חברת הופאון (HopOn), המפעילה אפליקציות לתשלום ותכנון נסיעה בתחבורה, משיקה שירות חדש הפונה למעסיקים במשק וקורא להם לעודד את העובדים השונים לעבור לתחבורה הציבורית והשיתופית. הופאון מציעה למעסיקים לספק לעובדים שוברי שימוש בתחבורה, בסכום משתנה אותו בוחר כל מעסיק על-פי שיקוליו, בדומה לשוברי האוכל הפופולריים היום. את שוברי התחבורה יכולים העובדים השונים לממש באמצעות אפליקציית רב-פס במגוון אמצעי התחבורה הקיימים: בקווי האוטובוס, רכבת ישראל, שירות Bubble, ובקורקינטים השיתופיים של חברת WIND.
המעסיקים יוכלו להצטרף דרך אתר רב-פס לשירות, ובאמצעות ממשק המעסיקים להקים את רשימת העובדים הזכאים ומגדיר להם את הזכאות החודשית. אתר רב-פס מכיל גם מחשבון תעריפים ייחודי, המאפשר למעסיקים לבצע חישוב מדויק לעלויות הנסיעה הצפויות של כל עובד ועובד מביתו אל המשרד, וזאת בהתאם לכמות ימי העבודה הצפויה של העובד במהלך החודש.
על-פי חוק ההסדרים המתגבש בימים אלה, בעוד מספר שנים תושט אגרת גודש על הכניסה והיציאה מתל אביב, מה שמייצר חשש בקרב מעסיקים רבים החוששים כי הדבר יגרור עלויות רבות נוספות מצד המעסיקים הרגילים לספוג את עלויות הנסיעה של עובדיהם ברכב. השירות החדש של הופאון קורא לאותם מעסיקים לפעול כבר היום ולתמרץ את עובדיהם להגיע לעבודה באמצעות הטבת חודשית לתחבורה הציבורית והשיתופית.
כיום הופאון משרתת מעל למיליון משתמשים מדי חודש באפליקציות המופעלות על-ידה. בחודש האחרון משתמשי אפליקציית רב-פס ביצעו כ-15 מיליון נסיעות בתחבורה הציבורית שהתשלום בגינן בוצע באמצעות החברה. בנוסף, על-פי נתוני משרד התחבורה, כ-40% מהמשתמשים שנרשמו לאחת מארבעת אפליקציות התחבורה החדשות (בהתאם לרפורמה שהושקה על-ידי משרד התחבורה בסוף שנת 2020) בחרו לבצע זאת באמצעות אפליקציית רב-פס של החברה.
אמיר רוזנצביג, מנכ"ל החברה: "האנחנו בהופאון עוסקים לילות כימים על-מנת להנגיש לציבור הנוסעים את כל פלטפורמות התחבורה הציבורית והשיתופית, במטרה לעודד את הציבור לזנוח את הרכב ולעבור לתחבורה נוחה ויעילה".
חדשות טובות
1. רונית רפאל תתרום את כל הציוד של רשת סטודיו C שנרכשה על-ידה. לאחר השלמת הקנייה של רשת סטודיו C מידי הכונס, הודיעה רונית רפאל כי תתרום את רוב הציוד הקיים בסניפי הרשת לעמותות או למוסדות שיזדקקו לכך ותחל בשיפוץ וחידוש הרשת. מדובר על מאות פרטי ציוד, ביניהם מחשבים , ציוד משרדי וציוד ספורט כמו משקלות מזרונים כדורים ועוד טלפונים כיסאות חדרי הלבשה. לדברי רפאל חלק מהסניפים ברשת מתוכננים להיפתח מחדש כבר בינואר 2022.
2. מינואר 2020 ועד עתה העניק מיזם "מחשב לכל ילד" כ-27 אלף ערכות מחשב. המיזם פועל שנים רבות לצמצום הפערים הדיגיטליים והפערים בחינוך, משקיע מאמץ רב להרחבת פעילותו על-ידי הגדלת התמיכה המגיעה ממשרד ראש הממשלה, רשויות מוניציפליות ותורמים. בשנים 2020-2021 גדלה פעילות המיזם ביותר מפי שלושה, ובעקבות כך מתאפשרת חלוקת מחשבים לכ-35,000 משפחות.
