חברת הפינטק הישראלית Way2VAT השלימה הנפקה ראשונית בבורסה האוסטרלית כשגייסה 7 מיליון דולר אוסטרלי (16.3 מיליון שקל) לפי שווי של 30.7 מיליון דולר אוסטרלי (כ-72 מיליון שקל). ביום המסחר הראשון שלה באוסטרליה, יום שישי, המניה זינקה ב-57.5% - מ-20 סנט בהנפקה לכ-31.5 סנט, מחיר המשקף לחברה שווי שוק של כ-48 מיליון דולר אוסטרלי, שהם כ-113 מיליון שקל.
Way2VAT מהרצליה פיתחה ומפעילה פלטפורמה אוטומטית, מבוססת בינה מלאכותית, המיועדת להחזרי מע"מ. הפלטפורמה מתחברת למערכת ניהול ההוצאות הקיימת של הלקוח, מנתחת את המע"מ הניתן להחזר, ומגישה באופן אוטומטי את בקשת ההחזר לרשות המסים הרלוונטית - ובכך, לפי החברה, היא מייתרת את התהליך הידני של הגשת תביעות להחזר מע"מ. לפי נתוני החברה, יש לה מעל 180 לקוחות ובהם מאסטרקארד, EY ישראל, אינטל ואמדוקס. בשנה שעברה היא השיקה גם פתרון שמיועד ללקוחות קטנים ובינוניים. החברה מייצרת את ההכנסות שלה מעמלה שהיא מקבלת עבור כל תהליך החזר מס בפלטפורמה שלה. שיעור המע"מ הממוצע במדינות ה- OECD עומד על 19.3% ונע בטווח נרחב יחסית שבין 5% ל-27%.
החברה הוקמה ב-2016 על-ידי עמוס סימנטוב, המכהן כמנכ"ל. סימנטוב הוא בכיר לשעבר בחברות סינטק מדיה וריט טכנולוגיות. לפי התשקיף שהגישה החברה לקראת ההנפקה, סימנטוב מחזיק בכ-5.7% מהמניות, ששוויין הנוכחי הוא כ-2.7 מיליון דולר אוסטרלי (כ-6.3 מיליון שקל). יו"ר החברה הוא אדורם געש, שמגיע מעולם ההון סיכון, ובין חברי הדירקטוריון של החברה נמצאים דיוויד אסיא, שהיה בעבר מנכ"ל מג'יק, וחברת הכנסת לשעבר איילת נחמיאס ורבין. בין בעלי המניות בחברה - פועלים ונצ'רס וקרן iAngels . החברה מעסיקה כ-50 עובדים.
הכנסות החברה עדיין צנועות, אך צומחות בקצב מהיר. ב-2020 ההכנסות הסתכמו ב-1 מיליון דולר אמריקאי, עלייה מ-408 אלף דולר שנה קודם לכן. Way2VAT הפסידה ב-2020 סכום של 2.8 מיליון דולר, לעומת 3.6 מיליון דולר ב-2019.
Way2VAT מייעדת את כספי ההנפקה בעיקר לשיווק ומכירות, וכן למחקר ופיתוח. סכומים קטנים יותר מהגיוס ישמשו לתמיכה בלקוחות, הוצאות הנהלה וכלליות וכיסוי עלויות ההנפקה.
סימנטוב מסר: "הגיוס המוצלח יאפשר לנו לממש את החזון שלנו, הנגשת החזרי מע"מ לכל חברה בעולם, זאת בהמשך להצלחת החברה כיום עם 180 לקוחות גלובליים מהגדולים והמובילים בעולם". לדבריו, החברה מעניקה פתרונות לתביעות והחזרי מע"מ ב-40 מדינות ומעל 20 שפות, ו- Way2VAT היא היחידה בעולם שנותנת פתרון מסוג זה.
הוא הוסיף כי למרות הקורונה, Way2VAT "צמחה חזק ובמחצית הראשונה של 2021 חל גידול בהכנסות בשיעור של 76% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ואנו עומדים כיום על שיעור רווח גולמי של 85%. אני יודע כי החברה ממוצבת היטב למינוף החזרה לנסיעות ברחבי העולם, ולנצל את הצמיחה בתחום".
סימנטוב אמר עוד כי "אני שמח על הביקוש הרב לו זכינו בקרב משקיעים מוסדיים רבים ואנחנו מתחייבים להשתמש בכספים שגויסו לחיזוק יכולות פיתוח המוצר, הרחבת החדירה הגלובלית והמשך יישום אסטרטגיה הצמיחה שלנו".
Way2VAT מצטרפת לכ-20 חברות טכנולוגיה ישראליות שנסחרות בבורסה האוסטרלית, רובן הונפקו או מוזגו לשלד בורסאי בשנים 2016-2018, שהיו שיא הטרנד. בשנים האחרונות נחלש זרם החברות הישראליות שפונות לבורסה באוסטרליה, אך לא יבש לגמרי, ולאחרונה הונפקה חברת גפן טכנולוגיות לפי שווי של 128 מיליון דולר אוסטרלי (אם כי היא נחלשה מאז).
חברת פינטק ישראלית אחרת שנסחרת באוסטרליה היא ספליטיט, שהונפקה בתחילת 2019 לפי שווי של 54 מיליון דולר אוסטרלי, ונסחרת כיום בשווי 175 מיליון דולר אוסטרלי. בתווך היא נסחרה בשווי גבוה יותר, אך נחלשה מאז השיא.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.