נמשכת נסיקת ערכה האדירה והיוצאת דופן של מניית חברת האנרגיה הירוקה אפולו פאוור , הנסחרת בשווי של כ-1.8 מיליארד שקל לאחר זינוק של 2,500% בקצת יותר משנה.
כל זאת, כך נראה, בזכות הפוטנציאל העתידי שרואים המשקיעים בעסקיה, ולמרות שבשלב הנוכחי היא עדיין צוברת הפסדים משמעותיים, המתקרבים ל-40 מיליון שקל תוך קצת יותר משלוש שנים, לצד הכנסות זניחות (שהסתכמו בכחצי מיליון שקל אשתקד ובכ-240 אלף שקל בסיכום רבעוני).
מלבד בעלי המניות, מי שנהנה מעליית הערך הנמשכת באפולו פאוור הם מנהליה, בהם היו"ר, האלוף במילואים יום טוב סמיה, שכיום מחזיק בכ-0.5% מהון החברה, שקיבל בשווי נמוך ושתפח לשווי של יותר מ-7 מיליון שקל.
סמיה (67) מונה לתפקיד יו"ר אפולו פאוור לפני שלוש שנים, באוגוסט 2018, פחות משנה לאחר מיזוג פעילותה, בתחום "ייצור אנרגיה סולארית בצורה חדשנית מכל משטח קיים החשוף לאור השמש", לשלד בורסאי. בעבר שימש כמנכ"ל קבוצת ברן וכן זרוע הקלינטק של החברה לישראל.
מדובר בתפקיד בהיקף משרה של 20%, שעבורו זכאי סמיה לשכר חודשי קבוע של 10,000 שקל, ומלבד זאת, מאז נכנס לתפקידו הוקצו לו, כמו גם לכמה מנהלים נוספים בחברה, אופציות הניתנות למימוש למניות אפולו פאוור, גם בשנת 2018 וגם בשנה שעברה.
מי שבעיקר נהנה בינתיים מעליית הערך המטאורית של אפולו פאוור הם צמד בעלי השליטה בה, האחים ישי ויוסף מור, המחזיקים בכ-49% מהון החברה באמצעות החברה הפרטית וסטאר - החזקה בשווי שוק נוכחי הנע סביב כ-900 מיליון שקל.
שני גופים בולטים נוספים הנהנים מעליית הערך הם חברת הביטוח והפיננסים הפניקס ובית ההשקעות מור , שלקחו חלק בהקצאת מניות שביצעה אפולו פאוור מוקדם יותר השנה, ואשר מאז שוויין נסק במאות אחוזים, כך שכיום חלקן, בשיעור של כ-8%-9% מההון כל אחת, עומד על כ-150-170 מיליון שקל כל אחת.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.