1. לבחור כמה קצבאות מובטחות לקבל
פורשים שיוצאים לגמלאות וחסכו בקרנות הפנסיה החדשות, צריכים עם יציאתם לגמלאות לבחור כמה קצבאות מובטחות הם מעוניינים לקבל, למשל 120, 180, 240, או בכלל לא. מה המשמעות? אם ארע מקרה מוות לפני קבלת מספר הקצבאות המובטחות שנבחרו, היתרה תועבר למוטבים או ליורשים. ככל שמספר הקצבאות המובטחות גבוה יותר, כך הקצבה החודשית תהיה נמוכה יותר. ומה קורה במקרה של אריכות ימים, כלומר יותר מתקופת הקצבאות המובטחות? בכל מקרה תקבלו קצבה חודשית עד תום חייכם.
2. לבחור כיסוי לבני הזוג
בחירה נוספת שיש לבצע הוא אחוז הכיסוי לבן הזוג. כלומר, אם נשאר בן זוג בחיים לאחר מותכם, האם הוא יקבל קצבה שנגזרת מהקצבה שלכם לכל ימי חייו, ובאיזה שיעור. גם כאן, ככל שהשיעור גבוה יותר, הקצבה החודשית תהיה נמוכה יותר. בחירה זו חשובה במיוחד כאשר יש בן זוג אחד שחסך, והשני ללא חיסכון או עם קצבה מזערית מאוד מקרן הפנסיה, ולמעשה הקצבה הגבוהה יותר משמשת למחייתם של שני בני הזוג.
3. לדאוג לטיוב מס
בעת הפרישה יש לכל אחד מאיתנו מגוון פטורים ממס הכנסה, חלקם על מענקים שהתקבלו, וחלקם על הקצבה החודשית שנקבל. אנו יכולים לבחור איך לנצל את הפטורים ואיך למשוך את המענקים. בחירות נכונות וניצול מיטבי של הפטורים יכולים להביא לחיסכון מס גבוה מאוד גם על המענקים, וגם להגדיל את הקצבה החודשית שנקבל.
4. מהיכן מקבלים קצבה
לחוסכים בקרנות פנסיה חדשות יש בחירה מהיכן יקבלו את הקצבה, שנעשית בשלושה היבטים: בפעם הראשונה, אם חסכתם בקרן מסויימת, האם כדאי לקבל ממנה את הקצבה, או מקרן אחרת. לעיתים, ישנם גופים שמציעים לחוסכים דמי ניהול נמוכים יותר או תנאי המרה טובים יותר, מה שמוביל לקצבה גבוהה יותר. כדאי כמה חודשים לפני קבלת הקצבה לבקש תחזית קצבה מכמה גופים - ולראות מי נותן את הקצבה הטובה ביותר ולנייד את החיסכון אליו. לאחר תחילת קבלת הקצבה לא ניתן לנייד את החיסכון. ההיבט השני של הבחירה: אם אתם חוסכים במספר מכשירי חיסכון, ויש לכם קצבה גבוהה יותר מהצורך שלכם, ביחרו מאילו מכשירים לקבל את הקצבה (למשל, כאלו עם מקדמים מובטחים), ואילו אפשר להשאיר להורשה. ההיבט השלישי הוא אם יש לכם קצבה נמוכה מידי: גם כאן צריך לתכנן איך להשלימה, והאם ניתן לעשות זאת על ידי הפקדה למכשירי חיסכון שיעניקו לכם קצבה פטורה ממס.
5. לארגן מחדש את ההוצאות
מכיוון שמקור ההכנסה שלכם משתנה עם היציאה לגמלאות, כדאי לעבור שוב על ההוצאות השוטפות, להבין מה הצרכים האמיתיים, האם יש ביטוחים שונים שאולי הגיעה העת לבטל, וכיצד מארגנים את תקציב הבית לאור ההכנסה החדשה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.