פירמת ההון סיכון הישראלית ג'אל ונצ'רס ( Jal Ventures ) הודיעה על השלמת גיוס 105 מיליון דולר לקרן השנייה שלה. הקרן שנסגרה סופית כעת משקיעה בסטארט-אפים בשלב ה-A או קצת לפניו מעולמות ה-B2B (מכירה לארגונים), שכבר הוכיחו התאמת מוצר לשוק' ויש להם לקוחות משלמים. לדברי טל שקד, שותף בג'אל, המשקיעים בקרן הנוכחית כוללים יחידים בעלי ממון, פמילי אופיס וגם גופים מוסדיים.
ג'אל הוקמה כבר ב-2003 על-ידי האחים עמירם ויהושע לוינברג, ממייסדי גילת רשתות לוויין. בגלגול הראשון שימשה ג'אל כמועדון אנג'לים שגייס משקיעים פר הזדמנות להשקעה בחברה. ב-2016 עברה ג'אל לעבוד במודל ההון סיכון המסורתי וגייסה קרן ראשונה של 60 מיליון דולר. לצד האחים לוינברג שותפים נוספים בג'אל הם שקד ויאיר אלבז.
בגלגול מועדון האנג'לים ביצעה ג'אל ארבע השקעות בסטארט-אפים, ששלושה מהם נמכרו. מהקרן הראשונה ביצעה 11 השקעות בסטארט-אפים, וגם שם שלושה נמכרו. האקזיט הגדול ביותר של ג'אל עד היום היה בסטארט-אפ אבטחת תשתיות הענן דום9. ג'אל השקיעה בדום9 ב-2015 לפי שווי של 10 מיליון דולר, והחברה נמכרה ב-2018 לצ'ק פוינט ב-175 מיליון דולר. מבין החברות שנמצאות עדיין בפורטפוליו של ג'אל עדיין אפשר למנות את חברת הסייבר פרימטר 81, ששווה כבר יותר מחצי מיליארד דולר.
מבין ההשקעות בקרן הראשונה, שני סטארט-אפים נסגרו. אחד מהם הוא JoinTV, שאפשר לספקי שידורים לגבות תמחור משתנה ממנויים. הסטארט-אפ עבד בין השאר עם ליגת ה-NBA שנתנה אופציה לקנות עם חברים מנויים לצפייה במשחקים בהנחה. הסטארט-אפ נסגר ב-2019. "לחברה הייתה הצעה מאוד מעניינת, אבל הבעיה שהיא מכרה ללקוחות גדולים מאוד, כמו ליגות ספורט בארה"ב, שעבדו לאט, ולכן היא לא הצליחה לגדול מספיק מהר", מסביר שקד.
לדברי שקד, היעד שג'אל הציבה לעצמה הוא החזר של לפחות פי שלושה על כספי הקרן שגויסו. הקרן השנייה כבר ביצעה חמש השקעות ראשונות טרם הסגירה הסופית ומיועדת לבצע בסך-הכול עשר. בין ההשקעות שבוצעו נמנים סטארט-אפ האינשורטק Voom, שמציע ביטוח לרחפנים, קטנועים חשמליים ומטוסים קלים; וסטארט-אפ האוטו-טק IRP, שמפתח מערכות טכנולוגיות לרכב חשמלי.
שוק ההשקעות בסטארט-אפים הפך בשנים האחרונות לתחרותי במיוחד כתוצאה מכסף גדול שזורם אליו. אם בעבר יזמים היו צריכים לרדוף ולשכנע קרנות להשקיע בהם, היום התהפכו היוצרות, והקרנות הן אלה שמחזרות במרץ אחרי היזמים כדי שיקבלו מהם את הצ'ק. ג'אל נחשבת לקרן קטנה יחסית בשוק, מה שאומר שהיא צריכה לעבוד יותר בשיתוף-פעולה עם קרנות אחרות כדי להשתתף ולהוביל במשותף גיוסי הון חמים.
"אנחנו עובדים עם אינסייט פרטנרס ועם עוד קרנות השקעה מחו"ל. קרנות כאלה אוהבות שיש להן רגליים על הקרקע בישראל, ואנחנו מוכנים להוביל אך גם להשתתף בסיבובים", אומר שקד. "אנחנו גם סלקטיביים מאוד ולא מבצעים הרבה השקעות, אלא מתמקדים על מעט השקעות טובות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.