אם יוצאים מנקודת הנחה סבירה, כי החיסונים יפחיתו את רמות התחלואה הקשה בקורונה לרמה שלא תאתגר את מערכת הבריאות גם בהינתן התפרצות מחודשת בישראל, הרי שהדאגה הבוערת כעת מבחינת בריאות הציבור, היא לגבי התופעות לטווח ארוך של המחלה, המכונות "לונג קוביד". תופעות אלה יכולות להשפיע לרעה על חייהם של אחוזים ניכרים מן הציבור ולהעמיס מאוד על מערכת הבריאות.
מחקר חדש שפורסם בבריטניה מנסה שוב לאמוד את היקף התופעה וגם להצביע על מי שנמצא בסיכון מוגבר לה. מסתבר כי אחד מכל שישה (17%) בני 65 ומעלה שדיווחו כי חלו בקורונה ידווח גם על תסמינים ארוכי טווח כלשהם, ואחד מכל 13 צעירים (8%) ידווח על כך. את המחקר הובילו חוקרים מאוניברסיטת קינגס קולג' ויוניברסיטי קולג' לונדון שבבריטניה.
כשנשאלו אם תופעות הקוביד הארוך משפיעות על חיי היום יום, 4.8% מהמבוגרים המאומתים דיווחו על כך, לעומת 1.2% מהצעירים.
הסיכון לתחלואה קשה ולתמותה מקורונה גבוה יותר אצל גברים, אולם הסיכון לקוביד ארוך נמצא במחקר הזה כגבוה ב-50% אצל נשים. הסיכון עלה עם הגיל, כאמור, והיה חמור יותר אם המצב הרפואי לפני הקורונה היה גבוה יותר, וספציפית אם הייתה אבחנה קודמת של אסתמה. גם אבחנה נפשית לפני המחלה, העלתה את הסיכון ללונג קוביד אחרי ההחלמה.
החוקרים אימתו את הנתונים מול רשומות רפואיות, וגם מול נתונים ממחקרים ארוכי טווח שהשנה כללו גם התייחסות לקורונה. הממצאים היו פחות או יותר דומים בכל סוגי איסוף הנתונים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.