הוועדה המחוזית צפון תדון בישיבתה שתיערך מחר (ב') בהפקדת תוכנית מתאר חדשה לכרמיאל. אין להפריז בחשיבות האירוע, שכן העבודה על התוכנית ארכה שנים רבות. גרסה מוקדמת שלה אושרה ע"י הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ב-2016, וגרסה אחרת הוצגה בפני הוועדה המחוזית ב-2020. כך או כך, התוכנית שתוצג מחר קובעת לעיר, שכמות תושביה כעת עומדת על כ-46,000, יעד של 124,000 איש, בצפיפות של 5,500 איש לקמ"ר (לשם השוואה, בת"א, מספר התושבים לקמ"ר הוא 8,572 איש).
דברי ההסבר של התוכנית בה ידונו מחר מבהירים כי "כרמיאל היא העיר הגדולה והמרכזית בגליל". שטח השיפוט שלה משתרע על כ-22,000 דונם הפרושים לאורך הגדה הדרומית של כביש 85 החוצה את בקעת בית הכרם (לשם השוואה, שטחה של ת"א הוא כ-52,000 דונם). העיר מהווה מוקד תעסוקה, שירותים ותרבות עבור אוכלוסיית המרחב הכפרי הסובב אותה הנאמדת ב-200,000 איש.
התוכנית מציעה הגדלה של כמות יחידות הדיור בעיר לסך של 37,000, באמצעות תוספת 7,500 יח"ד בשטחים חדשים (השכונות רמת נבון וגבעת רם, שכונה חדשה על הרכס המערבי של הר כמון, גבעת צוף), ועוד כ-9,100 בהליכי התחדשות עירונית (מתחם אשכול/אירוסים, השכונות שגיא ומגדים).
בנוסף, התוכנית מגדילה את שטחי התעסוקה והמסחר, שבהווה עומדים על כ-650,000 מ"ר, ל-2.8 מיליון מ"ר. הנספח הכלכלי של התוכנית מדבר על פיזור מאוזן של שטחי התעסוקה והמסחר בארבעה מוקדים עיקריים: אזור התעסוקה המזרחי, אזור התעסוקה הוותיק, מרכז ליד מכללת אורט בראודה ועוד מרכזים שכונתיים. יש להבהיר כי הגידול בשטחי התעסוקה הוא הכרחי לצורך שמירת האיתנות הכלכלית של העיריה לנוכח צפי הגידול באוכלוסיה.
התוכנית נערכה ע"י צוות שבראשו עמד אדר' אורי מזור ממזור-פירשט אדריכלים ומתכנני ערים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.