מלון סיקס סנסס (Six Senses) שחרות נפתח בתחילת חודש אוגוסט ומיד עורר עניין רב. זה קשור לכך שהשמועות על המיזם הייחודי, שנדרשו המון שנים להקים אותו, עוררו סקרנות, ובעיקר, משום שמדובר במלון מבודד באמצע המדבר, שהמחיר לחדר הזול ביותר שבו עומד על 3,500 שקל ללילה לפי דיווחי החברה. מה שבטוח זה שלתכנון ולאדריכלות, יש במקרה הזה תפקיד קריטי.
החזון:
המלון הוא יוזמה של איש העסקים רוני דואק, שרכש את הקרקע בשנת 2009 וחלם, יחד עם רעייתו דאז, השחקנית יעל אבקסיס, להקים במקום כפר נופש שלא נראה כמוהו, "שיאפשר לחוות את המדבר בשקט". אז הוא ראה בעיני רוחו משהו אחר מהתוצאה. בראיון לכתב גלובס הוא אמר אז: "לא תשלם יותר ממה שאתה משלם ברויאל ביץ’ באילת. אני מאמין שגם מעמד בינוני יוכל לבוא לכאן ולקבל איכות יותר טובה. הכוונה היא לא לעשות פרויקט לאלפיון העליון. אני ממש אתבייש אם זה יהיה מקום של האלפיון. אנשים שבאים היום לחאן שחרות יוכלו להמשיך להגיע. אם זה לא יקרה - זה ממש כישלון שלנו".
מלון Six Senses שחרות- צילום מסך מאתר המלון
התכנון:
12 שנים אחרי כן, והמלון, שאותו מנהלת עבור דואק חברת מלונות הבוטיק הבינלאומית סיקס סנסס, מציע חוויה, מאוד לא זולה אמנם, אך די ייחודית. מדובר במקבצי מבנים, סוויטות אירוח ווילות ואזור ספא, שפרושים לאורכה של שלוחת הר וצופים אל המדבר. המבנים אינם צמודים זה לזה ויודעים לנצל את הטופוגרפיה, כך שעורפם, שממנו נכנסים, משוקע בתוך הגבעה, והחלק האחר, פתוח במלואו לכיוון הנוף. ההפניה של כל יחידה לכיוון אחר מייצרת פרטיות גמורה. כאמור, כל המבנים משוקעים וגם מחופים באבן מקומית, כך שהתחושה היא שהמקום היה קיים מאז ומעולם. בחלק התחתון של המתחם יש מעין בוסתן שבו נמצאים החניה, אזור הפריקה, קבלת האורחים ויציאה לסיורי שטח. משם האורחים מובלים ברכב גולף חשמלי לחדרים.
דורון ליכטר, מנכ"ל חברת נגב וגליל יזמות, השייכת לדואק, מבהיר שמדובר בניסוי לא שגרתי: "אני מסתכל על המלון הזה כעל סוג של מסע. היו לנו במהלך השנים הרבה מאוד פרויקטים, אבל זה פרויקט אחר. חלפו יותר מעשר שנים עד שהקרקע נרכשה והמלון נפתח. זה עשר שנים של תהייה, בדיקה, מחשבות, שינויים. זה פרויקט שנעשה עקב בצד אגודל, עד שהגענו לתוצאה המיוחלת. בדרך היו הרבה התלבטויות שגררו שינויים ועצירות".
ליכטר מבהיר שמבחינת היזמים הפרוגרמה הייתה ברורה: "ידענו שאנחנו רוצים לעשות מלון והיה לנו ברור זה לא יהיה המשך של אתר החושות שהיה פה קודם. כיוונו למקום אחר. עם הזמן זה נהיה יותר מדויק ומשוכלל. במהלך העשייה חיפשנו חברת ניהול שתתאים לפרויקט מהסוג הזה והגענו לחברות הטובות בעולם. אחרי בדיקות משני הצדדים ואחרי שהנציגים של סיקס סנסס הגיעו לגבעה, נחתם ההסכם. הפרויקט כבר היה בנוי ברובו והיינו בתהליך של איבזור".
מלון Six Senses שחרות- צילום מסך מאתר המלון
האדריכלית דניאלה פלסנר, האחראית לתכנון הפרויקט, מספרת שאת המתווה הראשוני תכננו סטודנטים מהמחלקה לאדריכלות בבצלאל, בהנחיית פרופ’ צבי אפרת. משרד פלסנר אדריכלים זכה בפרויקט בתחרות מוזמנת שנערכה לצורך העניין. "הפרויקט ישוב על שלוחה כשהוא משקיף על הערבה. הרעיון שלנו היה לייצר מקום שלא יהיה מקום מונומנטלי, שכמעט לא יראו אותו, והטבע ונוף ההרים יישארו הדבר הדומיננטי". פלסנר מציגה סקיצה שהוצגה בתחרות ומגלה שהבנייה בפועל מאוד דומה לרעיון הראשוני: "תמיד רואים את הנוף מעל ובצד הבניינים, ותמיד יורדים בגרם המדרגות, בין קירות התמך באבן, לפטיו פנימי, ומשם נכנסים ליחידה ורואים את הנוף הנשקף מבחוץ. יש משחק בין מקום מוגן, קריר ומוצל, לנוף הפתוח".
עלויות:
ליכטר נמנע מלדבר על עלויות. הוא מסביר שהנושא הכלכלי היה שיקול, אך כנראה, לא המרכזי: "כמו שניתן להבין, עבודה בתנאים האלה כרוכה בהוצאות רבות. הרבה מעבר למלון סביר, שבונים באילת, או בתל אביב. עוד לא סיימתי לספור את ההוצאות. רוני דואק הוא יזם מסוג אחר, הוא פרפקציוניסט והוא מציב לעצמו מטרה, ועד שהוא לא מרוצה במאה אחוז הוא לא עוצר. גם אם זה כרוך בהוצאות נוספות".
שטח: 200 דונם
סוויטות: 61
המחיר לחדר הזול ביותר ללילה: 4,095 שקל
זמן הבנייה: 10 שנים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.