סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
נעילה מעורבת בניו יורק. מדד הנאסד"ק רשם עלייה של כ-0.2% ומנגד הדאו ג'ונס רשם ירידה קלה.
מודרנה בלטה בעלייה של כ-17% ונובה-ווקס קפצה ב-12% על רקע המשך התפשטות וריאנט הדלתא בעולם. בקרב המניות הישראליות בלטה פייבר בעלייה של 5.8%.
20:55
נמשכת המגמה המעורבת בניו יורק. בזירת הקריפטו מזנק הביטקוין ביותר מ-5% ונסחר סביב 45,850 דולר.
במסחר בסחורות רושם חוזה על נפט מסוג WTI ירידה של 2.5% ל-66.6 דולר לחבית על רקע המשך התפשטות נגיף הדלתא בעולם. הזהב יורד ב-1.9% לרמה של 1,730 דולר לאונקיה.
18:50
מגמה מעורבת בניו יורק. מדד הנאסד"ק עולה ב-0.1% ומנגד הדאו ג'ונס רושם ירידה קלה.
מניית פייבר רושמת עלייה חדה לאחר ירידות חדות בימים האחרונים. עוד בולטות בעליות מניות מודרנה, נובה-ווקס אורמד ופריון.
בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת.
בסקירתו השבועית חוזר ארי ואלד מאופנהיימר על המלצתו החיובית לגבי שוק המניות בארה"ב, ומעריך כי התייצבות מגמת העליה האחרונה מספקת תמיכה להמשך מגמת העליה ארוכת הטווח. בנוסף, הוא מעריך כי הרמה הנוכחית של תשואות אג"ח ממשלת ארה"ב ל-10 שנים מסמנת את נקודת השפל, ממנה עשויה להגיע התאוששות, שאמורה לתמוך בשוק המניות הכללי. יחד עם זאת, התחזקות שער הדולר לעומת סל המטבעות מהווה גורם סיכון למחירי הנפט והסחורות, ובכך מעדיף האסטרטג הטכני של אופנהיימר אפיקי השקעה מחזוריים בעלי מומנטום חזק.
17:00
עליות בולטות רושמות מניות מודרנה , אורמד ואנלייבקס. מנגד, סיוה בולטת בירידה חדה.
16:30
פתיחה מעורבת בוול סטריט. מניית רובין הוד בולטת בעלייה חדה.
16:07
יום המסחר בניו יורק צפוי להיפתח במגמה מעורבת. הביטקוין מזנק ביותר מ-4% למחיר של 45,700 דולר.
סיוה דיווחה היום על עלייה של 21% בהכנסות הרבעון השני, לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לכ-30.5 מיליון דולר. הרווח הנקי על בסיס GAAP הסתכם ב-300 אלף דולר, 1 סנט למניה, לעומת הפסד נקי של 1.1 מיליון דולר, 5 סנט למניה, ברבעון המקביל . בהתבסס על הכנסות המחצית הראשונה של השנה והנראות העסקית להמשך השנה, מעלה החברה את תחזית ההכנסות השנתית ל-119-121 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת להכנסות של 116-117 מיליון דולר. התחזית החדשה משקפת צמיחה של כ-20% לעומת 2020.
14:20
אירופה אט אט עוברת לטריטוריה השלילית. מדד דאקס מאבד 0.2%, פוטסי יורד 0.4% וגם מדד קאק שנסחר ביציבות עד כה, כבר משיל כעת 0.1%.
בפרנקפורט בולט דויטשה בנק שמאבד 0.6%, באייר שיורדת 0.3% וכן נרשמות ירידות אצל דיימלר והיידלברג סמנט . גם חברות הרכב נחלשות, BMW יורדת 0.6% ופולקסווגן נסוגה ב-1%. ענקית האנרגיה הבריטית BP יורדת 2.2% במקביל לירידת מחירי הנפט, וגם לוידס, רולס רויס, IAG וגלנקור רושמות ירידות בלונדון. הבנק הצרפתי קרדיט אגריקול יורד 0.4%, רנו נחתכת ב-2.8%.
בחוזים על וול סטריט נרשמת מגמה מעורבת. החוזים על הדאו ג'ונס ו-S&P 500 יורדים קלות, בעוד הנאסד"ק 100 צפוי להתחזק. במסחר המוקדם בולטות חברות הדלק שמאבדות גובה גם הן על רקע צניחת הנפט.
11:55
המסחר באירופה נמשך במגמה מעורבת, וכעת הירידות מתחזקות. דאקס מחק את העלייה שרשם בתחילת היום וכעת מאבד 0.1%, קאק נסחר ביציבות. מדד הפוטסי בלונדון משיל 0.2%.
מחירי הנפט ממשיכים לצנוח וכעת הם מאבדים כ-4%. הירידות נובעות בעיקר בעקבות חשש שמגבלות חדשות הקשורות לנגיף הקורונה באסיה, במיוחד בסין, עלולות לעצור את ההתאוששות העולמית בביקוש לדלק. זאת, בעקבות התפשטותו המואצת של וריאנט הדלתא. נפט מסוג WTI ירד ל-65.4 דולר לחבית, נפט מסוג ברנט ל-67.9 דולר.
המסחר על החוזים בוול סטריט משנה מעט כיוון, וכעת החוזים על הנאסד"ק 100 עולים קלות, בעוד שהחוזים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 עדיין נחלשים.
