גם אם נראה כרגע שלמרות החיסונים, אנחנו מפסידים במלחמה מול הקורונה, הרי שהרפואה מתקדמת בהתמודדות עם המחלה כל הזמן. חברות בכל העולם מפתחות תרופות, מכשירים רפואיים לטיפול טוב יותר ומוצרי מניעה כמו מסיכות חכמות ומטהרי אוויר יעילים. גם בתחום הבדיקות ישנן התפתחויות, וחברות ישראליות הן שותפות למאמצים.
חברת מימד (MeMed) הישראלית, הודיעה השבוע על קבלת אישור שיווק באירופה של בדיקה המסוגלת לחזות מי מבין חולי הקורונה הנבדקים נמצא בסכנת התדרדרות.
המוצר של מימד פועל על ידי ניתוח תגובת מערכת החיסון. המוצר הראשון שלה הוא בדיקה שמבדילה בין חיידקים לוירוסים על בסיס תגובת מערכת החיסון, כדי להאיץ את מתן הטיפול באנטיביטיקה במקרה שטיפול זה דרוש ולמנוע שימוש מיותר באנטיביוטיקה אם מדובר במחלה ויראלית.
המוצר לניבוי התדרדרות קורונה, מודד את רמתם של שלושה חלבונים המופרשים על ידי מערכת החיסון (Trail, IP=10 ו-CRP), ומערכת הבינה המלאכותית של החברה ממפה דפוסים של יחסים בין החלבונים, כדי למצו אאת החולים המועדים להתדרדרות. הבדיקה אורכת 15 דקות.
בזכות המידע הנוסף, הרופאים יכולים לבחור להתחיל מוקדם יותר בהתערבות אגרסיבית יותר כמו טיפול תרופתי או הנשמה, עוד לפני שהחולה החל להתדרדר. לעומת זאת את החולים שאינם מועדים להתדרדר, אפשר לשחרר הביתה כדי להקל על העומס על בתי החולים. החברה הדגימה את היכולות של הבדיקה בניסוי קליני רב מרכזי.
"לאחר חודשים רבים של עבודת צוות מאומצת בתנאים מאתגרים בצד מגפת הקורונה, קיבלנו את האישור הרגולטורי האירופאי (CE), לשיווק בדיקת ה"MeMed COVID-19 Severity™ באירופה" אמר ד"ר ערן אדן, מנכ"ל ומייסד משותף ב-MeMed ."אנו גאים לקחת חלק במלחמה העולמית בנגיף ולספק כלי שיאפשר לצוותים הרפואיים לחזות הידרדרות אפשרית במצבם של חולי קורונה ובכך לקבל החלטות טיפוליות מותאמות ונכונות יותר. בהתאם לאסטרטגית ההכלה וההבנה שאנו עתידים לנהל שגרת חיים לצד הנגיף, תהיה הבדיקה רלוונטית גם לרשויות הנערכות למגפות עתידיות ותאפשר להן לווסת את המשאבים הדרושים לכך. זהו המוצר השני שלנו המבוסס על תגובת מערכת החיסון".
"גל התחלואה הראשון של הקורונה אופיין בתנאי אי-וודאות ובמחסור במידע לגבי צפי התדרדרות מצבם של חולי קורונה ובפרוטוקול הטיפול בחולים הקשים" אמר ד"ר בעז תדמור, שכיהן כראש רשות המחקר של המרכז הרפואי רבין עד חודש אפריל 2021, ושלקח חלק במחקר. "המידע שהגיע מהעולם בתקופה זו התבסס על פרמטרים דמוגרפיים, קליניים ועל נתוני מעבדה המשויכים לתהליך דלקתי לא ספציפי. לאור זאת, עלה הצורך למצוא פרמטרים המאפיינים את התהליך הדלקתי של מחלת הקורונה שיאפשרו לאבחן בצורה מוקדמת ומדויקת את חומרת התהליך ואף יאפשרו לחזות את תגובת החולים הקשים לטיפול. לדעתי, המוצר שפותח ומחקר ראשוני זה מהווים צעד משמעותי בכיוון הנכון".
הבדיקה תהיה זמינה לשיווק מסחרי בבריטניה, צרפת וגרמניה, באמצעות MeMed ישירות וכן באמצעות זכיינים במקומות נוספים באירופה ובהמשך ובכפוף לאישור אמ"ר אף בישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.