ענקית הנדל"ן המניב עזריאלי מתקדמת עם רכישת קניון "מול הים" באילת תמורת 1.31 מיליארד שקל, ומעדכנת על אודות הסכם הרכישה שעליו חתמה עם בעליו הנוכחיים - יזם הנדל"ן אלי ישראלי (50%), אילן בן דב (25%) וחברת הביטוח הפניקס (25%).
בעזריאלי מציינים, כי מהתמורה בעסקה תנוכה יתרת הלוואות המימון של המוכרים, שהיקפן מוערך ב-641 מיליון שקל (כמחצית מעלות הרכישה) ואשר תשולם על-ידיה במועד השלמת העסקה ממקורותיה העצמיים או באמצעות מימון בנקאי ומוסדי. השלמת העסקה כפופה לכמה תנאים, ובהם קבלת אישור הממונה על התחרות וצדדים שלישיים נוספים.
כחלק מהעדכון של עזריאלי בנושא, היא מציגה נתונים עיקריים מפעילות הקניון, הכוללים בין היתר הכנסה תפעולית נטו (NOI) בטווח של 82-86 מיליון שקל בשנה בין 2019 לשנה הנוכחית, על בסיס הנתונים עד חודש ספטמבר. הקניון מאוכלס בתפוסה של 100% על-ידי 104 שוכרים.
לגבי התוכניות לשימוש בנכס לאחר השלמת הרכישה בעזריאלי, ציינו כי "בכוונת החברה להמשיך ולהפעיל את הקניון הנגיש לאוכלוסיית האזור ולתיירות הפנים והחוץ המגיעה לאילת. בכוונת החברה להמשיך ולפעול להתאמת תמהיל אופטימלי של שוכרים, שימושים ומוקדי משיכה בקניון".
מגייסת החוב הגדולה ביותר בשנה האחרונה
קניון "מול הים", שנפתח בשנת 1997, נחשב לאחד הקניונים המוצלחים בארץ, והוא מושכר בתפוסה מלאה לקצת יותר מ-100 שוכרים. הקניון משתרע על שטח בנוי של כ-19 אלף מ"ר על פני שלוש קומות.
ישראלי, שהיה בעבר הבעלים היחיד של הנכס, מכר בשנת 2006 מחצית מהחזקותיו בנכס לידי הפניקס וחברת טאו תשואות של בן דב (שקרסה מאוחר יותר) תמורת כ-460 מיליון שקל, ולפי שווי נכס של קצת יותר מ-900 מיליון שקל. בעבר הנפיק הקניון אג"ח, ועדכוני דירוג על אודות החוב שלו פורסמו עד לשנת 2015, מועד פירעונה הסופי של הסדרה.
בידי עזריאלי כיום 19 קניונים בשטח של כ-343 אלף מ"ר, ובסך-הכול החברה שבשליטת היו"רית דנה עזריאלי מחזיקה בשטחים מניבים בהיקף של כ-1.3 מיליון מ"ר. עיקר השטחים כוללים 16 נכסי משרדים בשטח של 638 אלף מ"ר, נוסף על שמונה נכסי משרדים בחו"ל בשטח של 248 אלף מ"ר וארבעה בתי דיור מוגן בשטח של כ-105 אלף מ"ר, הכוללים קצת יותר מ-1,000 יחידות דיור.
בשנים האחרונות נכנסה עזריאלי גם לפעילות בתחום מרכזי המידע (דאטה סנטרס) וחוות שרתים. במסגרת זו, ב-2019 נכנסה להשקעה בחברת קומפאס העוסקת בתחום מרכזי המידע בצפון אמריקה, ובחודש אוגוסט האחרון השלימה את רכישת גרין מאונטין (Green Mountain) הנורבגית בהשקעה רחבת-היקף של כ-2.8 מיליארד שקל.
עזריאלי, הנחשבת לפי נתוניה לחברת הנדל"ן הגדולה בישראל, הייתה מגייסת החוב הגדולה ביותר בבורסה בשנה האחרונה, עם הנפקת שתי סדרות אג"ח צמודות למדד בסכום של כ-3.7 מיליארד שקל, שהושלמה בחודש יולי.
מהנתונים שהיא מציגה, מתחילת השנה השקיעה החברה כחצי מיליארד שקל בהשבחת נכסים קיימים ובפיתוח נכסים חדשים.
המניה התחזקה ב-100% מהשפל של הקורונה
כמו מרבית מניות חברות הנדל"ן המניב, גם זו של עזריאלי נפגעה משמעותית בשנה שעברה ממשבר הקורונה, שגרר אותה לירידות משמעותיות, אולם אלה תוקנו בהמשך, ועם טיפוס של כ-50% מתחילת השנה היא השלימה קפיצה של כ-100% מרמת השפל שלה בשנה שעברה.
עליות אלה מובילות את המניה להיסחר סביב רמות שיא, המשקפת לעזריאלי שווי שוק נוכחי של כ-36 מיליארד שקל - מה שמציב אותה כחברה הרביעית בגודלה בבורסה, אחרי חברת הטכנולוגיה נייס וצמד מניות הבנקים לאומי והפועלים.
בסיכום המחצית הראשונה של השנה הציגה עזריאלי רווח נקי של כחצי מיליארד שקל, לעומת רווח נקי מצומק של פחות מ-30 מיליון שקל במחצית הראשונה של 2020 - בהשפעת משבר הקורונה, שפגע אשתקד גם ביתר הפרמטרים התפעוליים המרכזיים שלה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.