצרפתים התקדמו מאוד בשנים האחרונות בהשקעות סיד ובבניית סטארט-אפים חדשים, וכעת "הם צריכים עזרה ישראלית בלחצות את האוקיינוס, כמו הישראלים, ולבנות חברות גדולות באירופה ובארה"ב יחד. זה משהו שבאירופה לא תמיד רגילים לעשות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.