3. הקרן לידידות העניקה 4 מיליון שקל לחדר המיון הממוגן החדש בבית החולים הצרפתי בנצרת, שיקרא על שמו של הרב יחיאל אקשטיין. הסכום, שמהווה אחת התרומות הגדולות ביותר שקיבל בית החולים הצרפתי מאז היווסדו, מוענק עבור השלמת הבנייה של חדר המיון שייקרא על שמו של מייסד ונשיא הראשון של הקרן לידידות, ולטובת רכש כלל הציוד הנדרש להפעלתו.
4. חברת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג וארגון "מתן - משקיעים בקהילה" מסכמים שבוע התנדבות בקהילה במסגרת פרויקט "יצאתם גדולים". התוכנית מתקיימת כבר למעלה מ-11 שנים ומאגדת בתוכה את מכלול הפעילויות למען קידום תרבות הנתינה ושיפור פני החברה בישראל. השנה התקיימה הפעילות תחת מגבלות הקורונה ונמשכה כ-3 ימים שהוקדשו לתרומה בקהילה.
הארגון החברתי "מתן - משקיעים בקהילה" מפתח שותפויות להשקעה בקהילה, מחבר בין עסקים וקהילה ומלווה עשרות חברות בעשייה הקהילתית שלהן. "מתן" מלווה מזה שנים את העשייה הקהילתית של ארנסט אנד יאנג. תרומה לקהילה מהווה חלק אינטגראלי מפעילות החברה ומהאסטרטגיה העסקית שלה כשפרויקט 'יצאתם גדולים' הוא פרויקט הדגל שלה.
עינת רובנשטיין, סמנכ"ל מתן: 'יצאתם גדולים' הוא אחד מהפרויקטים השנתיים המורכבים והמרגשים שפיתחנו במתן. ארנסט אנד יאנג מקפידים מזה יותר מעשור לקיים את הפרויקט, נערכים כבר חודשים לפני, ובמשך שבוע שלם, בתקופת החגים, כלל עובדי ארנסט אנד יאנג בישראל מתנדבים בעשרות מוקדים ובמגוון פרויקטים, לשפר את החיים של רבים.
5. 45 שנה לאחר תרומתם הראשונה של בני המשפחה לטכניון נרקמה לאחרונה, מתוך שיתוף-הפעולה הרב-דורי, יוזמה חדשה לקידום טכנולוגיות וחדשנות במזון, במטרה לשכלל את ההוראה ולקדם מחקרים ופיתוחים יישומיים בפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון. המבנה ששיכן עד כה את המרכז לתעשיות מזון בפקולטה, ייקרא מעתה "מרכז קרסו לחדשנות בטכנולוגיות מזון". התרומה תאפשר את חידוש המבנה, הרחבתו ושדרוג תשתיות המחקר. לצד הפעילות במבנה תוקם קרן מלגות לטובת מחקר מתקדם.
מצנח הזהב
יאיר רוזן מונה כמנכ"ל קבוצת ברימאג, המייבאת ומשווקת מוצרי חשמל ואלקטרוניקה. רוזן ייכנס לתפקידו החדש בתחילת חודש ינואר 2022. רוזן שימש בחמש השנים האחרונות כמנכ"ל חברת BSH ישראל, מתאגיד BSH הגלובלי, המחזיקה במותגים כמו: בוש, סימנס, קונסטרוקטה ועוד.
את דרכו המקצועית בענף החשמל, החל רוזן בשנת 2006 בתוך קונצרן BSH לאחר לימודיו, שם צמח והתקדם במגוון תפקידי מפתח בישראל ובגרמניה, בין היתר כמנהל פיתוח עסקי באזור אירופה, סמנכ"ל השיווק של BSH בישראל ובשנת 2016 מונה כמנכ"ל BSH ישראל.
רוזן (44) בוגר BA במנהל עסקים ושיווק מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, הוא בעל ניסיון עשיר במוצרי צריכה וניהול מערכות. במהלך כהונתו כמנכ"ל BSH ישראל, החברה הגיעה להישגי שיא בתוצאות ובנתחי שוק, עברה מהפכת שירות דיגיטלית, נכנסה לקטגוריות חדשות בהן לא פעלה בעבר וכן זכתה ב-Brand Award האירופאי של בוש העולמית, מבין כל מדינות אירופה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.