שטף הדיווחים של חברות חדשות נוספות שמגיעות להיסחר בבורסה בתל אביב בדרך של הנפקת הון ראשונית (IPO) לא נפסק. בסך הכול, גדל מספר החברות הנסחרות בבורסה (באמצעות מניות) בכ-15% תוך שנה בלבד, והוא ונע כיום סביב 500 חברות, לעומת כ-440 לפני כשנה.
מנתוני הבורסה עולה, כי מתחילת השנה ועד לסוף השבוע האחרון הצטרפו למסחר קרוב ל-60 חברות חדשות, אחרי שבסיכומה של 2020 החלו להיסחר קרוב ל-30 מניות חדשות של חברות שהשלימו הנפקה ראשונית.
מרבית החברות החדשות שהצטרפו לבורסה מגיעות מענף הטכנולוגיה על תחומיו השונים, ענף שהפופולריות שלו עלתה בצורה ניכרת בקרב המשקיעים מאז פרוץ משבר הקורונה בשנה שעברה.
מנתוני הבורסה עולה, כי שבוע המסחר החולף היה אינטנסיבי למדי, וכלל את הנפקת המניות הגדולה ביותר ל-2021 עד כה. זו בוצעה על-ידי חברת איכות הסביבה ורידיס, שגייסה קרוב ל-900 מיליון שקל, עיקר הסכום בהצעת מכר על-ידי בעלת השליטה בה, חברת דלק רכב ושותפתה, קרן תש"י.
הנפקה נוספת שהושלמה בשבוע החולף הייתה של חברת הטכנולוגיה גלאסבוקס, שגייסה יותר מ-300 מיליון שקל, ובסך הכול בסיכום שבועי גויס סכום של כ-1.4 מיליארד שקל על-ידי חמש חברות טכנולוגיה חדשות, שהצטרפו ל-51 חברות חדשות מתחילת השנה בשוק המניות, בהן 33 חברות הייטק ושותפויות מו"פ.
בסיכום חודש מאי הונפקו 11 מניות חדשות, בהן בלטו חברת ההייטק נאייקס, עם ההנפקה הגדולה ביותר של חברת הייטק בתל אביב, שגייסה קרוב ל-670 מיליון שקל, וחברת מותגי הספורט ריטיילורס, שגייסה כ-570 מיליון שקל, כך שבסך הכול גויס בסיכום חודש מאי סכום של 2.2 מיליארד שקל על-ידי חברות חדשות בהנפקות אקוויטי.
עם שלל העדכונים בשוק ההנפקות הראשוני מהימים האחרונים - מצד חברות שהשלימו הנפקה או נמצאות בשלביה האחרונים - נמנים אלה של חברת היייצור הדיגיטלי שלוש דיאם, חברת הביטוח הדיגיטלי ליברה וחברת המו"פ מטריסלף.
עוד בין השמות החדשים בבורסה, חברת המימון החוץ-בנקאי בול מסחר, הפלטפורמה לטיהור אוויר אורה סמארט אייר ומפתחת המצלמות לכלי רכב וכלי טיס, נקסט ויז'ן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.