הבורסות באסיה ננעלו בעיקר במגמה חיובית, עם עלייה של 1% בשנחאי, של 0.7% בשנזן, של 0.3% בהונג קונג ושל 1.7% במדד סין 50.
10:13
יום המסחר באירופה נפתח במגמה מעורבת, כאשר דאקס וקאק עולים כ-0.1% אך הפוטסי נחלש בקרוב ל-0.2%. את הירידות בלונדון מובילות בין השאר קבוצת התעופה ובעלת בריטיש איירווייז IAG , רולס רויס וחברת האנרגיה BP .
קולמקס שוקי הון עדכנו את המלצתם למניית טבע לאחר שהחברה פרסמה דוחות והפחיתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה. לפי האנליסט הראשי ד"ר רון אייכל, "מכירות 'אסטודו' ו'אג'ובי' אכזבו ובין היתר היו הגורמים לכך שטבע לא עמדה בתחזית ההכנסות. עם זאת, רמת החדירה של אג'ובי לשווקים חדשים היא גבוה למדי וממנה ישנה אופטימיות גבוהה. יחד עם זאת, נזכיר שלטבע חוב בעלות של כ-24 מיליארד דולר וגם פרשה משפטית כבדה - האופיואידיים - שלה עלולה להיות השלכה על חוסנה הכלכלי של החברה. טכנית, המניה נמצאת בעמדת מכירה לשבוע הקרוב. אינדיקטור המומנטום הוא חיובי. קו התמיכה נמצא ברמה של 2,087 אגורות. קו ההתנגדות נמצא ברמה של 4,366 אג'".
9:40
העליות באסיה נמשכות, בעוד שהבורסה בסידני ננעלה ביציבות. מדד שנחאי עולה 0.9%, שנזן מתחזקת ב-0.7% והונג קונג ב-0.3%. מדד סין 50, שבו 50 החברות הכי גדולות במדינה, מטפס 1.7%.
החוזים העתידיים בוול סטריט עדיין רושמים ירידות קלות של כ-0.3% כל אחד. בשוק הנפט הירידות התחזקו ל-2.5%, כך שנפט WTI נסחר תמורת 66.5 דולר לחבית ונפט ברנט תמורת 69 דולר לחבית.
8:04
היום הבורסות ביפן ובסינגפור בחופשה, ובשאר בורסות אסיה נרשמות בעיקר עליות. המדד בשנחאי עולה כ-1%, שנזן מתחזקת ב-0.4% והונג קונג מטפסת כ-0.9%. גם באוסטרליה והודו נרשמות עליות, בעוד שהמדד הטייוואני מאבד 0.6% וגם באינדונזיה נרשמת חולשה.
בהונג קונג נרשמות עליות נאות לבנקים האזוריים ולחברות הטכנולוגיה שדווקא נחלשו בשבועות האחרונים, בהן טנסנט, שיאומי ומייטואן שעולות 3.3%, 1.7% ו-5.2% בהתאמה. עליבאבא מאבדת 2.6%.
עונת הדוחות: באסיה יתפרסמו היום דוחות קיה, סמסונג SDI (חטיבת הסוללות של סמסונג), יונדאי ו-LG. בארה"ב תפרסם טייסון פודס. מחר קבוצת סופטבנק תדווח על ביצועיה הרבעוניים.
החוזים העתידיים בוול סטריט יורדים ב-0.1% עד 0.4% ומאותתים ששבוע המסחר בארה"ב עשוי להיפתח בירידות שערים.
גם בגזרת הסחורות נרשמות ירידות, ושני הסוגי הנפט מאבדים כמעט 2% מערכם. חבית נפט WTI נסחרת תמורת 66.9 דולר, חבית מסוג ברנט תמורת 69.4 דולר. בשוק הקריפטו גם יש ירידות בהשוואה לאתמול, אך הביטקוין עדיין ברמה גבוהה יחסית לשבועות האחרונים ונסחר תמורת 43.5 אלף דולר. מדובר בשער גבוה בכ-10% מאשר לפני שבוע. האת'ר מתקרב לרמה של 3,000 דולר ליחידה.
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של מיטב דש, התייחס למהלכים הרגולטוריים בסין, שמעיבים גם על שוק המניות ובעיקר על חברות הטכנולוגיה, וציין שהחשש גובר שההתערבויות הרגולטוריות לא זמניות, אלא מסמנות מפנה לניהול כלכלה באמצעות החלטות שלטוניות יותר לעומת הסתמכות על כוחות השוק. "להערכתנו, לשינוי זה צפויה השפעה כלכלית שלילית על הכלכלה הסינית לאורך זמן. בשבוע האחרון הסתמנו תחומים נוספים שהשלטונות לא מרוצים מפעילותם: השלטונות הודיעו על צעדי ענישה לחברות בתחום השבבים שיפעלו ממניעים ספקולטיביים; הופיעו כתבות בעיתון הממשלתי בגנות תחום משחקי מחשב ושירותי וידאו, שגרמו לירידות חדות במניות החברות שעוסקות בתחום; התפרסמו ידיעות על פרסום הוראה להעדפת רכש מקומי, בניגוד להסכמים עם ארה"ב ולכללי ארגון הסחר הבינלאומי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.