סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
23:00
נעילה מעורבת בניו יורק. מדד הדאו ג'ונס טיפס בכ-0.6% לשיא חדש ומנגד הנאסד"ק רשם ירידה קלה.
מניות וויקס ופריגו צנחו לאחר שפרסמו דוחות. גם רובין הוד בלטה בעלייה חדה של כ-5%. מנגד, מאנדיי בלטה בעלייה חדה.
21:25
מניות חברות התרופות ביונטק ומודרנה צוללות ב-18%-19% ופייזר יורדת בכ-4%, ככל הנראה בעקבות דיווח לפיו רשות התרופות האירופית חוקרת שלוש תופעות לוואי חדשות הכרוכות בחיסונים לקורונה שהן מייצרות. הרשות הבהירה כי מדובר ב"בדיקה" בלבד, בנוגע הקשר האפשרי בין החיסונים, ששניהם מבוססים על טכנולוגיית הרנ"א-שליח לבין שלוש תסמונות רפואיות.
20:40
מניית טאבולה יורדת בכ-5% לאחר שהחברה דיווחה על צמיחה של 22.9% בהכנסות הרבעון האחרון בהשוואה לרבעון המקביל, לרמה של 329 מיליון דולר - גבוה מתחזית החברה שהייתה ל-315-320 מיליון דולר. גידול ניכר בהוצאות התגמול ההוני לעובדים (ככל הנראה על רקע ההנפקה והעלייה במספרם), לרמה של 78.5 מיליון דולר, וכן עלויות הקשורות לרכישה עליה דיווחה טאבולה לאחרונה בסך 7 מיליון דולר, העבירו את החברה להפסד נקי בסך 61.4 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 12.9 מיליון דולר ברבעון המקביל.
18:55
בורסות אירופה ננעלו בעליות של עד 0.8%. בוול סטריט המגמה מעורבת, כשמדד הדאו ג'ונס עולה בכ-0.5% ומנגד הנאסד"ק יורד ב-0.6%.
מניית וויקס צונחת בכ-19% לאחר שהחברה פירסמה את תוצאותיה הרבעוניות ועדכנה מטה את התחזיות השנתיות שלה.
17:00
מדד הדאו ג'ונס מטפס לשיא חדש ואילו הנאסד"ק שומר על יציבות.
בעקבות פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב מציין שי צסלר, אנליסט שווקים גלובליים ביחידת המחקר של בנק הפועלים: "המשקיעים ציפו להשפעת מגבלות ההיצע, הזינוק בביקוש והעלייה במחירי התובלה וחומרי היסוד - על העלאת מחירים מצד בתי העסק והיצרנים. הנתונים מתכתבים עם סקר של הפדרל ריזרב בניו יורק המעיד כי תחזיות האינפלציה של הצרכנים בשיא כל הזמנים, בעוד חברות צריכה רבות דוגמת Colgate ו-Procter & Gamble הכריזו בדוחות האחרונים על העלאת מחירים".
"בשלב זה ממשיך נגיד הפד, ג'רום פאוול, לראות באינפלציה כ-"זמנית וחולפת", ובהתאם לנתון, שתאם כאמור את הצפי, לא צפויה השפעה על מתווה התמיכה של הפד.
עם זאת, עלייה מתמשכת באינפלציה (חודש חמישי ברציפות של עלייה חודשית גבוה ב-0.5%), הנגזרת במידה רבה כאמור מהביקוש - עלולה לפגום בתוכניותיו של נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, לתוכנית תמיכה רחבת היקף נוספת בכלכלה האמריקאית".
16:30
יום המסחר בוול סטריט נפתח תוך עליות קלות במדדי המניות, לאחר פרסום נתוני האינפלציה.
ירידות חדות רושמות מודרנה , וויקס ופריגו .
חברת איירון סורס הציגה ברבעון השני הכנסות של 135 מיליון דולר, צמיחה של 82.6% לעומת הרבעון המקביל ושל 12.8% לעומת הרבעון הקודם. מתחילת השנה נרשמה צמיחה של 88.5% בהכנסות, שהסתכמו בכ-255 מיליון דולר. על בסיס Non-GAAP, איירון סורס רשמה ברבעון רווח נקי של 39.8 מיליון דולר, עלייה של 129%, והרווח למניה הסתכם ב-4 סנטים. ה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) היה 46 מיליון דולר, עלייה של 124%.
