למרות שפעילים בשוק החיתום מעידים על סלקטיביות גוברת באחרונה מצד המוסדיים בחלק מהנפקות ההון הראשוניות (IPO) הנעשות בשוק ההון המקומי, נתוני הבורסה בת"א לסיכום חודש יולי מעידים על המשך הפעילות האינטנסיבית הנרשמת בשוק זה.
עם 10 הנפקות הון של חברות חדשות, במסגרתן גויס סכום מצרפי שחצה רף של 1 מיליארד שקל, מגיע מספר החברות החדשות שהצטרפו לזירת המסחר המקומית מתחילת השנה כבר ל-73, שגייסו יחד סכום מרשים המתקרב ל-9 מיליארד שקל.
בסך הכול, במסגרת גל ההנפקות הראשוני השוטף את הבורסה מזה כשנה, הצטרפו למסחר כבר 100 חברות חדשות, רובן מתחומי הטכנולוגיה השונים, שגייסו יחד סכום של יותר מ-22 מיליארד שקל, אחרי שבסיכומה של 2020 גייסו 27 חברות חדשות כ-13.5 מיליארד שקל.
מתקרבים ל-530 חברות נסחרות
כך, מספר החברות הנסחרות בבורסה כיום מתקרב ל-530, שיא שעבר את מספר החברות שנסחרו בשנת 2013 ועמד על כ-510, ומתקרב למספר החברות שנסחרו בבורסה לפני כעשור, אחרי שב-2011 נסחרו בבורסה כ-580 חברות, וב-2012 מספר החברות הנסחרות עמד על כ-540.
בסיכום חודש יולי בלטו מהלכי הגיוס שביצעו משווקת האופנה המקוונת טרמינל איקס שבשליטת קבוצת האופנה פוקס , ושל חברת רימון ייעוץ, העוסקת בביצוע פרויקטים בתחום תשתיות המים והאנרגיה, שהיו אחראיות יחד על כמחצית מסכום הגיוס החודשי, שהגיע יחד ל-530 מיליון שקל (280-250 מיליון שקל כל אחת).
שני גיוסים משמעותיים נוספים היו של חברת האנרגיה הירוקה אקונרג'י , שגייסה כ-150 מיליון שקל, ושל אריקה כרמל, מפתחת המכשיר לטיפול בכאבים בי-קיור לייזר, שגייסה כ-110 מיליון שקל - שני מהלכי גיוס שבוצעו לאחר קיצוץ חד של כמחצית משוויין, שאיפשר את השלמת ההנפקה ומדגים את הבררנות שגדלה בקרב המוסדיים.
מלבד פעילות הגיוסים האינטנסיביים, עוד עולה מנתוני הבורסה בסיכום חודשי כי מחזור המסחר היומי הממוצע במניות עמד ביולי על כ-1.7 מיליארד שקל, נמוך בכ-10% מהממוצע היומי במחצית הראשונה של השנה. מאז משבר הקורונה עלה ממוצע המסחר היומי במניות, ובסיכומה של שנת 2020 עמד על 1.9 מיליארד שקל - סכום שהיה גבוה ביותר מ-40% ממוצע יומי של 1.3 מיליארד שקל שנרשם ב-2019.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.