מגעים ראשוניים של בזק עם ספקיות אינטרנט כדי להגיע להבנות על הצעת מדף שתוגש למשרד התקשורת במסגרת הרפורמה לביטול הפיצול באינטרנט בין ספק ותשתית. בבזק מאשרים שהחלו שיחות בנושא עם הספקיות.
המטרה בשיחות היא להציג בפני משרד התקשורת מודל שמסדיר את היחסים בין בזק והספקיות לגבי השימוש ברשת שלה ואת מערכת היחסים הכוללת בין הצדדים. בסוף התהליך, שאמור להימשך תשעה חודשים, בזק תוכל לקבל רישיון ISP (ספק אינטרנט) והפיצול יבוטל.
מערכת היחסים בין הספקיות לבזק מוסדרת היום באמצעות השוק הסיטונאי, שקובע בדיוק את התנאים שלפיהן מתחרותיה של בזק יכולות להשתמש בתשתית שלה - כולל המחירים. אלא שבעקבות הרצון של משרד התקשורת לסיים את הפיצול באינטרנט בין ספק לתשתית, המשרד רוצה לחדד את מערכת היחסים בשוק הסיטונאי בהתאמה לרשת הסיבים.
במקום לקבוע בעצמו את התנאים החדשים לעבודה על תשתית הסיבים של בזק, החליט המשרד לנקוט במדיניות חדשה לפיה הצדדים יגיעו להבנות בינם לבין עצמם וזאת מתוך הבנה שהצדדים יידעו לעשות זאת טוב יותר. אם הצדדים לא יגיעו להבנות, משרד התקשורת יידרש להכריע כיצד העסק יעבוד.
בבזק פסימיים לגבי הסיכוי להגיע להצעת מדף עם מישהי מהספקיות. הנחת העבודה בבזק היא שהספקיות יערימו קשיים במכוון על מנת לדחות ככל האפשר את המועד שבו בזק תוכל לספק שירותי ISP ישירות ללקוחות. במשרד התקשורת מכירים את החשש של בזק ואומרים שבכל מקרה הם לא מתכוונים לאפשר לאף צד לשחק עם ההצעה, ואם הצדדים לא יגיעו להבנות המשרד יתערב.
בקרב הספקיות יש מי שיזמו פנייה לבזק מתוך רצון טוב וניסיון להגיע לתוצאות הכי טובות שניתן, אך יש כאלו שמערכת היחסים שלהן עם בזק מעורערת ולאורך השנים האחרונות ניסו בכל דרך לחבל באפשרות שהחברה תקבל רישיון ISP, ומשרד התקשורת מודע גם לכך. זו כאמור הסיבה שבבזק מעריכים שללא התערבות משרד התקשורת יהיה קשה מאוד להגיע להצעת מדף מוסכמת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.