15:33
מדד המחירים לצרכן בארה"ב רשם ביולי עלייה של 0.5% (השלים עלייה של 5.4% ב-12 החודשים האחרונים), בהתאם לציפיות. מדד הליבה רשם עלייה של 0.3% לעומת צפי לעלייה של 0.4%.
15:05
פריגו מצטרפת לוויקס (ראו דיווח קודם), והשתיים מאבדות כמעט 10% במסחר המוקדם בוול סטריט. פריגו פרסמה תוצאות רבעוניות שלפיהן פספסה את תחזיות האנליסטים ורשמה רווח מתואם של 50 סנט למניה, בעוד שבשוק ציפו ל-62 סנט רווח למניה. כמו כן, החברה רשמה הכנסותשל 980 מיליון דולר בעוד שבשוק ציפו שהכנסותיה יעמדו על 1.02 מיליארד דולר.
14:37
מומחי מכון ההשקעות של בלקרוק מתייחסים בסקירתם השבועית לעלייתה של אירופה כמובילת הריסטארט הכלכלי העולמי: "הריסטארט הכלכלי ממשיך להתרחב, והדבר תומך בעמדתו תומכת הסיכון ובתת המשקל בו אנו נמצאים באג"ח ממשלתיות. נכסים אלו מציגים תשואות הנמוכות ואינם מביאים לידי ביטוי את המומנטום הכלכלי הנוכחי. בעוד הריסטארט הכלכלי החל בארה"ב ובסין, בימים אלו אירופה הופכת למובילת הריסטארט הכלכלי ברמת המאקרו, מה שתומך בעמדתנו הטקטית למשקל עודף במניות אירופאיות. הקצב הלא אחיד של הריסטארט בא לידי ביטוי ברווחים התאגידיים השונים שנראו בכל אזור ואזור בגלובוס. לדוגמה, כמעט 90% מחברות S&P 500 דיווחו על תוצאות הרבעון בשבוע הראשון של חודש אוגוסט, ו-87% מהן עברו את תחזיות הרווח והמכירות (שהיו הגבוהות ביותר מאז 2011). כדאי לשים לב לכך שמניות חברות אלה לא נהנו מהדוחות הטובים, בעוד שמניות החברות שלא עמדו בציפיות הדוחות, דווקא כן נענשו. דבר זה משקף את הדינמיקה של הריסטארט - רווחים חזקים מאוד, אך רק במהלך תקופת הריסטארט. באירופה, כ-90% מחברות MSCI דיווחו על רווחים, כאשר קצת יותר ממחציתן ניצחו את ההערכות".
13:30
המסחר באירופה ממשיך להתקיים במגמה חיובית. בפרנקפורט העליות מתונות, כאשר דויטשה בנק עולה ב-0.3% ובאייר ב-0.5%. בלונדון נרשמת עלייה של כמעט 2% לקבוצת התעופה IAG , וגם וודאפון מתחזקת במחזור מסחר גבוה מהרגיל. בפריז, רשת המרכולים קרפור מטפסת 2.8%.
החוזים על וול סטריט משנים מגמה וכעת החוזה על הדאו ג'ונס נסחר בעלייה קלה. החוזה על S&P 500 נחלש מעט, החוזה על נאסד"ק 100 יורד ב-0.2%.
וויקס הישראלית עדיין בולטת לרעה בטרום המסחר וכעת היא נחתכת כבר ביותר מ-8%. גם וירג'ין גלקטיק של המיליארדר ריצ'רד ברנסן מאבדת גובה במסחר המוקדם.
11:43
באירופה נמשכת המגמה החיובית, עם עליות של 0.1% בפרנקפורט, 0.3% בפריז ו-0.4% בלונדון.
החוזים העתידיים בוול סטריט עדיין מאותתים על ירידות עם פתיחת המסחר.
במסחר המוקדם וויקס הישראלית בולטת לרעה ונחתכת ב-7% לאחר שפירסמה את תוצאותיה הרבעוניות ועדכנה מטה את התחזיות השנתיות שלה. הכנסותיה היו גבוהות מהצפוי ועמדו על כ-316 מיליון דולר (34% יותר מהרבעון המקביל ו-4% יותר מהרבעון הראשון של השנה).
החברה כאמור עדכנה מטה את התחזיות וציינה שזה בעקבות חוסר הוודאות בנוגע להתפתחות המגפה. "המשתמשים שלנו לא יודעים אם להקים פעילות אונליין חדשה או דווקא לתכנן אירועים ושירותים פיזיים, והתוצאה של חוסר הוודאות מבחינתנו היא האטה ביצירת פעילויות אונליין חדשות". גם התחזית החדשה של וויקס צופה צמיחה של כ-25% בהכנסות (החברה צפה שהן ינועו בין 311-317 מיליון דולר), צמיחה מרשימה אך בקצב איטי יותר מאשר ברבעונים האחרונים.
10:10
המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה חיובית. הפוטסי מתחזק בכ-0.3%, קאק עולה ב-0.2% ואילו הדאקס נסחר ללא שינוי מהותי.
בשוק הקריפטו נרשמות שוב עליות, והביטקוין כבר עבר את ה-46 אלף דולר. גם האת'ר ממשיך להתחזק ועולה ל-3,200 דולר.
המדד בהונג קונג נסחר בירידה קלה מאוד, בין השאר בעקבות שיאומי שמאבדת 1.6% במחזור מסחר גבוה יחסית. מנגד, הבנקים וחברות הדלק מטפסים.
9:18
הבורסה ביפן ננעלה בעלייה של 0.6%, כאשר חברות הרכב סיימו את היום בעליות שערים. בסידני ננעל המסחר בעלייה של 0.3%.
8:00
באסיה נרשמת הבוקר מגמה מעורבת, אם כי השווקים הגדולים והבולטים נהנים מעליות שערים. מדד הניקיי עולה בכ-0.5%, שנחאי מתחזקת ב-0.3% ושנזן ב-0.1%, וגם בסידני נרשמות עליות. מדד ההנג סנג לעומת זאת נחלש קלות, וירידות שערים נרשמות גם בטייוואן, דרום קוריאה והודו.
מי שבולטת בעיקר בטוקיו היא מניית בנק מיצובישי - שקופצת 3.5% במחזור מסחר גבוה מאוד, מעל פי 5 מהבאה אחריה. גם חברות הרכב זוכות לעליות נאות: מיצובישי מטפסת 2.3%, סוזוקי קופצת 5.4%, ניסאן ומאזדה 1.3%, טויוטה 1.1%.
בגזרת הסחורות נרשמות ירידות שערים קלות. אתמול הנפט הגולמי התחזק ונפט מסוג ברנט שוב עומד על מעל 70 דולר לחבית, אך היום שערו נחלש בכ-0.2%. גם נפט מסוג WTI נסוג בשיעור דומה, לרמה של 68.1 דולר לחבית.
בחוזים העתידיים בוול סטריט המגמה שלילית בעיקר, אך בשיעורים נמוכים מאוד. מאוחר יותר היום יפורסמו נתוני האינפלציה וכן מלאי הנפט הגולמי. אתמול יום המסחר בניו יורק ננעל במגמה מעורבת. הדאו עולה ב-0.5% וננעל בשיא לאחר שהסנאט אישר חבילת השקעה בתשתיות בהיקף 1 טריליון דולר, הנאסד"ק ירד ב-0.5% ו-S&P 500 התקדם ב-0.1%.
בשוק הקריפטו עדיין נרשמות עליות. הביטקוין עדיין נע סביב השער הגבוה ביותר זה שלושה חודשים - 45.5 אלף דולר - עלייה של 20% בתוך שבוע. האת'ר משלים ירידה שבועית גבוהה יותר של 27%, ונסחר תמורת סביב 3,160 דולר.
גם הריפל והדוג'קוין נהנים מהראלי בשוק, ונסחרים תמורת 87 ו-24 סנט בהתאמה (עלייה שבועית של 23% ו-34%, בהתאמה).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.